SON DAKİKA

Haber Ekspress

Bahçeli: HDP, herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılmalıdır

MHP 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı’nda Devlet Bahçeli, bin 277 delegenin oyunu alarak 10’uncu kez genel başkanlığa seçildi.

Bahçeli: HDP, herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılmalıdır
Bu haber 18 Mart 2021 - 17:30 'de eklendi.

MHP 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı, Ankara Spor Salonu’nda başladı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin tek aday olduğu ‘İstiklal için birlik, istikbal için dirlik’ ve ‘Kazanan Türkiye olacak’ temasıyla düzenlenen kurultayda, yaklaşık bin 321 delege oy kullanacak. Kovid-19 salgınına karşı tedbirlerin uygulandığı kurultay salonunda partililer, basın mensupları ve davetlilere maske ve dezenfektan verilirken kurultaya katılan herkesin testleri yapıldı. Kurultayın yapıldığı salona ‘Safımız belli, tarafımız belirgin, sevdamız millettir’, ‘Birlikte başardık 1923, birlikte başaracağız 2023’, ‘Cumhur ittifakında birlik Türkiye’de dirlik’, ‘Terörle mücadele andımız milli beka ahdımız’, ‘Türk Devletinin istiklali Türk gençliğinin istikbali’ afişleri asıldı.

AK PARTİ’DEN GENİŞ KATILIM

Kurultaya AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile Genel Başkan Yardımcıları Erkan Kandemir, Mehmet Özhaseki ve Jülide Sarıeroğlu, BBP , DSP,  Bağımsız Türkiye Partisi, Yeniden Refah Partisi, Anavatan Partisi temsilcileri katıldı.

“FEZLEKELERİN ÖNÜNDE HUKUK, ARKASINDA ADALET VARDIR” 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kurultayda yaptığı konuşmada Türkiye’nin karşısında hizalanmanın muhalefet olmadığını Türkiye’yi uçuruma çekmenin adının ‘demokrasi’ olmadığını söyledi. Bahçeli, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne saldırı ve suikastın adının ‘özgürlük’ olmadığını vurgulayarak “Üniter milli devletimizi hançerlemek için ittifak kurmak, yakılan ağaçları yakanlarla tekraren dikmek, bölücü milletvekillerinin TBMM’ye gelen fezlekelerinin ‘önüne arkasına bakalım’ demek siyaset değildir, adamlık değildir. Neyine bakacaksınız fezlekelerin; önünde hukuk, arkasında adalet vardır. Yetmiyorsa bu sizlere, önünde millet, arkasında da devlet olduğunu mutlaka göreceksiniz. HDP, Türk demokrasisinin çevresini sarmış mayın tarlasıdır. CHP, Türk siyasetine tutunmuş beşinci kol faaliyetidir. İYİ Parti, Türkiye’nin kötülüğüne hizmetkarlık yapan, siparişle kurulan, uzaktan kumandayla kontrol edilen melanet bir projedir. Kaldı ki, İP’in Başkanı Cumhur İttifakı’nı tanımlarken; ‘etle tırnak gibi’ demiş, aynı zamanda kader birlikteliği olduğunu söylemiş, kendilerinin ise proje bazlı bir ittifak olduğunu çok açık itiraf ve teyit etmiştir. Bu neyin projesidir? Hazırlayanlar kimlerdir? Hedefler manzumesi nelerden ibarettir?” dedi.

“2023’TE ADAYIMIZ SAYIN ERDOĞAN’DIR” 

Bahçeli, Cumhur İttifakının kader birlikteliği olduğuna dikkat çekerek, “Tarafımız bellidir, o da Cumhur İttifakı’dır. 2023’de Cumhurbaşkanı adayımız bellidir, o muhterem isim Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu vesileyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, AK Partili kardeşlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum. Cumhur İttifakı, 106 yıl önce Çanakkale’yi geçilmez yapan haşmetli imanın, devleşen milli asaletin emanetçisidir. Bizim ittifakımız yalana karşı doğrunun, sahteliğe karşı sadakatin, hıyanete karşı vatan sevgisinin ittifakıdır. Sudan sebeplerle Türkiye’yi kötüleyenlere karşı vakarın ve vefanın ittifakıdır” iadelerini kullandı.

“SEÇİMLER ZAMANINDA YAPILACAKTIR” 

Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’de 10 milyon işsiz olduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını kaydederek şunları söyledi:

“Maksadı çürük olanın onu bunu suçlu görmesi hayasızlıktır. Tıpkı Kovid-19 virüsü gibi, zillet de bulaşıcıdır, devamlı mutasyona uğramaktadır. Zilletin aşısı da 2023 yılının Haziran ayında demokratik vasıtalarla yapılacak; ama bu aşı zillete zehir olarak yansıyacaktır. Telaşlanmaya ve tedirgin olmaya mahal yoktur. Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir. Milletin üstünde bir güç ve mercii yoktur, olamayacaktır. ‘Erken seçim’ diye tutturanlar, ‘erken seçimden başka seçenek kalmadı’ diye yutturmaya çabalayanlar, iyi bilsinler ki, seçimler zamanında yapılacak, Türkiye rotasından çıkmayacaktır. Cumhur İttifakı’nın tavizsiz ve tavsamaz kararı budur. Cumhuriyet’in 100’üncü yıldönümü olan 2023’de yeni bir tarih yazılacak, yeni bir sayfa açılacak, muhkem ümitlerin canlılığıyla dirlik içinde istikbale Cumhur İttifakı’yla ulaşılacaktır. Türk milleti zilleti değil, zaferi; PKK-FETÖ ittifakını değil, cumhurun ittifak ziynetini seçecektir. Nihayetinde istiklal için birlik, istikbal için dirlik, kazanan Türkiye, kazançlı çıkan da Türk milleti olacaktır.”

“TÜRK TİPİ BAŞKANLIK MODELİ” 

Bahçeli, Türkiye’nin tarihinin en önemli yönetim reformunu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle başardığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Yeni sistemi Cumhuriyet’in kuruluş ilkelerine dayanmıştır. Parlamenter sistemdeki teklemeler, tıkanmalar, kutuplaşmalar, kafa karışıklıkları, karar sürelerindeki çalkantılar Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle aşılmıştır. Türk milleti, tarihsel müktesebatına uygun yönetim sistemiyle gücüne güç katmıştır. Türk devlet felsefesine müzahir olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, işin özünde ‘Türk Tipi Başkanlık Modeli’nin farklı bir isimlendirmesidir. 9 Temmuz 2018’den itibaren resmen uygulamaya geçen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, yani Türk Tipi Başkanlık Modeli, taban tutmuş, tarihsel ve kültürel mazimizle örtüşmüştür. Bir yönetim sisteminin kökleşip olgunlaşması sabahtan akşama olacak şey değildir. Böylesi bir beklenti oluşturmak iyi niyetle izah edilemeyecektir. Yeni sistemin özünde Türk milletinin beka ve refah özlemleri ana esastır. Aziz Türk milleti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi vasıtasıyla tekraren cihan ruhuna taliptir. MHP olarak, 2023 ve takip eden on yılları kapsayan stratejik hedeflerimizin ilki, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne, daha yerinde bir ifadeyle, Türk Tipi Başkanlık Modeli’ne sahip çıkmak, ilke, kural ve kurumlarıyla yaşamasına hizmet etmektir.”

“ARTIK PARLAMENTER SİSTEME GERİ DÖNÜŞ YOKTUR” 

Devlet Bahçeli, güçlendirilmiş ve iyileştirilmiş parlamenter sistem tekliflerinin beyhude ve eskiye kıvrılış olduğuna dikkat çekerek, “Güçlendirilmiş parlamenter sistem kavramını ilk dile getiren, şu işe bakınız ki, terörist Selahattin Demirtaş’tır. Zillet ittifakının, güçlendirilmiş parlamenter sistem ezberi; içi boş, günü kurtarmaya dönük taktik bir adımdır.  Artık parlamenter sisteme geri dönüş yoktur. Milli iradenin tartışmaya açılması, 2,5 yılını doldurmuş yeni sistemi karalama yarışı demokratik bir haktan öte; baskıcı, bağnaz, hoşgörüsüz, hazırlıksız, tahammülsüz ve tahakkümcü bir siyaset ayıbıdır. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi; siyasi, hukuki ve ekonomik reformlarla kökleştirilmeli ve güçlendirilmelidir. Memnuniyetle söylemek gerekir ki, bu süreç kararlılıkla devam etmektedir. Eksik varsa giderilecek, yetersizlik varsa telafi edilecektir” dedi.

“SİYASİ PARTİLER KANUNU DEĞİŞTİRİLMELİDİR” 

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan İnsan Hakları Eylem Planı, Ekonomik Reformlar Paketinin müspet ve umut verici gelişmelerin işaret fişeği olduğunu vurgulayarak, “Biz devam edecek reform zincirini samimiyetle destekliyor, üzerimize düşen her sorumluluğu yerine getirmeye hazır olduğumuzu beyan ediyoruz. Bu sürecin sivil, geniş katılımlı, herkesi kapsayan, yeni yönetim sisteminin ruhuna ve dokusuna müzahir bir anayasa ile tahkim ve takviye edilmesi ikinci stratejik hedefimizdir. MHP bu kapsamda gerekli çalışmalarını sürdürmektedir ve önümüzdeki birkaç ay içinde hazırlıklarımız Allah’ın izniyle tamamlanacaktır. Ayrıca, Siyasi Partiler Kanunu’nu değiştirilmelidir. Seçim kanunlarında düzenlemeler yapılmalıdır. Siyasi Etik Kanunu çıkarılmalıdır. TBMM İç Tüzüğü yeni sistemle uyumlu ve Meclis çalışmalarıyla ahenkli hale getirilmelidir. Milletvekilliği dokunulmazlığı yeni baştan ele alınmalıdır. Kamu kurumu niteliğindeki mesleki kuruluşların yasal ve hukuki yapısı titizlikle gözden geçirilmelidir. Kamuoyu araştırmaları ve sonuçlarının yayınlanması hakkında geniş değişikler yapılmalı ve tedbirler alınmalıdır. Siyasi maksatlarla ve ekonomik gayelerle bir partiyi parlatıp bir başkasını karalayan anket şirketleri bize göre demokrasi kundakçısı, milli irade dolandırıcısıdır” diye konuştu.

“HDP BAŞKA BİR İSİMLE AÇILMAMAK ÜZERE KAPATILMALIDIR” 

Bahçeli, üçüncü stratejik hedeflerinin çalışan, üreten, yerli ve milli bir ekonomik sistemin ihyası ve inşası, dördüncü stratejik hedefin ise terörle amansız mücadeleye, son terörist ele geçirilesiye kadar destek vermek, Türk milletini bu şiddet ve dehşet sarmalından çekip çıkarmak olduğunu vurguladı. Bahçeli Papa’nın, Irak’ın kuzeyini ziyareti anısına bastırılan pulda sözde Kürdistan haritasının resmedilmesini alçaklık ve ahlaksızlık olarak niteleyerek şöyle konuştu:

“Türk milleti bu kanlı ve hain senaryoya, bölücülüğe ve bölünmeye asla izin vermeyecektir. Terörist sevk ve hazırlık merkezi olan HDP, ayranımızı kabartmasın. HDP; PKK’dır, cinayettir, bölücülüktür, masumlara, çocuklara, gençlere kadınlara ölüm tuzağıdır. HDP ile yasak ilişki zalimlere diz çökmektir. HDP’yle ittifak kurmak, terörist Demirtaş ile kahvaltı planları yapmak hiç kimseye iyilik ve onur sağlamayacak, bilakis hıyanete ortak edecektir. CHP seçimini yapmalıdır; sözde Kürdistan projesinin yanında mıdır, karşısında mıdır? İYİ Parti kararını netleştirmelidir; FETÖ ve PKK’yla kol kola yürümeye devam mı edecektir, tamam mı diyecektir? HDP, siyasi kisveye bürünmüş suç örgütüdür, herhangi bir isimle açılmamak üzere kapatılması tarihe, millete, adalete ve gelecek nesillere namus görevidir. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’nin kapatılması istemiyle hazırladığı iddianameyi dün itibarıyla Anayasa Mahkemesi’ne göndermesi hakkın, hukukun ve adaletin sesidir ve bu gelişme milletin yüreğine su serpmiştir.  Hiç kimse aklından çıkarmasın ki, biz şehitlerimizin davacısıyız.”

“KILIÇDAROĞLU’NA TAVSİYEM” 

Bahçeli, “Bu arada Kılıçdaroğlu’na da tavsiyem; aklı varsa kendine saklasın, arayacağı varsa durmasın arasın, cesareti varsa, yüreği yetiyorsa bölücü dostlarına rest çekip tüm bağlarını koparsın. Ey CHP yönetimi, sizin nereniz Türk ki, Andımız’a sahip çıkacaksınız. Sizin nereniz doğru ki, Andımızı söylemek size yakışacaktır. Biz varlığımızı Türk varlığına armağan etmişken, sizin kimlerin tutsağı, kimlerin taşeronu, kimlerin hizmetkârı olduğunu bilmeyen kalmış mıdır?” ifadelerini kullandı.

BAHÇELİ, GENEL BAŞKAN SEÇİLDİ

MHP 13’üncü Olağan Büyük Kurultayı’nda Devlet Bahçeli, bin 277 delegenin oyunu alarak 10’uncu kez genel başkanlığa seçildi. Divan Başkanı Semih Yalçın, kurultaya katılacak delegelere Covid-19 testi yapıldığını, 36 delegenin testinin pozitif çıkması nedeniyle kurultaya alınmadığını söyledi.

“52 YILDIR NEYE İNANMIŞSAK ONU SÖYLEDİK” 

MHP 13’üncü Olağan Büyük Kurultayında 10’uncu kez genel başkan seçilen Devlet Bahçeli, teşekkür konuşması yaptı. Bahçeli, kurultayı gerçekleştirmenin kıvancını yaşadıklarını belirterek 52 yıllık siyaset mücadelesinin harcının; akılla, şuurla, dengeyle, ihtiyatla, ilkeyle, ülküyle ve imanla karıldığını söyledi. Bahçeli, Milliyetçi Hareket Partisinin gücünü milletinden, cesaretini tarihinden, ilhamını da ecdadından aldığını kaydederek “52 yıldır, neye inanmışsak onu söyledik. Neyi görmüşsek onu anlattık. İkbalimizin değil, istikbalimizin derdindeyiz. Bugüne kadar hamd olsun çizgimizde bir kırıklık olmadı. İnançlarımızda herhangi bir gevşeme yaşanmadı, irademize gem vurulamadı. Toplumsal huzur, ekonomik refah, siyasal istikrar için çalıştık. Milliyetçi Hareket Partisi dibi görünmeyen kuyudan su içmez, içmek için eğilenlerin maksadını ve muradını da görmezlikten gelemez. ‘Önce ülkem ve milletim’ diyen partimiz, milli devlet güçlü iktidar hedefinden taviz vermez, vermeyecektir. Bugüne kadar devam eden siyasal hayatında partimiz, günlük siyasetin dar kalıplarına hiç girmedi” diye konuştu.

“FETÖ’NÜN, PKK’NIN KOMPLOLARINA GÖZ YUMMAYACAĞIZ” 

Devlet Bahçeli terörizme karşı, Çanakkale’de arşa tutunan imanla mücadele edeceklerini vurgulayarak şöyle konuştu:

“Bilinmelidir ki, milli varlığımızın halkaları bir kez kopar ve bir kere olsun birbirinden ayrılırsa yeniden birleştirmek, yüzlerce yılda oluşmuş muhteşem beşeri ve kültürel hazineyi yeniden tesis etmek imkânsız hale gelecektir. Üzerine titrediğimiz konu işte budur. Kaygılarımız bunun içindir. Aksini düşünen varsa elbette alnını karışlarız. Bunun hilafına hizmet eden çıkarsa kuşkusuz haddini bildiririz. Kimin ne tercihi olur bilemeyiz; ama Müslüman Türk milletine ölümü gösterip sıtmaya razı edecek bir meczup henüz anasının karnından doğmamıştır. Yılmayacağız, yorulmayacağız, teslim olmayacağız. Bu devleti yıktırmayacağız, bu vatanı parçalatmayacağız, bu milleti böldürmeyeceğiz. Cansa can vereceğiz, kansa kan dökeceğiz, Türklüğün bekasını lekeletmeyeceğiz. FETÖ’nün, PKK’nın, küresel emperyalizmin komplolarına göz yummayacağız. Biz Milliyetçi Hareket Partisi’yiz. Biz Cumhur İttifakı’yız” dedi.

“ÜSTLENDEĞİM GÖREVİ GURURLA YERİNE GETİRECEĞİM”

Bahçeli, kendisini bir kez daha Genel Başkanlığa layık gören delegelere teşekkür ederek, “Üstlendiğim tarihi ve zor görevi onurla, gururla, heyecanla ve inançla yerine getirmeye devam edeceğim. Emin olunuz, muhannete muhtaç olmayacağız, davamıza asla gölge düşürmeyeceğiz. Ülkülerimizi, ilkelerimizi, ülkemizin haklarını, davamızın emanetlerini, şehitlerimizin hatıralarını, ecdadımızın haysiyetini büyük bir sorumluluk duygusuyla, adanmış bir yürek eşliğinde temsil etmeyi ant olsun sürdüreceğim. Milliyetçi Hareket’in sevdalılarına daha nice kurultayları aynı şevk, aynı heyecan, aynı coşkuyla gerçekleştirmelerini temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa