SON DAKİKA

Haber Ekspress

AVRUPA’NIN EN GÜZEL KENTİ BEYLİKDÜZÜ OLACAK

Basın mensuplarıyla 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle akşam yemeğinde buluşan Beylikdüzü Belediyesi başkan adayı Mehmet Murat Çalık, belediye başkanlığı seçim süreciyle ilgili, “Hayallerimizin de peşinden gideceğiz, kimsenin şüphesi olmasın. Beylikdüzü’nü İstanbul’un ve Avrupa’nın en güzel kenti haline getireceğiz.” diyerek iddialı olduklarını açıkladı.

AVRUPA’NIN EN GÜZEL KENTİ BEYLİKDÜZÜ OLACAK
Bu haber 14 Ocak 2019 - 18:36 'de eklendi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Beylikdüzü Belediyesi başkan adayı Mehmet Murat Çalık, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü sebebiyle bölgedeki yerel gazetecilerle Cemil Hoca Restaurant’ta akşam yemeğinde bir araya geldi. Belediye başkan adayı Mehmet Murat Çalık’ın yanı sıra CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. Turan Taşkın Özer, Beylikdüzü Belediyesi’nin CHPli Meclis Üyeleri İlyas Yılmaz, Müslüm Akülker ve basın mensupları katıldı. Yemekte ilk olarak mikrofonun başına CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Av. Turan Taşkın Özer geçti. Konuşmasına 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başlayan Özer, “Görevleri başındayken katledilen birçok gazeteci var ne yazık ki… Uğur Mumcu, Çetin Emeç, Hrant Dink ve nicelerini burada anmak istiyorum. Ayrıca halkın haber alma hakkı için çalışan ve doğru haber yazdıkları için hapiste olan gazetecilerin de özgürlüklerine kavuşmalarını diliyorum.” dedi.

“Beylikdüzü’nün 20 senelik hafızasında varım”

Beylikdüzü Belediyesi başkan adayı Mehmet Murat Çalık, basın özgürlüğünün yaşandığı günlerde buluşma temennisinde bulunarak sözlerine başladı. 22 yıldır şehir planlamacılığı mesleğini icra ettiğini ifade eden Çalık, “1999’dan bu yana Beylikdüzü ile hep bir bağım oldu. Dolayısıyla Beylikdüzü’nün yaklaşık 20 yıllık hafızasında varım. Cumhuriyet Caddesi’nin yayalaştırılmasından tutun Yaşam Vadisi’ne kadar Beylikdüzü’nün bütün duygusunda, düşüncesinde imzam var. Ekrem İmamoğlu gibi bir belediye başkanıyla çalışmak benim için büyük mutluluk vericiydi. Bize bırakılan noktadan daha fazla neler yapabiliriz diye düşündük. Bunu da görev süremiz boyunca başarabildiğimizi düşünüyorum.” dedi.

“Beylikdüzü’nü denizle buluşturacağız”

Sözlerine devam eden Çalık, “Kentimizi korumak en büyük vazifemizdir. İstanbul’un 39 ilçesinin künyesine baktığımızda, örneğin Bağcılar’ın aktif yeşil alanı toplam 240 bin metre kare. Kişi başı düşen oran ise 2.69 metre kare… Beylikdüzü’nde ise sadece Yaşam Vadisi 1. ve 2. etabıyla beraber 700 bin metre kare. Beylikdüzü’nün nüfusu yoğun olmasına rağmen kişi başı düşen yeşil alan 9 metre kareye tekabül ediyor. Yaşam Vadisi’nin 3.etabı ise 500 bin metrekare olacak. Bu alanı da denizle buluşturmayı hedefliyoruz. Bu kent, denize sırtını dönmesin istiyoruz. Ekrem İmamoğlu başkanımızla Beylikdüzü ile ilgili birçok hayalimiz vardı. Hayallerimizin de peşinden gideceğiz, kimsenin şüphesi olmasın. Beylikdüzü’nü İstanbul’un ve Avrupa’nın en güzel kenti haline getireceğiz.” diye konuştu.

HABER: Suat Can Yurdum

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa