SON DAKİKA

Haber Ekspress

“Adaletsizliğin, haksızlığın hesabı sorulacak”

“Adaletsizliğin, haksızlığın hesabı sorulacak”
Bu haber 22 Mayıs 2019 - 16:17 'de eklendi.

Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla 6 Mayıs’ta yenilenecek İstanbul seçimine ilişkin seçim kampanyasını İstanbul’da açıkladı. Kampanyada “Her şey çok güzel olacak” ve “İmamoğlu varsa umut var” sloganları kullanılacak. İmamoğlu, “Sandıktan oy pusulası çıkmayacak, hesap pusulası çıkacak. 23 Haziran’da haksızlığın, adaletsizliğin, kul hakkı yemenin hesabı sorulacak.” dedi.

Ekrem İmamoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla 6 Mayıs’ta yenilenecek İstanbul seçimine ilişkin seçim kampanyasını İstanbul’da açıkladı. Kampanyada “Her şey çok güzel olacak” ve “İmamoğlu varsa umut var” sloganları kullanılacak. İmamoğlu, “Sandıktan oy pusulası çıkmayacak, hesap pusulası çıkacak. 23 Haziran’da haksızlığın, adaletsizliğin, kul hakkı yemenin hesabı sorulacak.” dedi.
İmamoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar:


BEKA YEREL SEÇİM KONUSU OLAMAZ


31 Mart seçimlerine giderken iktidarın basit bir numarası vardı. Ekonomide ve yerel yönetimlerde ortaya çıkan başarısızlıklarını örtmek için 31 Mart seçimlerine yerel seçimin ötesinde anlamlar yüklemeye çalışmak ve bir beka meselesi diye adlandırarak ortaya attıklarını hepimiz hatırlıyoruz. Sabah, akşam, sokakta, medyada beka aşağı beka yukarı. Ama vatandaşımız ’31 Martta beka meselesi yerel seçimin konusu olamaz. Ben, bana en iyi hizmeti vereceğine inandığım kişiyi seçerim’ dedi. Bu oyunu boşa çıkardı ve iktidara çok net bir mesaj verdi.


İKTİDAR SEÇMENİN MESAJINI ALMAMAK İÇİN DİRENİYOR


Seçmen dedi ki; seçim öncesi üretip yaymaya çalıştığın korkuların, bahanelerin arkasına sığınma. Rakip siyasi partileri düşmanmış gibi göstermeye son ver. Belediyeciliği doğru dürüst yapamıyorsan, bırak, yapabilecek olanlar gelsin. Evet, seçmen 31 mart’ta iktidara bu mesajı verdi ama iktidar, istanbul’da vatandaşın mesajını almamak için direniyor. Ne zamandan beri direniyorlar biliyor musunuz? 31 mart gecesi, Anadolu Ajansı’nın veri akışını kesip, “Seçimi kazandık” diye ortaya düştüklerinden beri direniyorlar. Rakibim seçimi kaybettiği halde tüm İstanbul’un “Gönül belediyeciliği kazandı” afişleriyle donatılmasına, bir ay boyunca şehrin her köşesinde asılı kalmasına emir vererek direndi. Bunların ki öyle bir direnç ki, sanki geçici bir görevi, geçici bir makamı değil de, mallarını mülklerini kaybetmişler.


ŞAKA GİBİ GEREKÇE ÜRETTİLER


Seçim sonucunu kabullenmemek için üretilen yalanların, bahanelerin haddi hesabı yok. Aynı sandıktan, aynı zarftan çıkan 4 oy pusulasından yalnızca 1’inin geçersiz sayılması gibi bir saçmalığa açıklama bulmak için atmadıkları takla kalmadı. Son olarak şaka gibi bir gerekçe daha ürettiler. Neymiş, sandık görevlileri uzaktan bakıp, Ak Parti’ye oy vereceğini anladığı seçmenlere büyükşehir pusulalarını vermemişmiş. Sanki her sandıkta Ak Parti’nin MHP’nin sandık kurulu üyeleri, müşahitleri yokmuş gibi. Ne diyelim! Allah kimseyi böyle şeyler söylemek mecburiyetinde bırakmasın.


4 YAŞINDAKİ MASUM ÇOCUKLARIN ZİHNİNİ KİRLETİYORLAR


İddialarına kimse inanmıyor. Kendileri bile inanmıyor. Sadece 4 yaşındaki çocuklar kanıyor. O yüzden 4 yaşındaki masum çocukların zihnini kirletip, “çaldılar” diye kampanya yaptırıyorlar. İşi, kendi seçmenlerinin, kendi sandık görevlilerinin, kendi sandık müşahitlerinin aklına, iradesine hakaret etmeye kadar vardırdılar. Bu kadarını yapmayın. Mızıkçılığın da bir sınırı var.


SANDIKTAN HESAP PUSULASI ÇIKACAK


Vicdanları yaralayan bu büyük haksızlığı, bu büyük adaletsizliği, 23 Haziran günü, bayram yerine gider gibi, neşe içerisinde sandıklara giderek düzelteceğiz. İstanbul’un ve türkiye’nin demokrasiyle yeniden buluşmasını sağlayacağız. O sandık bir vicdan sandığı olacak. O sandık bir haysiyet sandığı olacak. O sandık bir adalet sandığı olacak. O sandıktan oy pusulası çıkmayacak, hesap pusulası çıkacak. 23 Haziran’da haksızlığın, adaletsizliğin, kul hakkı yemenin hesabı sorulacak. 31 Mart gecesi Anadolu Ajansı’nın şalteri indirmesiyle başlayan süreci içine sindiremeyen yüz binlerce Ak Partili ve MHP’li hemşehrimin olduğunu çok iyi biliyorum. Çünkü her gün onlarcası çok üzgün olarak bana geliyorlar. 31 mart seçimlerinden sonra yaşanan büyük haksızlığı siz yapmadınız kardeşlerim. Bunun kusuru, günahı, vebali sizin üstünüzde değildir. Gelin bu büyük ayıbı, günahı, haksızlığı birlikte düzeltelim.


İSRAF DÜZENİ ÖYLE BİR YAYILMIŞ Kİ…


YSK’nın kararıyla herkes net olarak gördü. İstanbul’daki israf düzeninden yararlananlar hak hukuk tanımıyor. Vicdan tanımıyor. Bu düzen sadece bir avuç insan için var. Sadece o küçük mutlu azınlığın çıkarına tüm İstanbul belediyesini kullanıyor. İstanbul’un ekonomik ve çevresel tüm kaynaklarını talan ediyor. Bu bozuk düzen gün geliyor ananızın ak sütü gibi helal olan mazbatanızı elinizden alıyor. Bu israf düzeni öyle bir yayılmış ki her alanda çıkıyor karşımıza. Büyükşehir belediyesinde binlerce makam aracı tahsisi olarak karşımıza çıkıyor. İsraf düzeni, o düzeni kuranların kendilerine yakın gördükleri derneklere, vakıflara, aktardıkları yüzlerce milyon liralık mülk olarak kendini gösteriyor. Çarşıda, pazarda, kasapta el yakan fiyatlarla bize kendini gösteriyor. Bu düzen değişmedikçe, bu düzen halkın emrine girmedikçe, bu milletin yüzü gülmeyecek.


BU NE BÜYÜK İSRAFTIR


Sayıştay’ın raporlarına göre 2014-2019 arası belediyenin borcu tam 4,5 kat artmış. 6 milyar liradan 27,5 milyara çıkmış. Yıllık faiz yükü 8 kat artmış. 149 milyon liradan 1 milyar 155 milyona çıkmış. Daha durun esası şimdi geliyor. Bütçe açığı 5 yılda 20 kat artmış 20. 216 milyondan 4 milyara fırlamış. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesi için 3 yılda 80 milyon lira harcanmış. Bu rakama Türkiye’deki bütün belediyelerin web sitesini yaparsınız. Üzerinede her ile bir ana okulu kurabilirsiniz. İstanbul belediyesi tek bir müdürlük vasıtasıyla hayata geçmemiş fikirlere, projelere 226 milyon lira vermişler. Bu ne büyük bir israftır.


SUYUN YÖNÜNÜ VATANDAŞA ÇEVİRDİK


Sadece 18 günde bu israf düzenine dur demeye başladık. Suyun yönünü vatandaşa doğru çevirdik. Seçim öncesinde vadettiğimiz su indiriminin belediye meclisi’nden geçmesini sağladık. Bu sayede İstanbullu her aile yılda 540 lira tasarruf edecek. Öğrencilerin aylık ulaşım ücretinin 85 tl’den 40 tl’ye inmesini sağladık. Böylece iki çocuklu her ailemiz, yılda 1080 lira tasarruf edecek.19 Mayıs’ta kitle ulaşım araçlarının tüm istanbullulara ücretsiz hizmet etmesini sağladık. İstanbul’un yeni yol haritasında önceliğimiz kent yoksulluğuyla mücadele olacak.

DAMACANA SU ÜCRETSİZ DAĞITILACAK

Gelir ve gider bütçemizi akılcı ve etkili politikalarla yönetecek, yılda 5 milyarlık yeni kaynağı istanbul büyükşehir belediyesine kazandıracağız. Aile geçim destek paketlerimizle ihtiyacı olan ailelerimize yılda 6 bin ila 13 bin lira arası yardımda bulunacağız. Hiç geliri olmayan ya da açlık sınırında yaşamaya mahkum edilen her aile halk-ekmek ve halk-süt satış noktalarından ücretsiz ekmek, süt alabilecek. Damacana su ücretsiz dağıtılacak.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa