SON DAKİKA

Haber Ekspress

Atatürk tablosu Beylikdüzü’nden Saraçhane’ye doğru yola çıkıyor

Atatürk tablosu Beylikdüzü’nden Saraçhane’ye doğru yola çıkıyor
Bu haber 25 Haziran 2019 - 16:44 'de eklendi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başkanlık makamına astığı ve YSK kararı ile mazbatası elinden alınınca odasından indirilen Atatürk tablosunun bu kez ‘ikizi’ geri dönüyor. ilk tabloyu Beylikdüzü Belediyesi’ne hediye eden İmamoğlu’nun, komşusu da olan İranlı ressam Florans Atlantis’ten tablonun ikizini yapmasını rica ettiği İranlı ressamın da tabloyu ikinci kez çizdiği ortaya çıktı. Sosyal medya kullanıcılarının “O tablo yeniden asılacak” çağrılarının ardından Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık bugün söz konusu ‘yeni’ tablonun görselini paylaşarak “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu güzel tablosu ait olduğu ve haksızca indirildiği yere, İBB makamınıza doğru yola çıkıyor” duyurusu yaptı

31 Mart seçimlerinde İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanlığı döneminde makam odasında asılı olan Atatürk tablosunu yeni makamına asmıştı. Tabloda, Atatürk depremzede bir vatandaş ile ilgilenirken resmediliyordu. 6 Mayıs’ta seçimlerin iptal edilmesinin ardından İBB Başkan Vekili olarak görevlendirilen İstanbul Valisi Ali Yerlikaya tarafından Atatürk tablosu tartışmalı şekilde kaldırılmıştı.

İmamoğlu “Tablo kalsın. Ben oraya tekrar geri döneceğimi biliyorum. İkincisi ben onu hediye etmekten onur duyarım da dedim. Ama ısrarla bizim arkadaşlarımıza geri verdiler” demişti. İmamoğlu’nun 23 Haziran’da ikinci kez açık ara farkla kazandığı seçimin ardından sosyal medyada binlerce kişi “O tablo yeniden asılacak” paylaşımında bulundu.

YENİ BİR TABLO YAPTIRMIŞ!

Ekrem İmamoğlu’nun mazbatası elinden alınınca İBB’den geri gönderilen tabloyu Beylikdüzü Belediyesi’ne hediye ettiği öğrenildi. İmamoğlu’nun 23 Haziran için o resmi çizen, aynı zamanda Beylikdüzü’nde komşusu olan İranlı ressam Florans Atlantis’i aradığı ve aynı resimden bir tane daha çizmesini istediği ortaya çıktı. İranlı ressamın da aynı tabloyu bu kez 23 Haziran için çizdiği ortaya çıktı

Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık da bugün sosyal medya hesabından hediye paketi yapılmış bir şekilde duran Atatürk tablosunun fotoğrafını paylaştı.

Çalık “Sevgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanım @ekrem_imamoglu vatandaşı dinlemede bizlere örnek olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu güzel tablosu ait olduğu ve haksızca indirildiği yere, İBB makamınıza doğru yola çıkıyor” diye yazdı.

Yeni tablonun mazbatanın verilmesinin ardından Beylikdüzü’nden Saraçhane’deki İBB Başkanlık binasına gönderileceği öğrenildi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa