SON DAKİKA

Haber Ekspress

Avcılar’da eylem devam ediyor

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) üyeleri, Avcılar Belediyesi’yle süren toplu iş sözleşmesinin imzalanmamasına tepki göstererek taleplerini bir kez daha dile getirdi.

Avcılar’da eylem devam ediyor
Bu haber 03 Mart 2021 - 14:46 'de eklendi.

Başkan yardımcılarının ve müdürlerin daha fazla maaş artışı almalarını isteyen, bu yüzden de toplu iş sözleşmesini imzalamayan Avcılar’ın başarısız Belediye Başkanı Turan Hançerli halktan da tepki görüyor.

Belediye binası önünde bugün de toplanan işçiler, çeşitli pankartlar açıp slogan attılar.

TÜM BEL-SEN 1 No’lu Şube Başkanı İbrahim Sönmez, burada yaptığı açıklamada, geçen yıl Nisan ayında imzalanması gereken toplu iş sözleşmesinin hala imzalanmadığını hatırlattı.

Avcılar Belediyesi’nin müdürler ve başkan yardımcılarına toplu sözleşmede memurlara yapılan artışın 2 katı artış yapmayı dayatmasını kabul etmediklerini belirten Sönmez, Belediye Başkanı Turan Hançerli’nin “Bu artış kabul edilmezse toplu sözleşmeyi imzalamam” diyerek 1 yıldır işçileri oyaladığını ifade etti.

Sönmez, gelinen aşamada memurların 5, sözleşmeli memurların 9 ikramiyesinin ödenmediğini dile getirerek, “Teknik personelin arazi tazminatı 2017 yılından bu yana ödenmemiştir. 31 Mart’a kadar tüm alacaklarının sözünü veren başkanın bu sözünün takipçisi olacağız” dedi.

Emekçilerin, toplu iş sözleşmesinin imzalanması için düşük artışları kabul etmediğini anlatan Sönmez, şunları söyledi:

“Emekçinin özverisini görmesini ve ayrımcılık dayatmasını geri çekmesini, sözleşmeli memurlara Mahalli İdareler Sözleşmeli Personel Ücret Tavanları Genelgesi’nde belirlenen limitlerin üzerinde maaş ödenmesini, 5 yıla yakın ödenmeyen alacaklarımızın derhal ödenmesini, temsilcimize baskılara son verilmesini, sendikamızı hedef alan keyfiliklerin ve saldırıların son bulmasını, sürgünün kaldırılmasını, iş barışının ve çalışma düzeninin sağlanması için emekçilerin haklarına öncelik verilmesini ve alacaklarının zamanında ödenmesini istiyoruz.”

Gruptakiler, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa