SON DAKİKA

Haber Ekspress

ARKEOLOJİ MÜZESİ ESERLERİ İÇİN BEKLENEN İMZALAR ATILDI

ARKEOLOJİ MÜZESİ ESERLERİ İÇİN BEKLENEN İMZALAR ATILDI
Bu haber 11 Şubat 2021 - 20:45 'de eklendi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müzeler Genel Müdürlüğü ile Tire Belediyesi arasında beklenen imzalar atıldı…

Protokole Tire Belediyesi adına Tire Belediye Başkan yardımcısı Sefa Yıldırım, Müzeler Genel Müdürlüğü adına Tire Arkeoloji Müzesi Müdürü Gaye Demirciler imza attı. İmza töreninde Tire Kent Müzesi Müdürü Gülşen Bilici de yer aldı.

535 ESER, KENT MÜZESİ İLE TİRE KUVAYİ MİLLİYE VE ZEYBEK MÜZESİ’NDE SERGİLENECEK

Yapılan protokolle Tire Arkeoloji Müzesi’nin 535 eseri Tire Kent Müzesi’nde ve yakın zamanda faaliyete geçecek olan Kuvayi Milliye ve Zeybek Müzesi’nde sergilenecek.

Bilindiği üzere Tire Müze binasının statik problemlerinden dolayı yıkılacak olması ve eserlerinin çevre il, ilçelere gönderilme kararının ardından Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran harekete geçmiş bazı eserlerin Tire Belediyesi Müzelerinde sergilenmesini istemiş, Arkeoloji Müzesi’nin Tire ‘de kalması için Tire Belediye Meclisi de oy birliği ile karar alarak Tarihi Bedesteni 10 yıllığına Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne tahsis etmişti.

BAŞKAN DURAN “ESERLERİN BAŞKA İLÇELERE GİTMESİNE GÖNLÜMÜZ RAZI OLAMAZDI”

Atılan imzalar sonrası açıklama yapan Tire Belediye Başkanı Salih Atakan Duran “İlçemiz müzesine ait eserlerin başka ilçelere gitmesine gönlümüz razı olamazdı. Bu yüzden yetkililerden böyle bir talebimiz olmuştu. Uzun uğraşlarımız çok güzel sonuç verdi. Başta Sayın Kaymakamımız Fatih Çobanoğlu olmak üzere, oy birliği ile kararımızı destekleyen Tire Belediyesi meclis üyelerine ve emeği geçen herkese teşekkür ederim “dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa