SON DAKİKA

Haber Ekspress

AKGÜN MUHTARLARA YER VERDİ, DERNEKLERİN YÜZÜNE BAKMADI

AKGÜN MUHTARLARA YER VERDİ, DERNEKLERİN YÜZÜNE BAKMADI
Bu haber 08 Kasım 2021 - 20:43 'de eklendi.

Tepecik Erzurumlular Derneği Başkanı Hasan Karataş, kentsel dönüşüm sonrasında yıkılan binalarda bulunan il derneklerinin, yer anlamında zor durumda kaldığını ifade etti. Büyükçekmece Gölü çevresinde yapılan çalışmalar olduğuna dair duyumlar aldıklarını söyleyen Başkan Karataş, büyük bir proje yapılarak İl Derneklerine yer verilmesi konusunda çalışmalar yaptıklarını ifade ederek. ‘Bundan sonra ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi bizde değil’ söylemini ortaya atamayacaklar. Büyükçekmece Belediyesi’ne buradaki insanlar vergisini veriyorsa, Büyükçekmece Belediyesi veya Büyükşehir Belediyesi Tepecik halkına bu anlamda, buradaki STK’lara sahip çıkacağı kanaatindeyim’ sözlerini paylaştı.


‘Tepecik Erzurumlular Derneği’nin olduğu bölgede okul yapamayan Büyükçekmece Belediyesi, bu kadar geniş bir projenin altından kalkabilecek mi?’ sorumuzu cevaplayan Başkan Karataş ‘. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte olduğu için bu projeyi yapabilmeye imkanı var’ sözlerini sarfetti.

KENTSEL DÖNÜŞÜM İL DERNEKLERİNİ VURDU
Tepecik Erzurumlular Derneği Başkanı Hasan Karataş, ‘Derneklerin bir çoğu eski binaların altında barınmaya çalışıyorlar. Barınmaya çalışıyor diyorum çünkü kiraların düşük olduğu yerlerde faaliyet göstermeye çalışıyorlar. Binalar yıkılıp, yenilendikçe, ara sokaklardaki dükkan olayları kalkıyor. Ana caddelerde var ama ana caddelerde derneklerin barınması imkansız çünkü 5 bin 10 bin liralardan kapılar açılıyor. Bu da dernekleri etkileyecektir diye düşünüyorum. Mimarsinan Belediyesi’nin eski yerinde derneklere yer verilmişti. Bazı dernekler oradan yararlanabilir ancak bizim gibi kalabalık toplumları temsil eden hemşehri dernekleri, o tarz yerlerde faaliyetlerini yapacaklarını düşünmüyorum. Bize daha büyük yerler lazım, konferans, toplantı yapacağımız, geceleri yapabileceğimiz yerler olabilirse daha iyi olur kanaatindeyim. Güzel bir şeye değindiniz, Büyükçekmece Belediyesi muhtarlıklara yer yapıyor da neden sivil toplum örgütlerine yapmasın? Bence de çok güzel, doğru bir söylem. Bizim de böyle bir söylemimiz var aslında, her yerde dillendiriyoruz. Diğer sivil toplum örgütleri başkanlarıyla da bunun görüşmelerini yaptık’ derken, ilerleyen günlerde Dr. Hasan Akgün’ü ziyaret etmeyi düşündüklerini ifade etti.

DERNEKLERE TOPLU YER TALEBİ
Başkan Karataş ‘Bizim düşüncemiz şu; göl kenarında olabilir mesela Tepecik bölgesini, Mimarsinan, Sinanoba’yı buraya toplayabilirsiniz. Başka bölgedeki dernekleri de buna benzer bir yerde toplayabilirsiniz. 80-100 metrekare olacak şekilde, önleri müsait olabilir, yanyana neden olmasın, toplumun kucaklaşmaya ihtiyacı var. Bu anlamda da çok güzel bir proje olur diye düşünüyorum. Vatandaşın gelip oturabileceği, süsü havuzlarının olduğu, ağaçların olduğu bir yer olabilir. Kapı girişinde de şöyle bir şey yazılabilir ‘Büyükçekmece Belediyesi İl Dernekleri’…’ dedi.

PROJEYİ İL DERNEKLERİ YAPTI
‘Bu proje belediyenin projesi mi yoksa siz dernekler olarak böyle bir proje mi yapmak istiyorsunuz’ sorumuzu cevaplayan Karataş şu görüşlerine yer verdi:Biz götüreceğiz bu projeyi. Bir kaç dernek başkanıyla görüştük, projeye olumlu baktılar, hatta teşekkür ettiler. Bunun bir örneğinin, bire bir aynısı olmasa bile Beylikdüzü’nde olduğunu biliyorum. Atrium’un karşısındaki binanın hemen arkasında…

DERNEK ÜYELERİNİN AİLELERİ DE YARARLANABİLECEK
‘Olası göl kenarında böyle bir proje yapılırsa size uzak olmayacak mı?’ sorumuz üzerine konuşan Karataş ‘Çok doğru bir söylem ama eksisi olduğu kadar artısının da olacağını düşündüğüm bir proje. Niye dersek, çünkü insanların rahatça gidebileceği yeşil alan, park alanı çok fazla yok. Göl kenarı bu anlamda bir düzenleme yapılırsa, STK’ların orada binalarının olduğunu düşünürsek, bir Atatürk Parkı’nı düşünün, şöyle bir gözümüzde canlandıralım. Öyle bir alanın STK’lara tahsis edildiğini düşünün, oturma yerleri, yürüyüş alanları, oyun parkları bütün dernek üyelerinin ailelerinin birlikte oraya gitmesini sağlıyoruz’ diye cevapladı.

OKUL YAPAMAYAN BELEDİYE NASIL PROJE YAPACAK?
‘Tepecik Erzurumlular Derneği’nin olduğu bölgede okul yapamayan Büyükçekmece Belediyesi, bu kadar geniş bir projenin altından kalkabilecek mi?’ sorusuna cevap veren Karataş, ‘Ben inanıyorum ki, aşağıda Büyükçekmece Belediyesi’nin tasarrufu olması imkansız, şöyle imkansız. Büyükşehir Belediyesi ile birlikte olduğu için bu projeyi yapabilmeye imkanı var. İSKİ şu an Büyükşehir Belediyesi’ne ait. İSKİ’den böyle bir karar çıkarsa böyle bir yeri hazırlar. Duyduğum kadarıyla da göl çevresinde böyle bir çalışma olduğunu biliyorum. Derneklerle alakalı değil ama vatandaşla alakalı, orada yürüyüş yapabileceği yer için düzenleme yapılıyor. Burada da derneklere yer verilebilir diye ümit ediyorum’ sözlerini paylaştı.
Karataş ‘Belediye Başkanı ‘borç, borç’ diye sürekli bunu dile getiriyor. Belediye borç batağında olduğunu sürekli söylüyor bu anlamda biz de çok fazla taleplerde bulunmuyoruz. Büyükşehir Belediyesi artık Büyükçekmece Belediyesi’nin arkasında. Büyükşehir Belediyesi’nin çok büyük bir bütçesi var. ‘İstanbul Büyükşehir Belediyesi bizde değil’ söylemini ortaya atamayacaklar. Ben ümit ediyorum ki, il dernekleri, ilçe dernekleriyle birlikte bir ziyaret gerçekleştirirse bunun olacağı kanaatindeyim. Büyükçekmece Belediyesi’ne buradaki insanlar vergisini veriyorsa, Büyükçekmece Belediyesi veya Büyükşehir Belediyesi Tepecik halkına bu anlamda, buradaki STK’lara sahip çıkacağı kanaatindeyim’ dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa