SON DAKİKA

Haber Ekspress

AK Parti’nin ‘Komisyon’ manevrası

Esenyurt Belediyesi’nin meclis komisyonlarında, raporların karara bağlanmasının yavaş ilerlemesi, akıllara ‘Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’u çalıştırmamak için komisyon kozunu kullanıyorlar’ yorumunu getirdi. Komisyonlarda, AK Partili meclis üyeleri sayısal olarak çoğunlukta…

AK Parti’nin ‘Komisyon’ manevrası
Bu haber 06 Aralık 2019 - 11:13 'de eklendi.

Esenyurt’ta neden yetişmiyor?

Esenyurt Belediyesi’nin meclisinin çalışabilmesi için komisyonlardan gelecek raporların tamamlanmasının gerekmesi, Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’u zora sokuyor. Belediye Başkanı Bozkurt, sürekli komisyon raporlarının meclis gündemlerine gelmemesini eleştirerek “Her yerde yetişiyor da bizim burada neden yetişmiyor?” sorusunu sordu. Komisyon raporlarının yetişmemesi söz konusu olduğu bir ortamda, ikinci oturumları yapmanın bir gereği kalmadığını söyleyen Başkan Bozkurt, çözümün olağanüstü meclis toplantıları yapmak olduğunu söyledi.

Spor Kulüplerine yardım askıda kaldı

Spor kulüplerine verilen desteklerin yasal olmadığına yönelik eleştiriler getiren AK Parti Grubu, komisyona gelen ‘spor kulüplerine yardım’ konusunu yine aynı bahaneyle ertelenmesini sağladı. Meclis Üyesi Togay Çoban “Kulüp ayırmaksızın 15 yıldır destek oluyoruz. Bu kulüpler meşru değil diye konuyu bekletmiyoruz, hakkaniyetsiz bir durum oluşmaması açısından değerlendiriyoruz” demesi çok inandırıcı bulunmazken, gelecek ay komisyon raporunu getireceklerini açıklaması dikkat çekti. Öte yandan İmar Komisyonu 10 gün, diğer komisyonların 5 iş günü içinde toplanması zorunlu olduğunu açıkladı.

Kadıoğlu zamanında da böyle miydi?

AK Parti Grubu, Başkan Bozkurt’un psikolojik olarak bozuk bir ruh halinde olduğunu söylemesi üzerine “Psikolojik analizlere verdiğiniz önemi keşke komisyon raporlarının hazırlanmasına verseydiniz” demesi dikkat çekti. Komisyonların neden karar verme konusunda bu kadar yavaş davrandığı merak konusu olmaya devam ederken, CHP’liler, Necmi Kadıoğlu döneminde de AK Partili meclis üyelerinin kararları almada bu kadar ağır davranıp davranmadığını sordu.

Meclis Üyesi Enver Demir ise “Belediyenin çalışmalarını sıkıntıya sokmak ve kilitlemek için yapıldığı aşikardır” demesi AK Parti Grubu’nda tepkiyle karşılandı.

Arsa konusu başka bahara kaldı

Nedeni çok açık: Komisyon toplanamadı!

Necmi Kadıoğlu’nun vakfına tahsis edilen üniversitesine yer tahsisiyle ilgili komisyon raporu da, eksik imzalar olduğu için mecliste görüşülemedi.

Hukuk Komisyonu üyeleri, İmar Komisyon’unda görüşülmemiş olmasından dolayı raporu kabul etmedikleri açıkladı. Öte yandan Başkan Bozkurt’a verilen İmar Komisyonu raporunda, bir kişinin imzalı raporunun verilmesi öte yandan AK Parti Grubu’nda, görüş bildirdiklerine dair imzalı raporun olması şok etkisi yarattı. İmar ve Eğitim Komisyonları’nda meclis üyelerinin katılımlarıyla ilgili imzalarının olmasına rağmen, çıkan raporda imzalarının olmaması akılları karıştırdı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa