SON DAKİKA

Haber Ekspress

250 SAYFALIK TARTIŞMA

250 SAYFALIK TARTIŞMA
Bu haber 23 Mayıs 2019 - 16:14 'de eklendi.

Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul seçimlerinin iptaline istinaden açıkladığı 250 sayfalık gerekçeli karar beraberinde tartışmaların fitilini ateşledi. AK Parti kanadı açıklamayı yeterli bulurken, CHP kanadından ise karar tepki geldi. 
Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul seçimlerinin iptaline ilişkin 250 sayfalık gerekçeli kararını açıkladı. YSK’nın gerekçeli kararında “Sandık kurulu başkanları kanuna aykırı görevlendirildi” ifadesinin altı çizildi. Ayrıca gerekçeli kararında 4 muhalif üyenin karşı oy yazıları da yer aldı. Gerekçeli kararda “Neden sadece Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri iptal edildi?” sorusuna da yanıt verildi
Yüksek Seçim Kurulu ( YSK),iptal edilip yenilenmesine karar verilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin gerekçeli kararını açıkladı. YSK’nın gerekçeli kararında özellikle “Sandık kurulu başkanları kanuna aykırı görevlendirildi” ifadesinin altı çizildi. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven ise gerekçeli kararda koyduğu muhalefet şerhinde “Sandık kurulları kesinleştikten sonra bu kuruluşa karşı yapılacak itirazlar seçimin itirazı için tek başına iptal sebebi görülemez. Sandık kurullarının usulsüz oluşması tam kanunsuzluk halini oluşturmaz” dedi.
CHP Sözcüsü Faik Öztrak, kararla ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Sandık kurullarının oluşumu gerekçe gösterilerek seçimlerin iptal edilmesi seçmen iradesinin üstünlüğü ilkesine tamamen aykırı olmuştur ve millet iradesi cezalandırılmıştır. Bu karara cevabı milletimizin en iyi şekilde vereceğini ve 23 Haziran’da İstanbulluların bu mazbatayı tekrar sahibine iade edeceğini biliyorum” diye konuştu

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa