SON DAKİKA

Haber Ekspress

İstanbullular dikkat! Taksi ücret tarifesi değişti

İstanbullular dikkat! Taksi ücret tarifesi değişti
Bu haber 02 Eylül 2019 - 12:06 'de eklendi.

İBB’nin servis, taksi ve minibüsler için yaptığı görüşmeler sonucunda zam kararları alınmıştı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’da hem halkın cebini düşünecek hem de esnafın hakkını verecek seviyede zamlar yapılacağını söylemişti. Buna göre taksilerde dün gece yarısından itibaren yeni fiyat tarifesi uygulanmaya başladı.

Taksimetre ücretlerine yapılan zam dün gece yarısından itibaren uygulanmaya başladı. Bu kapsamda taksimetrelerin kısa mesafe ücreti 10 liradan 13 liraya yükseldi.

Öte yandan, zamdan önce taksimetreler 4 liradan açılıyorken, yeni zamla birlikte 5 liraya yükseldi. Zam öncesi 2.50 lira olan kilometre başı ücret ise, yeni zamlarla beraber 3 lira 10 kuruşa yükseldi.

Taksici esnafı olan Fuat Arslan, yeni tarifelerin yürürlüğe girmesi hakkında konuştu. Arslan, “Fiyatlar bizim için normal olan hale getirildi. Enflasyona karşılık ücretlerimiz hala geri seviyede kalmış durumda. Fiyatlarımız vatandaşlarımız için uygun durumda” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa