SON DAKİKA

Haber Ekspress

AKGÜN, CHP’DEN NEFRET EDERDİ!

AKGÜN, CHP’DEN NEFRET EDERDİ!
Bu haber 22 Kasım 2021 - 10:30 'de eklendi.

İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert, Haber Ekspress’e konuştu. Büyükçekmece’nin 30 yıldan beri yerinde saydığını belirten Mert, Hasan Akgün ve ekibinin heyecanını kaybettiğini söyledi. Akgün’ün Anavatan Partisi’nde siyaset yaptığı sırada CHP’den nefret ettiğini belirten Mert, “CHP’de siyaset yapanlar şimdi bunu inkar edebilir. Ben gözümün gördüğüne, kulağımın duyduğuna inanırım” açıklamasını yaptı.

Haber Ekspress: Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün kendine ‘becerikli’ sıfatını atfetmiş ama geçen günlerde bir röportajınızda kendisine ‘beceriksiz’ demiştiniz. Ancak Akgün beş seçimdir üst üste kazanma becerisi gösteriyor. Hatta ANAP gibi o dönemde olmayan bir partiden, genel merkez binası bile satılmış olan bir partiden seçimlere katılarak, kazandı. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

Mehmet Mert: Becerikli veya beceriksiz neye göre, kime göre… Hasan Bey’in yaptıklarını, geldiği durumu inkar etmiyoruz, yadırgamıyoruz. Hasan Bey’in 30 yıldan beri yerinde saymasını beceriksizlik olarak görüyorum. Bugün 3’üncü lig takımlarından bir takımsınız. 3. ligde her sene şampiyon oluyorsunuz, bana ne? İkinci lige çıkamıyorsunuz, 1’inci lige, süper lige, şampiyonlar ligine çıkamıyorsunuz; o zaman siz beceriksizsiniz. Düşünün bir siyasetçi memleketinden her sene milletvekili seçiliyor. Başarılı mıdır? Bana göre değildir! Milletvekili seçilip oraya bir şey yapmamak beceriksizliktir, milletvekilliğini aşmamak, bakan olamamak, başbakan olamamak, Genel Başkan Yardımcısı olamamak veya daha büyük kitlelere hizmet edememek beceriksizliktir. 30 yıldır aynı işi yapan, aynı yerin genel müdürü olan, aynı yerin belediye başkanı olan, aynı yerin yöneticisi, aynı yerin patronu olan beceriksizdir. Kaldı ki; öyle bir patron düşünün ki 30 yıldır yönettiğiniz belediye iflas etmiş… Hasan Bey belediyenin iflas ettiğini söylüyor. Maaş veremediklerini Hasan bey söyledi, belediyelerin artık kapanması gerektiğini Hasan Bey söyledi. Bunlar gazetelerde var. Belediyelerin artık şekil değiştirmesini, sistem değiştirmesini Hasan Bey söyledi. Değiştir kardeşim sen! 30 yıldır senin elinden kim aldı? Sen 30 yıldır Büyükçekmece’ye gelir getirici bir hizmet yaptın mı? Gelir getirici bir proje yaptın mı? Büyükçekmece halkının menfaatine ne yaptın? Ben diyorum ki; Hasan Bey 30 yıldır Büyükçekmece’yi yolunmuş tavuğa benzetti, kargaya benzetti! Bakın bütün resmi kurumlar Büyükçekmece dışında hizmet vermeye başladı. Bugün baktığınızda Büyükçekmece’de bir karakter yok, Büyükçekmecelilik anlayışı yok, şehrin bir meydanı yok. Ben 30 yıldır Büyükçekmece’de yaşıyorum, yemeye içmeye dışarı gidiyorum, gezmeye dışarı gidiyorum, alışverişe dışarı gidiyorum, benim çocuklarım da öyle, çevreme bakıyorum öyle… O zaman ya bu şehirde bir sorun var ya da bu şehri yönetende bir sorun var. Beceriksizlikten kastım budur. Hasan Bey eğer bütün bunlara rağmen hala 30 tane müdürünü toplayıp ben 2024’te yine adayım diyorsa, ya kendiyle dalga geçiyor ya Büyükçekmece ile dalga geçiyor ya da 30 tane müdürüyle dalga geçiyor. 30 Müdürün bir tanesi de demiyor ki ‘Sayın Başkan tamam her şey yolunda ama biz yanlış yapıyoruz, burada eksiğiz, burada sorunumuz var’. Bakın Büyükçekmece’de yapılanları asla inkar etmek mümkün değil ama baktığınızda Büyükçekmece’den ayrılan Beylikdüzü’ne nereye geldiğine bakın, Esenyurt’a bakın, Başakşehir’e bakın… Esenyurt’un tabii ki o rezil inşaatını kast etmiyorum ama en azından Esenyurt’ta baktığınızda; parklar, bahçeler, okullar, hastaneler…


Haber Ekspress: Ancak o bölgelerde arazi rantı da söz konusu değil mi?

Mert: Bakın Esenyurt çok doğru bir örnek değil. Rant anlamında vermiyorum o örneği şehirleşme anlamında veriyorum. Karakter anlamında veriyorum. Baktığınızda Esenyurt son 30 yıldır, 30 tane aktör yetiştirdi, milletvekili gönderdi, il başkanı çıkardı, Genel Başkan Yardımcısı gönderdi Ankara’ya, Belediye Başkanı Esenyurt gibi bir yerde 4 sefer değişti. Beylikdüzü’ne bakıyorsunuz, İBB’ye Belediye Başkanı gönderdi. Yarın belki de Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı olacak eski Beylikdüzü Belediye Başkanı, belki cumhurbaşkanı olacak. İnsanlar böyle gelip, sizi geçip giderken siz hala ‘Büyükçekmece’ye adayım’, ‘Büyükçekmece’yi kazanmışım’ Ne yapayım ben bunu? Beni ikna etmiyor… Hasan Bey gibileri tatmin edebilir, belediye yöneticileri, belediye müdürlerini… Büyükçekmece’de yaşayan bir birey olarak beni tatmin etmiyor. Benim asla Hasan Bey’le kişisel bir sorunum yok. Hasan Bey değil, babam da olsa, babamın oğlu da olsa derdim ki ‘Yeter… Yeter yapma bunu, bize de yazık, aileye de yazık’. Ben Sayın Skgün’ün düşmanı değilim. Allah bana bir düşünme yeteneği vermiş, yazma, çizme, eleştirme yeteneği vermiş, ben size bunları söylüyorum. Bunları söylerken de siz hala içinizden kalkıp, siz ve çevreniz beni düşman ilan ediyorsanız, beni işte başka bir şey ilan ediyorsanız o sizin bileceğiniz bir şey! Biz sizinle 30 yıla yakındır Büyükçekmece’de yaşayan, gazetecilik yapmaya çalışan bireyleriz, lütfen bana söyleyin ki; Mehmet Mert sen de burada haksızsın… Geldiğimiz noktada, şehrin yapılaşması yok, şehir böyle darmadağın… Büyükçekmece’de biz bir araya geleceğimiz bir alanımız, meydanımız, kahvemiz, ortamımız yok. Bir tane Atirus AVM tutturdu, yaptı belediye, bakın Atirus’a gittiğinizde kan ağlıyor esnaf, zaten yarıdan fazlası kapanmış. Büyükçekmece çarşı meydanına iniyorsun Atatürk Caddesi’ne insanlar kan ağlıyor.


Haber Ekspress: Başka biri olsaydı, Büyükçekmece’nin havası, suyu, kentleşme yapısı her şeyinin değişeceğine inanıyor musunuz?

Mert: Belki başka biri Hasan Bey’den daha kötü yönetim sergileyecekti onu biz bilemeyiz. Bildiğimiz şeyleri konuşuyoruz biz. Önümüzde olanları, net olanları, somut olanları, gördüklerimizi konuşuyoruz, görmediğimizi konuşmak mümkün değil. Başka biri gelir Büyükçekmece’nin çevresini değiştirir, uçurur, büyütür. Büyükçekmece’den başka biri, İBB Başkanı olur, Cumhurbaşkanı olur onu bilemeyiz. Baktığınızda Silivri son 30 yıldır altı belediye başkanı tarafından yönetildi, Çatalca dört belediye başkanı tarafından, Beylikdüzü dört belediye başkanı tarafından, Esenyurt dört belediye başkanı tarafından, Avcılar dört veya beş belediye başkanı tarafından yönetildi ancak Büyükçekmece 30 yıldır tek kişi tarafından yönetildi. Hasan Beyin kendisi değil, çevresi de değişmiyor. Yani baktığınız zaman 30 yıldır aynı müdürler, aynı yöneticiler, aynı başkan yardımcıları, aynı memurlar… Mesela ben 30 yılda meslek hayatımda en az 30 kurum değiştirdim. Ben şimdi Damga Gazetesi’nin en fazla 10 sene patronluğunu yaparım, 30 yıl yapamam. Buna ne enerjim yeter, ne aklım yeter. Eğer yaparsam, Damga daha ileriye gidemez. Bakın 30 yıldır aynı kurumun yöneticisi, patronu olan başka bir yer gösteremezsiniz. Koç Holding vardır, 30 yılda Koç Holding en az 30 tane CEO değiştirmiştir. Sabancı da öyle, Turkcell’de öyle… Hasan Bey’e yakışan şudur; gelip son dönemim diyecektir bu döneme, finali harikulade yapacaktır. Hasan Beyi bu insanlar seviyorsa, milletvekili yapabilir, bakan yapabilir, Başbakan yapabilir, cumhurbaşkanı yardımcısı yapabilir, Genel Başkan Yardımcısı yapabilir. Bunu görmesi lazım. Benim söylediğimi başka kimse söylemiyor, benim gibi çok az adam söylüyor. Kendini aşması lazım. Bu gözler, bu memleket çok belediye başkanı gördü. Hasan Bey şimdi bırakmasa en fazla 10 sene sonra bırakacak ama artık zamanı geldiğini düşünüyorum. Bakın Mustafa Sarıgül öyleydi, ne oldu Şişli’de direndi, direndi, Şişli haklkı bir tokat attı, gitti. Bunun çok örneği var baktığınızda, Hasan Bey niye bunu görmüyor ben anlamıyorum. Yoksa benim kişisel bir derdim yok ki!


Haber Ekspress: Büyükçekmece Belediyesi’nin 2050 vizyonuna yönelik bir çalışması var. Bu 2050 vizyon projesi sanki Hasan Akgün’ün devam edeceğine yönelik bir mesaj gibi… Ya da güzel bir final için bir çalışma olarak da değerlendirilebilir mi?

Mert: 2050 vizyonu Hasan Akgün’ün vizyon projesi değil, İBB’nin projesi… İBB Planlama Ajansı’nın yaptığı ve İmamoğlu’nun da 2020 yılında sunduğu, İmamoğlu’ndan sonra birtakım İstanbul ilçe belediyelerinin de üstlendiği bir proje… Buna sahip çıkanlar oldu, çıkmayanlar oldu. Mesela Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sahip çıktı. 2050 Ankara projesi başlattı. Baktığınızda ülkemizde CHP’li birçok belediye bunu başlatmadı. Beylikdüzü başlatmadı mesela… Ben bildiğimi söylüyorum, bildiğim de şu Hasan Akgün ve ekinin heyecanının kalmadığını,  Büyükçekmece’ye fazla bir şey veremeyecekleri, yeni bir ekip anlayışıyla Büyükçekmece’nin geleceğinin daha doğru bir şekilde şekillenmesi gerektiğini söylüyorum. Bakın yapılan güzel işler var işte sahil projesi başladı, liman geliyor, Mimaroba’da bir park hikayesi var falan yani hepten de Hasan Bey 30 yılı boş geçirmedi. Bunun iki misli, üç misli hizmet yapak için sizin anlayışınızın, ekibinizin, ruhunuzun değişmesi gerekiyor. Hasan Bey’in Büyükçekmece’ye bakış ruhu yaşlandı. Örneğin benimle konuştuğu zaman Hasan Bey yarım saat Büyükçekmece konuşamaz çünkü konuştuğu şeylerin çoğu, geçmişte söylediği, düşündüğü şeylerin çoğu ya olmamıştır ya da olma ihtimali yok! Örneğin ANAP’ta siyaset yaptığı günlerde, Cumhuriyet Halk Partisi’nden nefret ederdi, Cumhuriyet Halk Partisi’nin flamalarını sokaklarda göstermez, Cumhuriyet Halk Partisi yöneticilerine, ilçe başkanlarına hakaret ederdi. Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset yapanlar bunu inkar edebilir, görmezden, duymazdan gelebilir. Ben gözümün gördüğüne, kulağımın duyduğuna inanırım.


KİM AKGÜN’LE TERS DÜŞTÜYSE SİYASETTEN UZAKLAŞTIRILDI

Haber Ekspress: 3’ncü Bölge genelinde yeni siyasetçi yetiştirme, üretebilme konusunda bir sıkıntı var. Bu konu yerel liderlerden mi kaynaklanıyor?

Mert: Yaptığı başarılar işlerle alakalı Cem Boyner’i beğenenlerden birirsiyim. Cem Boyner 90’lı yıllarda siyasete girdi ve partisi yüzde bir oranında oy alamadı. Sonunda Boyner siyasete veda etti. Cem Boyner gibi duruş sahibi insanlar, denedi, kamuoyuna kendisini sundu ve yüzde bir oranında oy alınca geri çekildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin yüz yıllık tarihine baktığımızda, 20-25 yılı Mustafa Kemal doldurdu, en az 30 yıl İnönü, Demirel, Ecevit, kısa süreli Çiller, Mesut Yılmaz vardı. Türkiye’de hem siyaset yapmak zor, hem de lider olmak zor. AK Parti kurulduğu dönemde üç dönem şartı getirmişti, zaman içinde bu şartı devam ettiremediler. Bugün baktığınızda, Muharrem İnceler, Meral Akşenerler, parti kurdukları zaman çok rahat ifade edebiliyorlar, en fazla iki dönem yapacağım ama görüyoruz ki; iki dönem değil beş dönem, altı dönemi de geçse o koltuğu, o gücü bırakmak kolay olmuyor. Alparslan Türkeş rahmetli olduktan sonra Devlet Bahçeli genel başkan seçildi. Ve hala devam ediyor. Zirvede bulunanlar, o gücü temsil edenler, o gücü işgal edenler kolay kolay o gücü bırakmak istemezler. Bugün aynısını Büyükçekme’de yaşanıyor. Ben eminim ki Hasan Akgün beyin kafasından geçen şudur; ‘bu görevi benden daha iyi kimse yapamaz, ben olmasam Büyükçekmece batar.’ Büyükçekmece’nin son 30 yılına baktığımızda ilçe başkanı, meclis üyesi, ya da başka bir yetkili Hasan Akgün’le ters düştüğünde görevden uzaklaştırılmıştır. Ya da Hasan Bey ona başka türlü bir şey yapmıştır. Büyükçekmece’de de Hasan Bey öncelikte adaylığı kazanmak için partisinin ve rakip siyasi partileri de yönlendirmeye meyilli bir insan… Çünkü Hasan Bey 30 yıldır Büyükçekmece Belediyesi’ni yönetiyor. Ortada resmi 200 milyon gayriresmi belki 400-500 milyon bir bütçe var.

HASAN BEY VE EKİBİNİN HEYECANI TÜKENMİŞ!

Haber Ekspress: Hasan Akgün’ün çevresindekiler mi değişimin önünü kapatıyor?

Mert: Doğru söylüyorsunuz, eğer öyle algılamışsanız. Mesela CHP’yi değerlendirdiğim de şunu söylüyorum; Kemal Kılıçdaroğlu olağanüstü bir insan, on numara bir insan, karakteri yapısı, hayata bakışı fakat Kemal Kılıçdaroğlu bir türlü istenilen başarıyı yakalayamıyor. Hasan Akgün’ün de etrafında en az 10 tane yönetici var. Bir iki tanesi hariç Hasan Beyi asla eleştiremiyor, yanlışını söyleyemiyor, toplantıda kalkıp itiraz edemiyor. O adamlar biraz da kendi koltuklarının devamını istiyor, kendi güçlerinin, müdürlüklerinin, menfaatlerinin rantlarının devamını istiyorlar. Hasan Bey’e söylenmesi gereken şudur: Sayın Başkan biz Büyükçekmece’de vizyonumuzu, misyonumuzu, yapacağımız her şey tamamladık, final yapalım Büyükçekmece’ye yakışır bir şekilde veda edelim. Gördüğüm kadarıyla Hasan Bey’in Büyükçekmece’de heyecanı bitmiş… Etrafının da heyecanı bitmiş. Bakın yani hep 30 yıldır aynı adamlar. Artık Hasan beyin Büyükçekmece’de anlatacak bir hikayesi yok! Ne diyeceksiniz; şimdi ben şunu yaptım bunu yaptım 6 dönem falan yahu 7’nci dönem olsa ne olacak Hasan Bey, 9’uncu dönem olsa ne olacak?

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa