SON DAKİKA

Haber Ekspress

ŞİFALI MENÜLER

ŞİFALI MENÜLER
Bu haber 19 Ocak 2022 - 18:29 'de eklendi.

BALIKÇI KENAN’DAN KARNE TATİLİNDE ŞİFALI MENÜLER

BALIKÇI KENAN’DAN ÇOCUKLARA ÖZEL MENÜ

HEM KILÇIKSIZ HEMDE ŞİFA KAYNAĞI

BALIĞI İSTER HAMBURGER, İSTER DÜRÜM YE!

Balık köfteden burger, uskumrudan dürüm ve sandviç. Usta balıkçı Balıkçı Kenan çocuklara balığı sevdirmek için onlara özel menü yaptı. Balıkçı Kenan: “Çocuklarımız hem doğal köfte yiyecek, hem de daha sağlıklı büyüyecekler” dedi

Yarım asırlık balıkçı Balıkçı Kenan çocuklar için balıktan yapılan şifalı menüler hazırladı. Balık köftesinin içinde üç çeşit balık olduğunu belirten Balıkçı Kenan: Balığın kılçıklı olmasından dolayı tedirgin olan çocuklar için özel olarak yeni bir menü hazırladık. İster hamburger, ister dürüm, ister sandviç. Çocuklarımız hangisini daha çok seviyorsa onu yiyecekler’ dedi.

ÇOCUKLAR KORKMADAN YESİN!

Gençlerimize çocuklarımıza balık yediremiyoruz diyen usta balıkçı Kenan Balcı: “Japonya’da bir genç yılda 40 kilo balık tüketirken maalesef bu oran ülkemizde çok aşağıda. Üç tarafımız denizlerle çevrili fakat çocuklarımız balık yemiyor. Bizlerde balığı sevdirmek için içinde kılçık olmayan tamamen doğal. Şifa kaynağı yiyecekler hazırladık. Çocuklarımız hatta gençlerimiz, balıklar genelde kılçıklı olduğu için biraz uzak duruyorlar. Oysa ki herkesin rahatlıkla evinde de yapabileceği. Malzemelerininde kolaylıkla temin edebileceği balık köftesi tam bir şifa kaynağı. Lezzetin, lezzeti. Vitaminin vitamini bu köftede mevcut. Özellikle çocuklarımız bir kere bu lezzeti tattıkları zaman çok beğendiklerini söylüyorlar. Para maden aramaya gerek yok. Bizim denizlerimiz birer maden. Denizden çıkan balıklar her derde deva. Bizlerde böyle bir farklı lezzet oluşturup, balığı sevdirmek istedik’ dedi.

HAZIRLAMASI DA ÇOK KOLAY

Balık köftesinin malzemesi de çok kolay. Bir levrek, bir palamut, 300 gram ya da yarım kilo kadar hamsi 4 kişilik aile için yeterlidir diyen ünlü balıkçı Balıkçı Kenan: “Balıkların kılçıklarını, omurgalarını aldıktan sonra, balık gevrek etli olduğu için makinede çekmeye gerek yok. El darbeleri ile gördüğünüz gibi çok hoş bir görüntü ve lezzet meydana çıkıyor. Balıktan sonra maydanoz, kaşar peyniri, yumurta, bir de köftemizi toplasın diye kurutulmuş ekmeğin rendelenmiş hali” dedi.

KARNE TATİLİNDE MÜZEYİ GEZSİNLER

Dünyada ilk Türkiye’de tek olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde binlerce deniz canlısının bulunduğunu belirten Balıkçı Kenan: ‘Çocuklarımız karnelerini alıp tatile giriyorlar. Okul ve sınav stresini Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’nde atsınlar. Beylikdüzü’ndeyiz girişler ücretsiz. Müzedeki balıkların hepsi gerçek ve kendi karasularımızda yakalandı. Buraya gelip, dev köpekbalıklarını, vatozları, orkinosları inceleyip hatıra fotoğrafı çektirsinler. Hiç biryerde olmayan balıkları bu müzede görebilirler’ diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa