SON DAKİKA

Haber Ekspress

ALIN SİZE TEKZİP!

‘KEL MAHMUT GÖRSE SİZDEN UTANIRDI’ başlığı ile yayımladığımız haberde; Arel Üniversitesi’nin, kamuya ait Açelya 4 adlı sokağı işgal ettiğine ve yerleşkede emsal fazlalıkları olduğuna değinmiştik. Büyükçekmece Belediyesi, yaptığımız haber için düzeltme talebinde bulundu ama sundukları gerekçeler bizleri hem şaşırttı hem de güldürdü…

ALIN SİZE TEKZİP!
Bu haber 27 Ağustos 2018 - 17:01 'de eklendi.

AREL ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN İŞGAL EDİLEN SOKAK, ÖZEL MÜLKİYETE AİTMİŞMİŞ!  

Haberimizde; fotoğraf kullanarak, kamuya ait Açelya 4 adlı sokağın Arel Üniversitesi tarafından turnikeler konulmak suretiyle işgal edildiğini belgelemiş ve “Büyükçekmece Belediyesi bu işgale neden göz yumuyor” diye sormuştuk. Gönderdikleri düzeltme metninde bahse konu alanın imar yolu olmayıp özel mülkiyete bağlı bağımsız parsel olduğu ifade edilmiş. Biz de “Pes artık” diyoruz. Gerek Büyükçekmece Belediyesi’nin resmi internet sitesindeki haritasında, gerek İBB’nin haritasında, gerekse de Google’ın haritalarında Açelya 4 adlı sokağın kamuya ait sokak olduğu ayan beyan ortada! Büyükçekmece Belediyesi; Arel Üniversitesi tarafından gerçekleştirilmiş olan işgali ortadan kaldıracağına, ‘Özel mülkiyete ait bağımsız parsel’ şeklinde yanıltıcı beyanda bulunuyor ve bu duruma gazetemizi de ortak etmek istiyor.

BELGELİYORUZ

İBB’nin resmi sayfasındaki eski fotoğraflarda araçların sokağa girdiklerini, park ettiklerini ve üniversiteye giriş – çıkış yapılan turnikelerin de Açelya 4 sokağının yanında bulunduğunu biz ispatlıyoruz. Bu haberimizin ardından Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün nasıl tepki vereceğini, işgali sonlandırıp sonlandırmayacağını hep birlikte göreceğiz. Vatandaşın sokağını kamuya kazandırmazsa daha önce yaptığımız gibi, kamu adına ilgili birimlere şikayetlerimizi yapıp yargının vereceği kararı bekleyeceğiz.

BÜYÜKÇEKMECE BELEDİYESİ YETKİLİLERİNİN KENDİ HARİTALARINDAN HABERİ YOK MU?

Haberimizde; Arel Üniversitesi’nin resmi internet sitesinde yerleşkenin 65 bin m2 kapalı alandan oluştuğuna değinmiş ve üniversitenin yapıldığı 107 ada 1 parselin KAKS’ının (Emsal) 0,25 olduğunu beyan etmiştik. Büyükçekmece Belediyesi’nin resmi internet sitesindeki bilgilerde KAKS’ın 0,25 olduğu yazmakta. Buradan yola çıkarak, 18 bin 655 m2 olan arsaya en fazla 4 bin 800 m2 kapalı alan yapılabileceğini, oysa üniversitenin kendi açıklamasına göre yerleşkenin 65 bin m2 kapalı alandan oluştuğunu ifade etmiş ve “60.000 m2 FAZLA İMALAT” alt başlığını atmıştık. Dolayısıyla ortada bir yanlış varsa, bu yanlış bizim değil, Büyükçekmece Belediyesi’nin resmi internet sitesindeki yanlıştır.

ÜNİVERSİTE, TEMEL EĞİTİM ALANINA YAPILMIŞ!

Tekzip talep eden Büyükçekmece Belediyesi’nin tarafımıza gönderdiği yazıda; “Mer’i İmar Planında üniversite alanının 01.04.1996 tarihli plan notunda Emsal Sınırı olmadığı, Avan Projeye göre uygulama yapılacağı yönünde plan notu bulunmaktadır” denilmiştir. Oysa eşeledikçe neler çıkmakta neler… Yazıda belirtilen ‘01.04.1996 tarihli plan notunda Emsal sınırı olmadığı’ doğrudur ancak ‘üniversite alanı’ şeklindeki tanım yanlıştır çünkü arsa, Temel Eğitim Alanı olarak ayrılmıştır!

YAPI KULLANIM İZİN BELGESİ TEPECİK BELEDİYESİ’NDEN AMA…

Büyükçekmece Belediyesi tarafından bize gönderilen tekzip yazısında; “Dönemin yetkili belediyesi Tepecik Belediye Başkanlığı tarafından meri imar planları çerçevesinde habere konu yapılar hakkında 16.02.2009 tarih ve 2009/22 sayılı yapı kullanım izin belgesi düzenlenmiştir. Sonuç itibarıyla habere konu tüm işlemler mülga Tepecik Belediye Başkanlığınca yapılmıştır. Dolayısıyla emsal aşımına ya da imar yasasına aykırı bir duruma Büyükçekmece Belediyesi’nce göz yumulduğu haberi, kamu kurumu hakkında gerçek dışı haber ve kamu kurumunu karalayıcı nitelik taşımaktadır” ifadesi kullanılmıştır.

Yapı kullanım izin belgesinin, yerel seçimlere az bir zaman kala, dönemin Tepecik Belediye Başkanlığı tarafından verildiği doğru olmakla birlikte Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün, Arel Üniversitesi’ndeki imara aykırı durumları görmezden geldiği de aşikardır.

2013 YILINDA ÜNİVERSİTE ALANINA ÇEVRİLDİ!

Tepecik Belediye Başkanlığı tarafından verilmiş olan yapı kullanım izninden yaklaşık 45 gün sonra Büyükçekmece Belediyesi yetki alanına giren arsayı Doktor Hasan Akgün ve ekibi hiç mi araştırmadılar? Temel Eğitim Alanına üniversite yapılamayacağını bilmiyorlar mıydı? 2009 – 2010 akademik yılında açılan üniversite yaklaşık 4 yıl boyunca kanunlara ve yönetmeliklere aykırı biçimde hizmet verdi. 13.09.2013 tarihinde arsanın lejandı ‘Üniversite Alanı’, Emsali de 1,75 olarak kabul edildi.

BUNA RAĞMEN İMAR FAZLALIĞI BULUNMAKTA

Emsali 1,75 olan 18 bin 655 m2 arsaya en fazla 32 bin 645 m2 kapalı alan yapılabilecekken, üniversitenin beyanına göre 65 bin m2 kapalı alan yapılmıştır. 2009 yılından bu yana Doktor Hasan Akgün bu duruma neden göz yummuştur? Arel Üniversitesi’nde yaşanan olaylara, ileriki sayılarımızda daha geniş yer vereceğiz.

Haber Ekspress – Özel Haber

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa