SON DAKİKA

Haber Ekspress

Doğu Perinçek: Türkiye’nin Filistin’e desteği Suriye’den başlar

Doğu Perinçek: Türkiye’nin Filistin’e desteği Suriye’den başlar
Bu haber 21 Mayıs 2021 - 20:20 'de eklendi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Ulusal Kanal’da Çıkış Yolu programında gazeteciler İsmet Özçelik ve Gürkan Demir’in sorularını yanıtladı. Perinçek, Türkiye’nin Filistin’e desteğinin ilk önce Suriye ile iş birliğinden başlaması gerektiğini söyledi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen’in, Ulusal Kanal ekranlarından “Suriye ile ilişkiler mutlaka düzelecek” açıklaması yapmıştı. Bu açıklamanın sorulması üzerine Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, “Sayın Mustafa Şen’in açıklamaları çok doğru. Türkiye’nin menfaatine. Hatta şunu söyleyeyim Türkiye’nin Filistin’e desteği Suriye’den başlar. O kadar basit. Denek taşı orasıdır. Çünkü Suriye, İsrail saldırganlığıyla cephe cepheye ve İsrail Suriye’nin Golan tepelerini işgal etmiş, doğrudan doğruya Suriye’nin işgal altında olan toprakları var. İsrail Suriye’ye füzeler yolluyor ve askeri tacizlerde bulunuyor. Bu durumda İsrail siyonizmine ve ABD emperyalizmine karşı mücad ele ediyorsa, Biden’ın eli kanlıysa, Beşer Esad ile masaya oturulacak.” dedi.

“FİLİSTİN’E DESTEĞİ NEREDEN YOLLAYACAKSINIZ?”

Suriye ile ilişkilerin düzeltilmesine her alanda ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Perinçek, “ABD’de Biden yönetimi İsrail’e 735 milyon dolarlık silah satışını onayladı. Gazze’ye biz askeri destek yapmak istiyoruz. Peki siz kendini savunan Filistin devletine silah verecek olsanız nerden yollayacaksınız? Akdeniz’den yolladığınız zaman İsrail donanması var, ileride İsrail uçakları var. Dışişleri Bakanımız “çocuklarımızı koruyalım” diyor. Hadi silahı geçtim, çocuklar için pansuman bezi, tentürdiyot göndermeye kalktınız nereden yollayacaksınız? Ya Suriye’den yollayacaksınız ya da denizden yollayacaksınız. İsrail uçaklarıyla ve İsrail ordusuyla bir çatışmaya girmeden o yardımı yollayamazsınız. Destek yollaya caksak Lübnan ile dost olacağız, Suriye ile dost olacağız, Ürdün ile dost olacağız, Mısır ile dost olacağız. Onun için Suriye’den başlar diyorum. Suriye burada en güvenilir ülke. Doğrudan doğruya Filistin ile sınırı yok ama en yakın Ürdün’ün sınırları var. Bir de Doğu Akdeniz’den gidebilirsiniz. Gazze’de dar bir şerit var, orası çok zor bir alan ve iki taraftan kuşatılmış. İsrail tarafından saldırıya uğruyor, denizden de yine İsrail tarafından saldırıya uğruyor. Gazze ile Batı Şeria arasında da bir bağlantı yok. Onun için Vatan Partisi olarak, Filistin devleti derken aynı zamanda toprakları arasında bir bütünlükten söz ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa