SON DAKİKA

Haber Ekspress

Bu haber 07 Mart 2019 - 10:44 'de eklendi.

Demokratik Sol Parti, Büyükçekmece’de adayını Ümit Şahbaz olarak duyurdu. Şahbaz, basınla buluştuğu toplantıda eleştirilerinin tümünün neden CHP’ye yönelik olduğu ile alakalı bir soruya, ‘İlk hedefimiz önce muhalefet, sonra iktidar’ cevabını vererek, manidar açıklamalarda bulundu.
Mustafa Sarıgül’ün başlattığı akım ile ilçelerde bir bir adaylarını çıkaran Demokratik Sol Parti, Büyükçekmece’de adayını tanıttı. Ümit Şahbaz, belediye başkan adayı olurken, basınla ilk buluşmasında Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni eleştiri yağmuruna tuttu. Büyükçekmece’ye 25 yılda hiç bir şey yapılmadığını savunan DSP Adayı Ümit Şahbaz’ın, eleştirilerini sadece CHP’li belediyeler üzerinden yapması ise dikkatlerden kaçmadı.


MUHALEFETİN MUHALEFETİ OLDU


Bölge basını ile bir araya gelindiği toplantıda hedef haritalarını çizen DSP Büyükçekmece İlçe yönetimi, Ümit Şahbaz’ın önderliğinde Büyükçekmece’ye değişim getirmek için yola çıktıklarını ifade ederken, ilk hedeflerinin ise genelde iktidar AK Parti’si yerine Cumhuriyet Halk Partisi’ni bitirmek olduğunu ifade etmeleri manidar karşılandı. Muhalefetin muhalefeti konumunda yer alan ve CHP’de aday gösterilmeyenlerin adresi olan DSP’nin, genel mecrada hedef olarak CHP’yi göstermeleri şaşkınlık yarattı.


ULAŞIMA YENİ VAAT: HAVARAY!


Yapılan toplantıda, AK Parti belediyelere veya AK Parti Büyükçekmece Adayı Mevlüt Uysal’a yönelik herhangi bir eleştirinin yapılmadığı gözlerden kaçmazken, diğer adayların aksine metro-metrobüs proje vaatlerinin yerine Havaray projesini anlatan Belediye Başkan Adayı Ümit Şahbaz, metrobüsün Tüyap’tan aşağı doğru inmesinin tehlikeli olduğunu öne sürdü. Aynı zamanda Jeoloji Mühendisi olan Şahbaz, metrobüsü, tepedeki kayma nedeniyle inmesinin tehlikeli, yer altı projesinin ise maliyetli olduğuna işaret ederek, en faydalı projenin aktarmalı Havaray Projesi olduğunu ifade etti.
DSP Büyükçekmece Belediye Başkan Adayı Ümit Şahbaz’ın konuşması; ‘
‘’Gözün aydın Çekmece, çocuklar, gençler, yaşlılar, kadınlar, erkekler gözünüz aydın olsun. İşçilerimiz, memurlarımız, öğretmenlerimiz, emeklilerimiz ve esnaf dostlarımız , Büyükçekmece yi Cumhuriyet Türkiye’sinin gururu yapmaya geliyoruz. Büyük çekmeceye sessiz çoğunluğun sesi olmaya geliyoruz, ötekisi olmayan herkesi kucaklayan inançlara saygılı bir anlayışla geliyoruz. Büyükçekmece belediye başkanlığı görevini aldığımızda 23 Nisanda hep beraber, çocuklarımızla, anne babalarla, Büyükçekmece’nin büyük ailesi olarak hep birlikte Atamızın huzuruna çıkacağız. Çağdaş, özgürlükçü, Atasına bağlı bir ekibin Demokrat Sol Partinin yönettiği bir ilçede bakın neler olacak. Büyükçekmece’de, Büyükçekmece’linin yöneteceği bir belediye için, tek adamlık dönemine son vermek için Atatürk İlke ve inkılaplarının ışığında, Cumhuriyet değerlerinin rehberliğinde yönetiminin Büyükçekmece’liler olduğu şahısların il birlikçilerin, mütahit’lerin değil halkın toplumun sizlerin çıkarlarını gözetecek bir belediyecilik için Demokratik Sol Partiye Ak Güvercine gelin diyorum. Görevi aldığımızda belediyenin kapıları vatandaşlarımıza hep açık olacak, belediyemizin ışıkları 24 saat hiç sönmeyecek, tüm şikayetler ve sorunların çözümü için çağrı merkezlerimiz 24 saat açık olacak. Vatandaşlarımız belediyeye geldiğinde kibirle değil güler yüzle, sevgiyle ve saygıyla karşılanacak. Öğretmenlerimiz için de farklı projelerimiz var, mutlu ve insanca yaşamayı hepimiz hak ediyoruz gelecek nesilleri yetiştiren siz öğretmenlerimiz için konut kooperatifi kuracağız ve 10 yıllık taksitlerle maliyet fiyatıma ev sahibi olacaksınız. Mahallelerimizde emekli vatandaşlar’ımız için yıl boyu sürecek desteklerimizle, sosyal tesislerle artık çile çekmeden yaşamın tadını çıkarmalarını istiyoruz. Alın teri ile çalışanların emeklerini kimseye harcatmayacağız, kimse ezilmeyecek kimseyi de ezdirmeyeceğiz.Büyükçekmece yararına olmayan hiçbir projeye imza atmayacağız. Türk siyasetinin en dürüst, en güvenilir lider milletimizin ‘’Umudumuz Karaoğlan’’ diyerek bağrına bastığı, unutulmaz Genel Başkanımız Halkçı Bülent Ecevit ruhuyla halktan yana duracak ve Büyükçekmece’linin yaşamını değiştireceğiz. Çekmecede beklenen değişimi birlikte başlatalım ve yüzümüzü aydınlık yarınlara dönelim’
‘BOZULAN SİYASETE ÇARE OLACAĞIZ’
DSP Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Ümit Şahbaz’a eşlik eden ekip arkadaşları ve meclis üyelerinin katılımı ile düzenlenen basın toplantısında 1. Sıradan meclis üyesi olan Murat Lehimler, son yıllarda yaşanan siyasetin ne kadar bozulduğunun altını çizerek olması gereken siyasetin bu olmadığını vurgulayarak, ‘Artık yeni nesil siyasetçilerin kadınların ve gençlerin bu işi daha iyi ve eğitimli olarak yapabileceklerini ön koltuklarda oturanlar anlamalıdır’ dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa