SON DAKİKA

Haber Ekspress

AKGÜN: BİZİ ENAYİ YERİNE KOYUYORLAR

AKGÜN: BİZİ ENAYİ YERİNE KOYUYORLAR
Bu haber 08 Mart 2019 - 18:31 'de eklendi.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, AK Parti adayı Mevlüt Uysal’a metro ve metrobüs vaadi üzerinden sert sözlerle yüklendi. AK Parti’nin her seçim Büyükçekmece’ye metro ve metrobüsü gündeme getirdiğini ancak seçimden sonra projelerin rafa kaldırıldığını ifade eden Akgün, ”Bizi enayi yerine koydular. Bugüne kadar gelmeyen metro ve metrobüsü her seçimde yineleyerek bizim aklımızla adeta aley ediyorlar” diyerek tepkisini ortaya koydu. 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği kahvaltıya katıldı. Başkan Akgün, rakibi AK Parti Adayı Mevlüt Uysal’a sert sözlerle yüklenirken, metro ve metrobüs ile ilgili olarak Büyükçekmece halkının yanlış yönlendirildiğini söyledi. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, AK Parti adayı ve mevcut İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ı sert sözlerle eleştirdi. Metro ve metrobüs vaadinin gerçeği yansıtmadığını aktaran Akgün, Kadir Topbaş döneminde gündeme gelen metro ve metrobüsün Silivri’ye kadar uzatılmasının mümkün olmadığı kararını hatırlatırken, mevcut iktidarın 17 yıldır yönetimde olduğunu söyleyerek 17 yıldır somut adımların atılmamasına dikkat çekti. Bahçeşehir Göleti konusunda da Uysal’a yüklenen Dr. Akgün, ”İBB Başkanının amacı Büyükçekmece’yi betonlaştırmaktır” dedi. 

”Oyunuzu düşünerek kullanılın”

Büyükçekmeceli kadınlara seslenen Akgün, yerel seçimin rotasının değiştiğini ve bir genel seçim havasında geçtiğini kaydederken; ”Bu seçimler, bu belediye seçimleri Türkiye’nin zor günlerinde yapılıyor. Dolayısıyla sadece belediye seçimi olarak algılanmıyor. Memleketimizin gidişatı ile ilgili bir oylama gibi gözüküyor. Memleketimizin gidişatından memnunsanız, ekonomimiz iyi ise sizlerin hak ve hukuku iyi korunuyorsa mevcut iktidar ile devam diyeceksiniz. Biz üzülmeyiz, bozulmayız. Ama gidişattan memnun değilseniz, kandırılıyorsanız tercihinizi ona göre kullanacaksınız. Büyükçekmece’de yaşıyoruz ve seçimden seçime bizi kandırıyorlarsa o zaman sizlerde bu seçimde düşünerek oyunuzu kullanmanız lazım” ifadelerini kullandı. 

”Enayi yerine koyulduk”

Konuşmasında AK Parti’nin Büyükçekmece adayı Mevlüt Uysal’ı sert sözlerle eleştiren Akgün, ” Büyükçekmece’de 2003’ten beri her seçim ayında sadece seçime 20 gün kala size metrobüs yapıyorlarsa, size metro yapıyorlarsa size iyi otobüs gönderiyorlarsa o zaman bunu değerlendirin. Enayi yerine koyulduk bugüne kadar, aklımızla alay ediliyor. 3 günden beri bakanlar vızır vızır Büyükçekmece’de. Sanki buranın altında bir maden var, herkes buraya hücum etmiş” dedi. 

”Hiçbir yetkisi yok”

Uysal’ın metro ve metrobüs vaadinin gerçekle bağlaşmadığını söyleyen Akgün, seçilmesi halinde ilçe belediye başkanı olacağını hatırlatırken metro yetkisinin elinde olmayacağını söyledi. Yetkisi varken bu hizmetleri yapmayan Uysal’ın ilçe belediye başkanı olduğunda nasıl yapacağını sorgulayan Akgün;  ”Bir haftadan beri her bakan, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, buraya askıntı olan arkadaşımız Mevlüt Uysal, Büyükçekmece’ye metro ve metrobüs getiriyorlar. Sorgulayacaksınız. 2003’ten beri bizi enayi yerine koydunuz. Tepecik Meydanı’nda 2004 seçimlerinde; ‘Ey Tepecik halkı bize oy verin buradan metroyla gidin’ dediler. Her seçimde yerel ve genel bunu tekrarladılar. Bir tanesi diyor buraya metro gelmez, metrobüs getireceğim. Bunu Binali Yıldırım söylüyor. Ama buraya aday olan arkadaşım hiç bir yetkisi olmadığı halde size hem metro hem metrobüs getireceğim diyor” değerlendirmesinde bulundu. 

”Önümüze her gelen yemeği yememeliyiz”

Kadir Topaş döneminde metro ve metrobüs projesinin rafa kaldırıldığını hatırlatan Başkan Akgün; ”Kadir Topbaş, İBB Başkanıyken Silivri’ye kadar metrobüs hattı yapılamaz dedi ve rafa kaldırıldı. Şimdi buraya aday olan arkadaşımız sanki biz onları bilmiyoruz gibi, biz onları unuttuk gibi, bunları kafamızdan sildi attı. Ben o zaman İBB meclis üyesiydim, Büyükçekmece Belediye Başkanı olarak. Şimdi Ey Büyükçekmece halkı size metrobüs getireceğim metro getireceğim diyor. O bizimle sizinle alay ediyor. Sizlerde onunla sosyal medyadan alay etmezseniz. biz eksik kalırız. Büyükçekmece hanımlarının eğitim kültür seviyesi buna yeterlidir. Ona şunu diyeceksiniz;17 yıldır burayı İstanbul’u yönetiyorsunuz. Metro getirmek istediniz de biz sizin elinizi ayağınızı mı bağladık. Ya siz bizimle alay mı ediyorsunuız diye sosyal medyadan sormanız gerekiyor. Önümüze gelen her yemeği yemememiz lazım. Bildiğiniz işinize gelen doğru şeyleri yememiz lazım. Her seçimden seçime Büyükçekmece halkına Tepecik halkına Muratçeşme halkına bize oy verin size metro getiriyoruz diyorlar. Seçimden sonra hiç bir şey olmuyor” dedi. 

”Kahve ısmarlayacak mı”

Uysal’a yaptığı ”Büyükçekmece sahilini beraber gezelim” teklifini imalı bir şekilde yenileyen Başkan Akgün;” Büyükçekmece çok sayıda boş tarım arazilerine sahip. Milyonlarca metrekare boş arazimiz var. Hedef bunlar. Başakşehir’i nasıl beton şehir yaptılarsa, Bahçeşehir nasıl betona teslim edildiyse, Büyükçekmece’de de aynı hedef vardır. Büyükçekmece halkı olarak direnmek zorundayız. Bahçeşehir müteahhitlerin kazanması için beton bloklara teslim edildi. 1987’de planladık 1993’de  Bahçeşehir Büyükçekmece’nin bir mahallesiydi. Amerika’da verilen en iyi uydu kent ödülünü gittim ben aldım. Şimdi ne gölet var ne yeşillik. Müteahhitlerin kazanması için orası betona teslim edildi. Sayın Uysal’ı Kordonboyu ve Mimarsinan sahillerine davet ediyorum. O da bana Bahçeşehir bölgesinde beton yığınlarına girip kahve ısmarlayacak mı? Hadi buyursun gelsin” şeklinde konuştu. 

Yeni dönem projelerini anlattı 

Başkan Akgün, yeni dönem için projelerini de açıklarken, eğitim, sağlık ve sosyal anlamda Büyükçekmece için hayatı kolaylaştıracak adımları 31 Mart’tan sonra atacaklarını söyledi. Özellikle Büyükçekmece’nin sosyal hayatını daha da aktif hale getirmek istediklerini aktaran Akgün, eğitimde de yatırımlarına devam edeceklerini vurguladı. Cumhuriyet’in 100. yılına 100 eserle hazırlandıklarını kaydeden Akgün, yapılacak olan projelerle Büyükçekmece’nin imajını güçlendirerek dünyanın en önemli şehirlerinden biri haline getireceklerini ifade etti. 

Yüzlerce Büyükçekmeceli kadının bir araya geldiği kahvaltıya İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, Genel Başkan Baş Danışmanı Ersin Beyaz, İYİ Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Fatih Gürakar, Kadın Kolları Başkanı Çağla Kızılkoca ve belediye meclis üyesi adayları katıldı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa