SON DAKİKA

Haber Ekspress

HABERTÜRK SUNUCUSU ERSOY’DAN ALTUN’A KINAMA

HABERTÜRK SUNUCUSU ERSOY’DAN ALTUN’A KINAMA
Bu haber 23 Temmuz 2021 - 13:48 'de eklendi.

 

Habertürk yazarı Fatih Altaylı , AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yayınlanan bayramlaşma videosuyla ilgili bir yazı kaleme almış, devamında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Habertürk’ü yalan haber ve karalama yapmakla suçlamıştı. Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy da, Cumhurbaşkanlığı’nın prestiji Türkiye’nin prestijidir sözlerini sarfederek ”İletişim Başkanı’nın gazetecileri düzeltmek yerine bir kurumu doğrudan hedef alan açıklama yapması hakikaten şaşırtıcı” dedi.

Habertürk yazarı Fatih Altaylı, AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın dün yayınlanan bayramlaşma videosuyla ilgili bir yazı kaleme almıştı. Altaylı’nın aktardığına göre görüntü Anadolu Ajansı ve TRT’ye Saraydan servis edildi ve bu kurumları da “ zor duruma ” düşürdü.

ALTUN’DAN HABERTÜRK’E KINAMA

Twitter hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ” Yalan haber, karalama ve dezenformasyon ile mücadelemiz sürüyor. Habertürk, karalama, dezenformasyon ve yalan haberden bir türlü vazgeçmiyor ” dedi.
Altun, açıklamasında, ” Halkımızın doğru haber alma hakkını, genel olarak medyamızın itibarını garanti altına almak için çalışacağız. Habertürk’ü kınıyoruz ” ifadelerini kullandı.

HABERTÜRK SUNUCUSU ERSOY’DAN YANIT

Twitter hesabından konu ile ilgili bir açıklama videosu yayımlayan Habertürk sunucusu Mehmet Akif Ersoy , “ İletişim Başkanı’nın gazetecileri düzeltmek yerine bir kurumu doğrudan hedef alan açıklama yapması hakikaten şaşırtıcı. Ortada bir hata bile varsa, diyelim ki Habertürk yazarı hatalı birle yazmış olsa da, bu şunu getirir; parti içerisinde biri yanlış yaptığında – o yanlışların içeriğini söylemeyeceğim- doğrudan partiyi veya ittifakı hedef almak ne kadar makuldur? ” diye konuştu.

“ALTUN’UN BU PAYLAŞIMINI BEN DE KINIYORUM”

Ersoy devamında da, “Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı’nın prestiji Türkiye’nin prestijidir. Bu prestiji korumak herkesin vazifesidir. Dolayısıyla Cumhurbaşkanı’nı o yorgunlukla medya karşısına, canlı yayına çıkartmak bir kazadır, bir hatadır bence. Onu da geçiyorum. Bu, Türkiye’nin uluslararası alandaki prestiji açısından da bir sorundur. Bunu şapkamızı önümüze alıp düşünmemiz gerekirken çıkıp da bir yazarının yazdığı yazı üzerine Habertürk’ü bu şekilde itham etmenin haksızlık olduğunu düşünüyorum. Ben AK Parti’nin de böyle bir yaklaşımı olacağını düşünmüyorum. ” ifadelerini kullandı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa