SON DAKİKA

Haber Ekspress

Türkiye ve Bosna-Hersek’ten ilaç sektöründe dev anlaşma

Mas İlaç Yatırım A.Ş ile Bosna-Hersek’li ilaç üreticisi Zada Pharmaceuticals iş birliğine gitti.

Türkiye ve Bosna-Hersek’ten ilaç sektöründe dev anlaşma
Bu haber 27 Şubat 2020 - 10:00 'de eklendi.

Spektral Holding iştiraklerinden ve dünyada en fazla patente sahip ilaç yatırım şirketlerinden Mas İlaç Yatırım A.Ş ile Bosna-Hersek’li ilaç üreticisi Zada Pharmaceuticals arasında uluslararası ilaç üretimi ve satışı konusunda anlaşma imzalandı. Anlaşma; bir anti-karsinojenik, iki antidiyabetik, bir antiviral, bir antienflamatuar ve bir de pro-somatropik formulasyon içeren patent portfolyosunun lisans sözleşmelerini kapsıyor. İki ülke arasındaki ilk biyosötik teknoloji transferi olan bu lisans devirleriyle 24 ilaç ruhsatı, iki ay içinde onaylanıp, ürünlerin ilk 10 adeti üç ay içinde önce Bosna-Hersek, sonra da Türkiye, Benelüks ülkeleri ve Batı Avrupa genelinde piyasaya sürülecek. İmzalanan protokol uyarınca iki taraf üretim ve pazarlama konusunda birlikte yürüyecek.

“Türkiye’nin milli ilaçlarını tüm dünyaya dağıtmak istiyoruz”

Konuyla ilgili açıklama yapan Mas İlaç Yatırım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Can Alkoçlar, “Özellikle öncelik verdiğimiz alanlar kanser ve şeker hastalıkları. İlk faz ilaçların raflarda yerini bulmasından sonra hedeflediğimiz diğer alanlar ise akut viral ve bakteriyel enfeksiyonlar olacak. Patentlenmiş buluşların ürün ve finansal gelire dönüşmesi önemli ve zaman isteyen bir konu. Bizler patentleşmeden kurumsallaşmaya, finansmandan ürüne dönüşmeye kadar olan tüm aşamalarda mucitlerimize destek olmak istiyoruz. Türkiye’nin milli ilaçlarını tüm dünyaya dağıtmak istiyoruz” diye konuştu.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa