SON DAKİKA

Haber Ekspress

İslahiyeliler Derneği’nin kongresinde çalışana değer verildi

İstanbul İslahiyeliler Derneği genel kurulunu yaptı. Bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Hasan Demir yeniden başkan seçilirken, kongrede birlik ve beraberlik mesajları verildi.

İslahiyeliler Derneği’nin kongresinde çalışana değer verildi
Bu haber 22 Şubat 2020 - 19:36 'de eklendi.

Hasan Demir güven tazeledi

İstanbul İslahiyeler Derneği genel kurulunda birlik ve beraberlik havası hakim olurken, bugüne kadar başarılı çalışmalarıyla göz dolduran Hasan Demir yeniden başkanlığa seçildi. Divan Başkanlığı’nı Gaziantep Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Necati Göksu yaparken, Göksu, İslahiyeliler ve Göngören Dernekleri’ne ayrı bir  önem verdiğini anlattı. İstanbul Islahiyeliler Dernek Başkanı Hasan Demir yaptığı konuşmada, hemşehrilerinin bu güzel birlikteliğe katkı sunmasını istedi.

“Birlik ve beraberlik içinde yürüdük” 

İstanbul İslahiyeliler Derneği Başkanı Hasan Demir yaptığı konuşmada, dernekçiliğin gönül işi olduğunu belirtirken “Toplumun tüm ekonomik ve sosyal katmanlarından insanların bir araya gelmesi, bütün siyasal görüşlerin rahatlıkla konuşulabildiği ya da barınabildiği bir ortam olan dernekçilik, ülkemizde genel anlamda işlemekte zorluk yaşansa da, zaman zaman biz de zorlukları gördük, yaşadık. Tüm içtenlikte söyledim söylüyorum, Türkiye’de kendi çapında, kendi imkanlarıyla bütün ekonomik ve sosyal katmanları bulunduran, bulundurmaya çalışan bir yapı oluşturabildiğimiz için kendimizi mutlu ve huzurlu hissediyorum. Kolay değil. Sizlerle böyle güzelleşiyor, sizler bizlere heyecan veriyorsunuz. Bununla beraber ben de bu yapının bu içinde olmak istiyorum, ben de hemşehrilerime katkı sunmak istiyorum diye heyecanla yaklaşmaları bizi çok derinden etkiliyor mutlu ediyor. Tabi bir şey başka bir şeye vesile olur. 2012 yılında yönetim oluşturulurken rahmetli Hüseyin Akkuş abimiz beni yönetime davet etmişti, o vesileyle o yapının içinde olduk. Arkadaşlarımızla kader birliği yaptık, bugünlere geldik.  Güzel çalışmalarımız oldu, abilik kardeşlik müessesesi içinde yürüdük. Her türlü ekonomik ve sosyal katmanlardan olumlu eleştiler geldi. Dernek olarak şunu amaç edindik, etmeye devam edeceğiz. Bütün katmanlardaki hemşehrilerimizi buluşturmak bizim olmazsa olmaz asli görevimiz. Bunların  bir araya gelmesiyle, güçlükler ortaya konulacak, sorunlar ortaya konulacak, o sorunlarla o güçlüklerle nasıl mücadele edilecek o da ortaya konulacak ama bir araya getiremezseniz bunları yakalayabilmemiz mümkün değil. Dolayısıyla benimle hareket eden, maddi manevi desteklerini esirgemeyen abilerime, kardeşlerime teşekkür ediyorum” sözlerini paylaştı.

“Bu dernek bir gün size de lazım olacak” 

Derneklerine sahip çıkılmasını isteyen Başkan Demir “Bir gün bize mutlaka lazım olacaktır. İstanbul gibi metropol bir şehirde yaşıyorsak mutlaka ve mutlaka lazım olacak. Çocuklarımıza da anlatmamız lazım, yakınlarımıza anlatmamız lazım. Oturayım oturayım ondan sonra ‘dernek bana ne yaptı?’ mantığını bırakması lazım, bazı arkadaşlarımızın. Dolayısıyla gönül veren hizmet eden arkadaşlarımıza saygı duyacağız ama çoğalacağız. Elinde imkanı olan arkadaşlarımız bu yapının içinde yer almaya devam etsin. Hastalığınızda, cenazenizde mutlak bu dernek kapısı bir gün hepimize lazım olacak” derken Gaziantep’ten çıkan değerleri bulacaklarını, bu değerleri çocuklara anlatarak, onların güzel fikirlerden esinlenmesini sağlayacaklarını aktardı.

“Gaziantep’in değerlerini ortaya çıkartacaklar” 

Düzenledikleri kahvaltılarda bir konu seçip, aralarından çıkan değerlerin sohbetlerini dinleyeceklerini belirten Başkan Demir “Onların fikirlerinde bir şeyler kazanmaya çalışacağız. Bizden sonra gelen çocuklarımızı da anlatabilmenin, onlara ışık olabilmenin, onlara hedef olabilmenin mutluluğunu yaşayacağız” sözlerini kaydetti.

Prof. Dr. Koyuncu: Hasan Demir’i kutluyorum

Kongrede kısa bir konuşma yapan Prof. Dr Halil Koyuncu, “İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Benim genel düsturum budur. Bir şeyler yapılmalıdır değil, bir şeyler yapmalıyım, ben yapmalıyım demeli. Bu anlamda Hasan Demir Başkanı kutluyorum. Her birimiz ayrı bir değeriz, hepimizin ayrı bir gücümüz tek başına ama çok başına olmakta hakkeden zor. Bir olmak, iri olmak, diri olmak önemli. Hasan başkanımın başkanlığında bizim Islahiyeliler başarmış, kutluyorum. İnsanını vicdanı rahat oldumu gerisi palavra oluyor” dedi.

Göksu: İslahiyeliler’in benim için ayrı önemi var

Gaziantep Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Necati Göksu, kendilerine gösterilen güven için herkese teşekkür ederken “Federasyon olarak Islahiye Derneği ve Güngören Derneği’nin ayrı bir yeri vardır. Çünkü Gaziantep derneklerinde başkanlık yaparken Yusuf Ağakuş ve Ali Ağır, Allah rahmet etsin, ikisi de benim için değerli arkadaşlarımızdı. Gerçekten çok güzel bir çalışma vardı. Ben Mecidiyeköy’de başkanlığını yaptığımda oraya derneğin tabelası asılmıyordu. Ben oraya  Islahiyeler Derneği’nin tabelasını astırdım. Gerçekten Islahiye ve Güngören’in benim nezdimde ayrı bir yeri vardır. Hasan Bey burasını yaparken ‘ortak yapalım’ dedi, sağ olsun. Burası önemliydi. Tabelasının buraya asılması önemli. Çok şükür Güngören’in kendine ait yeri oldu, geçen hafta onun kahvaltısındaydık. Çok güzel inşallah Islahiyeleri’nde böyle bir yeri olur diyoruz. Allah birlik ve beraberliğinizi bozmasın” sözlerini paylaştı.

Genel kurul toplantısında ‘ciğer’ ve ‘nohut dürüm’ yenilirken ayrıca İslahiye’de imal edilerek İstanbul’a getirilen Günebakan Şalgamları’ı da katılımcılara ikram edildi. Gaziantepspor Futbol Kulübü formalarının dağıtımı da genel kurula gelenler için sürpriz oldu.

Kongereye katılım geniş oldu

İstanbul İslahiyeliler Derneği genel kuruluna; Gaziantep Dernekleri Federasyon Başkanı ve Seyidoğlu Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Necati Göksu, Federasyon Genel Sekreteri Abdurrah Özdemir, Nizipliler Dernek Başkanı Cuma Öztürk, Kadıköy Gaziantepliler Dernek Başkanı Salim Erdem, Özmarmara Lojiktik Genel Kurulu Başkanı Cuma Öztürk, Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Celal Gürşen, ve çok sayıda davetli katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa