SON DAKİKA

Haber Ekspress

AK PARTİ’DE LİSTE ÇATLAĞI

19 Şubat’ta Yüksek Seçim Kurulu’na listelerin verilmesi ile birlikte AK Parti Büyükçekmece ve Beylikdüzü’nde aday çatlağı yaşanmaya başlandı. Partililer, listeyi eksik ve yetersiz bulurken, daha tecrübeli ve halka dokunan adaylarla seçimlere girilmesi gerektiği yorumunu yaptılar. 

AK PARTİ’DE LİSTE ÇATLAĞI
Bu haber 20 Şubat 2019 - 15:37 'de eklendi.

Tecrübesi eksik ve Büyükçekmece halkında karşılığı olmayan birçok ismin meclis üyesi adayı yapılmasına tepkili olan AK Partililer, özellikle ilk üç sıraya dikkat çekerken, geçtiğimiz seçimde bir numara olan Recep Erol’un yerine Okan Gülkoku’nun yazılması ile ilgili ‘tecrübe’ kıyaslamasında bulundular. Recep Erol’un ilçe başkanlığı ve meclis üyeliği tecrübeleri olduğunu hatırlatan parti mensupları, Okan Gülkoku’nun parti içinde bir çok görevde bulunmasına rağmen listenin başında daha kariyerli bir ismin olması gerektiğini savundular.

”BU MECLİS YETERSİZ KALIR”

Büyükçekmece’de olası bir seçim kaybında meclis yapısının yetersiz kalacağını savunan tepkili teşkilat mensupları ‘5 dönemdir Belediye Başkanlığı yapan Hasan Akgün’e muhalefet edebilecek kadronun daha donanımlı olması gerektiğinin altını çizdiler.

UYSAL YANLIŞ YÖNLENDİRİLİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal’ın, teşkilatı iyi tanımadığı yorumunu yapan AK Parti teşkilat mensupları, ”Başkan, birileri tarafından yalnış yönlendirildi” değerlendirmesinde bulundular. Uysal’ın ilçeye ve teşkilata hakim olamadığının sonucu olarak böyle bir listenin çıkarıldığını savunan partililer, tepki oylarının Akgün’e doğru kaymasından endişe duyduklarını ifade ettiler.

BEYLİKDÜZÜ DE MUTLU ETMEDİ

AK Parti Büyükçekmece’de liste krizi yaşanırken, komşu ilçe Beylikdüzü’nde de durum aynı. Çıkarılan liste, Beylikdüzü’ndeki partilileri de etkilerken geçen dönemden sadece Rukiye Doğruyol ve Serkan Küçük’ün isminin yazılması dikkat çekti. Tecrübeli isim olarak sadece Mustafa Erdoğdu’nun yazılması parti yönetiminin bir önceki meclisten memnun olmadığı sonucunu çıkardı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa