SON DAKİKA

Haber Ekspress

AK Parti’den İstanbul’un cadde isimleri üzerine ilginç öneri

Esenler’in 15 Temmuz Mahallesi’ndeki 19 sokak ve caddeye verilen isim önerileri İBB Meclisi’nde tartışmaya neden oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Sanayi Bakanı Mustafa Varank’ın da aralarında bulunduğu isimlerin caddelere verilmesi teklifine ret oyu kullanan CHP grubu “Mahallenin adı 15 Temmuz ama darbe girişiminde şehit olan bir kişinin bile adı verilmemiş” eleştirisinde bulundu.

AK Parti’den İstanbul’un cadde isimleri üzerine ilginç öneri
Bu haber 22 Kasım 2022 - 7:15 'de eklendi.

AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclis üyeleri Esenler’deki caddeler için sokak isimleri belirledi. Belirlediği cadde isimleri arasında, “Recep Tayyip Erdoğan, TEKNOFEST, Murat Kurum, Mustafa Varank, Hulusi Akar, Mustafa Şentop ve Sultan Abdülhamid Han” gibi isimler yer aldı. AK Parti grubunun önerilerini CHP grubu eleştirdi.

Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre, İBB Kasım ayı Meclisi toplantısı Saraçhane’deki başkanlık binasında yapıldı. Meclis gündemine Harita Komisyonu’ndan CHP’li üyelerin ret oyuna rağmen geçen Esenler 15 Temmuz Mahallesi’nde sokaklara isim verilmesi önergesi de geldi. Önergede, “Esenler ilçemizde kentsel dönüşüm kapsamında yaşamın başladığı 15 Temmuz Mahallemizde cadde ve sokakların isimlendirilmediğinden cadde ve sokak aydınlatmaları ve aboneliklerinde sorunlar yaşanmaktadır” denildi. Meclis’te çıkan tartışmaların ardından önerge oy çokluğuyla kabul edildi.

“MAHALLE, 15 TEMMUZ MAHALLESİ; 15 TEMMUZ’DA ŞEHİT OLAN KİMSENİN İSMİ YOK”

CHP’li Belediye Meclis üyesi Ali Haydar Kahraman ise “Mahallenin ismi 15 Temmuz Mahallesi. İsimlere baktığımızda bakanlar kurulunun neredeyse yarısı burada. Hükümetin neredeyse yarısı burada isimlendirilmiş. İsimlerle ilgi baktığımızda biraz da ciddiyetsiz. Osman Aşkın Bak, Özdemir Bayraktar, İsmet Yılmaz, Murat Kurum, Mustafa Şentop, Alparslan Türkeş. Böyle isimler sıralanmış. Bu isimler sıralanırken mahalle, 15 Temmuz Mahallesi, 15 Temmuz’da şehit olan kimsenin ismi yok” sözleri ile tepki gösterdi.

AK Parti Esenler ve İBB Meclis Üyesi Ömer Çetinkaya ile AK Parti Grup Sözcüsü Faruk Gökkuş tarafından verilen önergeyle belirlenen 19 cadde ismi şu şekilde:

-Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı
-Osman Aşkın Bak Caddesi
-Özdemir Bayraktar Caddesi
-TEKNOFEST Caddesi
-Prof. Dr. Fuat Sezgin Caddesi
-İsmet Yılmaz Caddesi
-Turgut Cansever Caddesi
-Ayasofya Camii Caddesi
-Hulusi Akar Caddesi
-Mustafa Varank Caddesi
-Prof. Dr. Aziz Sancar Caddesi
-Sultan Abdülhamid Han Caddesi
-Hacı Bektaşi Veli Caddesi
-Alparslan Türkeş Caddesi
-Prof. Dr. Mustafa Şentop Caddesi
-Şehit Ömer Halisdemir Caddesi
-Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi
-Prof. Fr. Kadir Topbaş Caddesi
-Murat Kurum Caddesi

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa