SON DAKİKA

Haber Ekspress

AREV sizleri bekliyor!

Sadece derslerini çalışan değil, milli ve manevi değerlerimize, kültürümüze sahip çıkan nesiller yetiştirmek, doğaya ve insana duyarlı, derslerinin yanı sıra sosyal özelliklerini de ön plana çıkaracak öğrenciler yetiştirmek için yola çıkan AREV Okulları, topluma fayda sağlama amacında olan burslu öğrencileri sınavına bekliyor. AREV Okulları’nın bursluluk sınavı 4-5 Ocak tarihinde…

AREV sizleri bekliyor!
Bu haber 21 Aralık 2019 - 14:48 'de eklendi.

Ülkeye fayda sağlamak için uğraşıyor

AREV (Aras Marmara Eğitim Vakfı) Okulları Kurucu Başkanı Vehbi Orakçı, felsefelerinin; adanmış bir ruh, diğergam mantıkla toplumun bilgi ve hizmet katmanlarına gücü ölçeğinde katkı sağlamak olduğunu ifade ederken, AREV Vakfı’nın külliye mantığında inşa ettikleri merkezinin hizmete açılacağı müjdesini verdi. Orakçı “Bizim derdimiz ‘okul açtık para kazanalım’ değil. Derdimiz olabildiğince çok çocuğa imkan sağlamak, kampüsüyle, imkanlarıyla hizmet etmek. AREV Okullarımızın Beylikdüzü’ne ve ülkemize fayda sağlaması için çaba sarfediyoruz” diye konuştu.

Eğitim yolculuğuna Beylikdüzü’nde bir kampüsle başlayan AREV Okulları, Gebze ve Sultangazi kampüsleriyle binlerce öğrenciyi topluma kazandırmak için çaba sarfediyor. Topluma fayda sağlamak adına adım atan ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle geri planda kalan öğrencilere, 4 ve 5 Ocak tarihlerinde açacağı bursluluk sınavıyla destek olmayı planlayan AREV Okulları, herkesin katkısıyla hem akademik hem de sosyal başarı anlamında güzel izler bırakmayı amaçlıyor.

Görsel sanatlar ve teknoloji gibi bir çok atölyenin bulunduğu AREV Okulları’nda; özel yeteneği olan öğrencilerin ders yılı başından itibaren sınavlara hazırlandığı belirtilirken, spor branşlarında da önemli çalışmalara imza atıldığı gözleniyor. Haftasonu öğrenci velileriyle değerlendirme yapabilmek adına, akademik faaliyetler konusunda, sene başından bu yana nerelere gelindiği, kısa ve uzun vadede nereye götürüleceği konularında ‘hedef amaçlı’ çalışmalar sürüldüğü belirtildi.

Geleceğin Türkiyesi’ne tuğla koyma derdinde

AREV Okulları Kurucu Başkanı Vehbi Orakçı, Beylikdüzü’nde açtığı onlarca eğitim kurumundan mezun olanların çok iyi üniversitelerde yer bulduğuna sevindiğini belirtirken, imkanı olmayan ailelerin çocuklarını da bu kervana katmak için yola çıktıklarını açıladı. Kurucu Başkan Orakçı, kampüs müdürleriyle birlikte basına verdiği kahvaltıda, hem bursluluk sınavıyla ilgili bilgiler verdi hem de geleceğin Türkiyesi’ne yönelik, güçleri nispetinde ne gibi katkılar sunmayı hedeflediklerinden söz etti.

Eğitime adanmış bir ruh!

Gebze, Sultangazi ve Beylikdüzü kampüslerinin müdürlerinin de katıldığı toplantıda konuşan Vehbi Orakçı, AREV Okulları’nın Beylikdüzü Kampüsü’nde 200 öğrenci ile başlayan eğitim hayatında, şu an sayının 400 civarı öğrenciye ulaştığını, bununla birlikte Sultangazi’de de aynı oranda bir öğrenci sayısıyla birlikte Gebze’de büyüyen ve gelişen bir kampüsleri bulunduğunu aktardı. Orakçı “Amacımız, imkanlarımız ve bilgimiz oranında, olabildiğince çocuğumuza eğitim gibi önemli bir konuda katkı sağladık. AREV’in felsefesi adanmış bir ruhla, diğergam mantıkla toplumun bilgi, hizmet katmanlarında gücü ölçeğinde katkı sağlamak. Biz 10 yıla yaklaşan zaman diliminde binlerce, on binlerce insanımıza bu anlamda hizmet ettik, okullar yaptık mezunlar vermeye başladı” sözleriyle, Belediye Başkanı olduğu dönemde ortaya koyduğu Eğitim Vadisi’ndeki onlarca okulu hatırlattı.

Vakfın merkezi tamamlanıyor

Aynı zamanda AREV Mütevelli Heyeti Başkanı olan Vehbi Orakçı, vakfın merkezini tamamlama aşamasında olduklarını, ilk katın bittiğini ve gelecek yıl öğrenci yurdunun da olduğu bölümlerin tamamlanmasıyla muhteşem bir yapı ortaya çıkacağını aktardı. Şu an vakfın merkezinde farklı konularda dersler görülmeye başlanacak fiziki altyapının tamamlandığına işaret ede Orakçı “Vakfımızın merkezini inşa ettik, haftaya hizmetler başlayacak. Merkezimizi; iki bin metrekare alanda, konferans salonlarıyla, bilgisayar salonlarıyla, İngilizce, Arapça kurslarıyla, sosyal hizmetleriyle bir külliye halinde inşa ettik. Birinci katı bitti, seneye inşallah geriye kalan kısmı bitirmeye çalışıyoruz. Oradan gelen bir motivasyonla bu okullarımıza olabildiğince dört elle sarıldık” sözlerini paylaştı.

Kurumun liderliği kolay değil

AREV Okulları Kurucu Başkanı Orakçı “Daralan bir ekonomi, duran inşaat sektörü, batan okulların bulunduğu bir ortamda iyi niyetli ve samimi bir yapı içinde, bu arkadaşlarım dört elle sarılarak, zor imkanlarla kampüsünü, öğretmenleri ve öğrencileri mutlu etmeye çalıştılar. Onlara teşekkür ediyorum. Çünkü bir kurumun liderliğini yapmak kolay değil. O liderliği yapmak da, ya sorunlara gözünüzü kapatır, ‘salla başını al maaşını’ yaparsınız, ya da o kurumu elinizi vicdanınıza koyup; ‘velilerin, toplumun, öğrencilerin vebali omuzlarımda’ diyerek dört elle sarılırsınız. Arkadaşlarımız dört elle sarılıyor” diyerek sözlerini noktaladı.

Haber: Murat ÖZYILDIRIM

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa