SON DAKİKA

Haber Ekspress

ARKAZ: İYİ PARTİ İLE ‘ÜRETEN TÜRKİYE’

İYİ Parti İstanbul 3. Bölge 3. Sıra Milletvekili Adayı Dr. Hayati Arkaz, kırk yıllık arkadaşı Metin Karayazı’yı ofisinde ziyaret etti. Ziyaret esnasında basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Arkaz, İYİ Parti’inin iktidara gelmesiyle üreten bir Türkiye olacaklarının mesajını verdi.

ARKAZ: İYİ PARTİ İLE ‘ÜRETEN TÜRKİYE’
Bu haber 21 Haziran 2018 - 14:35 'de eklendi.

İYİ Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı Dr. Hayati Arkaz’ın, çocukluk arkadaşı Metin Karayazı’ya yaptığı ziyarette, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndan okul arkadaşı, son yerel seçimlerde şimdiki adıyla Vatan Partisi’nin Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Dr. Coşkun Ege de hazır bulundu. Arkaz, gazeteniz Haber Ekspress’e de açıklamalar yaptı.

“HERKESİN ELİNİ SIKIYORUM, HER SORUYA CEVAP VERİYORUM”

Sabah erken saatlerde metrobüs duraklarında işe giden vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunarak güne başladığını dile getiren İYİ Parti Milletvekili Adayı Dr. Hayati Arkaz, şimdiye kadar kadınlara yaklaşık 100 bin adet tülbent hediye ettiğini ifade etti. Herkesin elini sıkıp, sorulan her soruya cevap verdiğini söyleyen Arkaz, “Her gün yaklaşık 18 saat seçim çalışması yapıyorum” dedi.

“SAYIN KILIÇDAROĞLU’NU TEBRİK EDERİM”

“İktidar; İYİ Parti’den ve lideri Meral Akşener’den korktuğu için, seçimlere İYİ Parti olarak katılmayalım diye baskın seçime gitti. Ancak CHP lideri Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasinin işlemesi adına tarihi bir karar alarak partimize 15 milletvekili vererek iktidarı ters köşeye yatırdı. Kendisini tebrik ederim. Partimize katılarak seçimlere girebilmemizi sağlayan o değerli 15 milletvekiline de teşekkür ederim” diyen Arkaz, İYİ Parti’nin oy patlaması yağacağını iddia etti.

“EKONOMİ ÇÖKTÜ”

Bir basın mensubunun, “Halkın en fazla şikayetçi olduğu konu nedir” şeklindeki sorusuna Arkaz, “Çöken ekonomi” cevabını verdi ve şöyle devam etti:

AKP iktidarı sadece betona yatırım yaptı ve üretimi yok etti. Bundan 7 – 8 sene öncesine kadar kendi kendine yeten ülkeydik, şimdi ise tamamen dışarıya bağımlıyız. Öyle ki; samanı, pirinci, tohumu, eti… vs. aklınıza gelen her şeyi ithal eder olduk. İşçi perişan, köylü perişan, çiftçi perişan, emekli perişan… Hükümet, 1 lira 70 kuruşa aldığı mazotu, çiftçiye 5 lira 70 kuruşa satarsa o çiftçi nasıl kar etsin?

“ÜRETECEĞİZ”

“İYİ Parti iktidara gelirse ekonomiyle ilgili ilk hangi adımları atacaksınız” sorusunu Arkaz şöyle yanıtladı:

Üretmeyen bir ülke, hem içeride hem de dışarıda herkesle kavgalı bir Cumhurbaşkanı, çöken ekonomi, yükselen faizler ve dövizin durdurulamayan yükselişi… Sonra da yok efendim ‘Faiz Lobisi’ yok ‘Uluslar arası Sermaye’nin oyunu… Sen elindeki fabrikaları satıp betona yatırırsan, uluslar arası sermayeye boğazına kadar bağımlı olursan, işte o uluslar arası sermaye seninle kedinin fareyle oynadığı gibi oynar! Biz iktidara geldiğimizde öncelikle mevcut iktidarın sattığı, daha doğrusu yandaşlara adeta hediye ettiği fabrikalarımızı devletimize geri kazandıracağız. Atatürk’ün kurduğu bütün fabrikaları sattılar! Son sattıkları şeker fabrikaların da geri alacağız. Bunlar hile ve hurdayla sabaha karşı satılmıştır. Çiftçiyi tarlalarımıza döndüreceğiz. Çiftçinin mazotundan vergiyi kaldıracağız. Fabrikalar kurup istihdamı sağlayarak, işsizliği azaltacağız.

“FETÖ’NÜN SİYASİ AYAĞINA DOKUNULMADI”

Sayın Akşener’in FETÖ’cü olmakla suçlandığı hatırlatılan Arkaz, “Bunu iddia eden siyasetçilerin kendilerinin ya da bir yakınlarının FETÖ’cü olduğu biliniyor. Neden FETÖ’nün siyasi ayağının üstüne gidilmedi? Çünkü ucu kendilerine dokunacak da ondan. İşte Arınç örneğinde olduğu gibi. Bizim iktidarımızda hepsinin üstüne gidilecek. Ayrıca biz iktidara geldiğimizde, FETÖ bahanesiyle kapatılan askeri okulları ve hastaneleri tekrar açacağız. Bu iktidar aslında FETÖ’nün alt kanadını vurdu, üst kanadına bir şey yapmadı. Kendi Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar’ın dediği gibi, ‘FETÖ Borsası’ kurulmuş. Milyon doları ödeyen, hapisten kurtuluyor. Acaba Tayyar, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı, eski Bakan Fatma Şahin’i de kastetmiş olabilir mi?” dedi.

 “AKŞENER OLMASAYDI, İNCE ADAY GÖSTERİLMEYECEKTİ”

“CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin performansı da takdir topluyor. Size göre ikinci tur için Akşener’in şansı nedir?” şeklindeki soruya Arkaz, “Görünmeyen bir dip dalga var. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e ilgi hayli fazla. Bunu bizler görüyoruz. Ayrıca unutmamak lazım ki; bu seçimlerde Meral Akşener olmasaydı, Muharrem İnce zaten aday gösterilmeyecekti. Çünkü Saadet Partisi ile CHP anlaşmış, ortak aday olarak Abdullah Gül Bey’i belirlemişlerdi. Meral Hanım dik durup çatı adayına karşı çıkarak, “Herkes kendi adayıyla seçime girecek, ben adayım, siz de adaylarınızı belirleyin” dedi. Gül olsaydı, ikinci Ekmeleddin vakası yaşayacaktık. Fakat oldu da Muharrem Bey ikinci oldu ya da ikinci tura kaldı. Kayıtsız şartsız Muharrem Bey’i destekleyeceğiz. Ben günlerdir nasıl 18 satimi seçim çalışmalarına ayırıyorsam, o zaman da ayıracağım. Şuraya dikkat edelim. Yandaş medya Meral Hanım’ı hiç vermiyor. Muharrem Bey’i öne çıkarıyor. Muharrem Bey’in çalışmasını, performansını tebrik ediyorum, o ayrı bir konu. Son ikiye Meral Hanım’ı istemiyorlar. Çünkü kalırsa biliyorlar ki her kesimden oy alacak.

“KENDİSİNE KEFİLİM”

Arkaz’ı yaklaşık 40 yıldır tanıdığını dile getiren bölgenin tanınmış ve saygın isimlerinden Metin Karayazı, “Kendisi her daim dimdik durmuştur, eğilip, bükülmemiştir. Kendisi, hastaneleri olan saygın bir doktor ve iş adamıdır. Her babayiğidin harcı değildir hem iş adamı olup hem de hükümete muhalefet etmek. Kendisine çıktığı yolda başarılar diliyorum” dedi.

“MECLİS’E DE BEKLİYORUM”

Basın mensuplarıyla samimi bir şekilde sohbet eden ve soruları içtenlikle cevaplandıran Arkaz, “24 Haziran’dan sonra hepinizi TBMM’ye bekliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa