SON DAKİKA

Haber Ekspress

Model Of Turkey Çok Yakında…

Model Of Turkey Çok Yakında…
Bu haber 03 Ekim 2021 - 19:38 'de eklendi.

1980 yılından beri yapılagelen Miss World, Miss Universe, Miss Supranational ve Miss International yarışmaları bundan böyle tek çatı altında yapılacak…

Model Of Turkey Organizasyonu’nun Komite Başkanı, yapımcı iş adamı Serdal Kara her konuda olduğu gibi güzellik yarışmalarında da değişimin şart olduğuna inandıklarını belirterek,

“- Dünya büyük bir değişim yaşıyor. Ülkemizin bunun gerisinde olması mümkün değil. Türkiye’de yaşayan film ve dizi yapımcıları olarak bizler de yeniliklere ve değişimlere ayak uydurmak zorundaydık.” dedi

BAMBAŞKA BİR YARIŞMA İZLEYECEKSİNİZ

1980 yılından beri yapılagelen ve 40 yıldır aynı konsept içinde sıkışıp kalan Miss World, Miss Universe, Miss Supranational ve Miss International yarışmalarını bundan böyle Model Of Turkey çatısı altında topladıklarını kaydeden Komite Başkanı, yapımcı iş adamı Serdal Kara,

“- Yarışmanın sadece isminde değil içeriğinde de farklı değişikliklere gittik. Türk televizyonlarında izlendiğinde yarışmanın içeriğine yönelik getirdiğimiz farklılıkları fark edecek ve uygulamaya koyduğumuz değişimler karşısında çok büyük keyif alacaksınız” dedi

ADAYLARA DUYDUĞUMUZ SAYGI HAYALLERİNDEN BAŞLIYOR

Yakında başlayacak seçmeler için hazırlıkların tamamlandığını, bununla ilgili İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Adana’da gerekli koordinasyonların yapılarak hazır hale getirildiğini ifade eden Başkan Kara,

“- Model Of Turkey’in seçmeleri bile yarışmanın kendisi kadar ciddi ve büyük bir disiplin içinde geçecek. Zira katılımcılarımızın sadece kendilerine değil hayallerine de saygı duyuyoruz. Kılı kırk yaracak jürimizle kimsenin en ufak bir hakkının zayi olmaması için özenli ve dikkatli seçimler yapacağız” dedi

MODEL OF TURKEY HİÇ BİRİNE BENZEMEYECEK

Model Of Turkey’in bugüne kadar yapılan yarışmalar içinde hiçbirine benzemediğini ve benzersizliği yüzünden herkesin beğenisini kazanmaya aday olduğuna dikkat çeken Başkan Kara,

“- Başında da ifade ettiğim gibi güzellik yarışmalarında yepyeni bir süreç başlatıyoruz. Ben ve komitede ki arkadaşlarım aylardır hummalı bir biçimde çalıştık. Yaşanabilecek en ufak eksiklikler dahil bütün olumsuzlukların ince birer hesabını yaparak ortaya dört dörtlük bir konsept çıkardık” dedi

ATEŞ BÖCEKLERİ GİBİLER

Model Of Turkey adı altında bu yıl ilki yapılacak olan yarışmaya ilgi büyük. Model olmak isteyen gençler Yılmaz Erdoğan’ın tiyatro oyununda ki ateş böcekleri gibiler.

KONSEPT YENİ OLUNCA KOMİTEDEKİ İSİMLERDE YENİ OLACAK

Başvuruya talebin bu denli yoğun olmasının altında Serdal Kara ve ekibinde yer alan isimlerin begraundlarının etkisi büyük. Hepsi Kara gibi çalışkan, hepsi Kara gibi sosyal beyin yapısına sahip. ‘Kara, genç, dinamik, çalışkan ve zorluk bilmeyen bir işadamı’. Bir cümleyle Serdal Kara’yı anlatın deselerdi, işte böyle bir cümleyle anlatılabilirdi ancak.

ŞAMPİYON OLACAKLARIN İŞ KAYGISI OLMAYACAK

Model Of Turkey’in başında ki isim olmasının yanında Kara, aynı zamanda yapımcı – iş adamı. Şu günlerde kalabalık bir ekiple Türkiye’nin ilgi ve beğeniyle izleyeceği tahmin edilen ‘Model’ adlı diziyi çekiyor. Anlayacağınız yarışmadan şampiyon ve derece alarak çıkacak olan gençlerin iş kaygısı olmayacak.

BUGÜNE KADAR OLMAMIŞLAR OLACAK

Bugün podyumda ‘Prens’ ve ‘Prenses’ ilan edilecek olanlar ertesi gün soluğu film setinde alabilecek. Anlayacağınız yarışmaya katılan gençlerin umut ve hayalleri buharlaşmayacak. İlk üçle birlikte o gece finalde yarışanlara da istikbal kapıları açılacak.

Serdal Kara ile Seyrantepe’de ki şirketinde bir araya geliyoruz. Her zaman röportajlarında el değmemiş konuları herkesten ve vaktinden sizlere sunan Cemal Bilge bu kez Model Of Turkey’i ve onu ülkeye kazandıranları masaya yatırıyor.

KARA VE EKİBİ NELER YAPACAK?

Bu oluşum içinde Kara’nın dışında, Kara formatında insanlar var. Tabiri caizse Voltran’ı andırıyorlar. Hepsi bir araya geldiğinde ortaya devasa bir varlık çıkıyor. Yarışmaya öyle hazırlanmışlar ki, hepsinin aklında, kalbinde ve ruhunda yarışmaya katılacak ve dereceye gireceklere istikbal kapısı açmak var.

“- 40 yıllık yarışmaya el atmak, onu derleyip toparlayıp alışılmışın ve ezberinin dışına çıkarmak nerden aklınıza geldi?”

“- İşte bu saydıklarınıza ihtiyaç duyulduğu için bunları yaptık. El atılması gerekiyordu attık, derlenip toparlanması gerekiyordu yaptık, alışılmışın ve ezberinin dışına çıkarılması gerekiyordu çıkardık. Aslında bu proje 40 yıldır yapılanların devamı falan değil. Bu yeni yepyeni bir konsept, yepyeni bir proje. Değişen Türkiye içinde, değişim yaşayan her şeyin olduğu gibi yarışmalarında kendi içinde reform yapmaları kaçınılmazdı. Biz bunu yaptık. 40 yıldır yapılan yarışmalarla, bizim bu yıl ilkini yapacağımız yarışma arasında dağlar kadar fark var. Hepimiz insanız ama birbirimize benziyor muyuz? Elbette hayır. Saçımızdan tırnağımıza, parmak izlerimize kadar hiç bir şeyimiz birbirimizin aynısı değil. Model Of Turkey’e de böyle bakmak lazım. Biz yeni bir yarışmayız. Bir öncekinin devamıymış gibi anılmak istemiyoruz”

SEÇMELER BAŞLIYOR

“- Efendim, yarışmanın yapılacağı tarih belli oldu. Herşey seçmelerle başlayacak. Seçmeler ve finalle ilgili neler söyleyeceksiniz?”

“- Evet… Model Of Turkey ile ilgili aylar öncesinden başladığımız çalışmalarımızı geçtiğimiz hafta sonlandırdık. Seçmelerin yapılacağı iller ve otellerimizi belirledik. Organizasyon Komitesi’nde görev alan arkadaşlarımız kılı kırk yaracak bir dikkat ile çalışacaklar. Gelen başvuruların çokluğu karşısında şaşkınız. Zira böyle bir talep beklemiyorduk. Talepte patlama yaşıyoruz. Dilerseniz size seçmelerin yapılacağı il ve tarihlerin bilgisini vereyim.”

SEÇMELERİN TARİHLERİ BELLİ OLDU

“- Buyrun… Dinliyorum”

“- Seçmeler 5 Kasım Cuma tarihinde İstanbul’la başlayacak. 8 Kasım Pazartesi günü İzmir’de, 11 Kasım Perşembe günü Antalya, 15 Kasım Pazartesi günü Adana’da olacağız. Son olarak 17 Kasım’da Ankara’dayız, burada yapılacak seçmelerden sonra bu defa da adayların kampta ki çalışmaları için harekete geçeceğiz

SEÇMELERDEN SONRA KAMPA GİRECEKLER

“- Kamp çalışmalarıyla ilgili tarihler belli mi?”

“- Evet belli.

“- Ondan da bahsedin lütfen”

“- Tabii memnuniyetle”

“- Kampın başlangıç tarihini 25 Kasım Perşembe olarak belirledik. 25 Kasım’da başlayacak olan kampımız 1 Aralık Çarşamba günü sona erecek. İstanbul’a dönüş tarihimiz 2 Aralık Perşembe, İstanbul’da yapılacak provanın tarihi ise 3 Aralık Cuma. 4 Aralık Cumartesi günü de final yapacak ve Model Of Turkey’in ilk yılını böylece tamamlamış olacağız”

BAŞKAN KARA EKİBİNE ÇOK GÜVENİYOR

“- Ekipte kimler var efendim?”

“- Ekipte ince elenmiş sık dokunmuş türden insanlar var. Yarışmanın proje koordinatörü Abdulkadir ÖzgördülerProje Koordinatör Assistant: Kader Keskin, Koreograf ve sanat yönetmeni Asil Çağıl, Genel Koordinatör Neslihan HacıoğluMake Up Banu SaadetKuaför Black &White cadde, Yarışma Akış Yönetimi Ayla Kaymak, Kulis Koordinatörü Sevim Çiftçi, Styling Gülay Kuriş’den oluşuyor. Her biri dallarında gerçek birer profesyonel olan bu insanlar bu yıl ilkini yapacağımız Model Of Turkey’in dinamolarıdır. İsimlerini saydığım arkadaşlarıma güvenim sonsuz. Dilerim uzun yıllar birlikte çalışırız. Bu ekibin en büyük özelliği hata üreten değil problemler karşısında çözüm üreten insanlardan oluşmasıdır.”

MODEL FİLMİ İLE İLGİLİ NELER SÖYLEYECEKSİNİZ?

“- Hazır sizi yakalamışken filmden de bahsedelim istiyorum. Model’in çekimleri nasıl gidiyor, filmde kimler var ve yönetmen koltuğunda kim var?”

“- Memnuniyetle… Efendim dizinin oyuncu kadrosunu dönemin eski ünlü top model ve mankenleri, şimdinin ise ünlü tiyatro ve sinema oyuncuları oluşturuyor. Oyuncularımızdan bazıları ise şöyle: Mehmet Çepiç, Asuman Dabak, Ali Erkazan, Füsun Demirel, Erol Yavan gibi isimlerden müteşekkil. Yönetmen koltuğunda ise DenizDenizciler var.

“- Neden ‘Model’ ve neden ‘Model Of Turkey’? İkisinin aynı sürece denk gelmesi tesadüf müdür yoksa bilinçli yapılmış bir şey midir?”

“- Öncelikle bunun bilinçli yapıldığını ifade edeyim. Elbette ki biz bir yola çıktık. 40 yıldır yapılagelen güzellik yarışmalarında eskiyen bir şeyler var. Yani formatın bazı bölümleri dikkat ediyorum da, seyirciye tat vermemeye başladı. Bizde tespit ettiğimiz olumsuzluklardan hareketle güzellik yarışmasına ivme kazandırmak için değişik ve farklı şeyler yapalım istedik. İsmi dahil baştan aşağıya yenilediğimiz yarışmanın bir de adını ve konusunu taşıyacak filmi olsun istedik. Bendeniz medya ve film sektöründe ki bir işadamıyım. Yarışmayı yaptığımız reformlarla iddialı bir hale getirmişsek bunun birde içeriğini anlatan filmi olmalıydı dedik, bu sebeple yarışma ve Model filmini aynı sürece denk getirdik”

SERDAL KARA kimdir

Serdal Kara 28 Şubat 1974 Gaziantep doğumludur. Lise zamanında dizi sektörüne atılmıştır, çeşitli sinema filimlerinde  kameramanlık ve yönetmenlik yapmıştır.

2000 yılında Kara film yapım şirketini kurmuştur. 2017- 2020 tarihlerinde  Show TV’de  “Yolculuk Nereye” adlı  sektör programının  sunuculuğunu ve yapımcılığını  yapmıştır.

Serdal Kara, yurt içi ve yurt dışına giderek  en güzel en özel restoranları, otelleri, eğlence mekanlarını ve sektörel firmaları eğlenceli bir dilde tanıtarak, hayatın içinden kesitleri komik ve eğlenceli bir şekilde sunarak “Yolculuk Nereye” programını  4 yıl boyunca  haftalık  olarak çekip yayınlatmıştır.

2004 yılında ‘Star Life’ ve 2008 yılında ‘3.Sayfa’  cemiyet ve magazin dergisini kurmuştur. 2018 yılında  ‘Star Life’ TV’yi kurmuştur. Kendisine ait 24 internet haber sayfasına sahiptir. 2021 yılında çekimlerine  başladığı ve yapımcılığını üstlendiği  “Model” sinema  filmini  izleyicisiyle buluşturmaya hazırlanıyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa