SON DAKİKA

Haber Ekspress

BAHÇEŞEHİR’E 2 YENİ KÜTÜPHANE

BAHÇEŞEHİR’E 2 YENİ KÜTÜPHANE
Bu haber 27 Mart 2019 - 17:41 'de eklendi.

Başakşehir Belediyesi, Bahçeşehir’e kazandıracağı iki yeni kütüphanenin projelerini tamamladı. Bahçeşehir Pazartürk’te yapılacak Kitap-Kafe ile Bahçeşehir Ek Hizmet Binasına yapılacak kütüphanenin çalışmaları çok yakında başlayacak. 

Başakşehir’de, çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm vatandaşlara hizmet verecek kütüphanelere yenileri ekleniyor. Türkiye’nin en büyük millet kıraathanesi Başakşehir Millet Kıraathanesi bünyesinde kurulan 100 bin kitap kapasitesine sahip kütüphanenin hizmete açılmasının ardından çalışmalarını aralıksız sürdüren Başkaşehir Belediyesi, Bahçeşehir’e iki yeni kütüphane kazandırıyor.

Pazartürk’e kitap-kafe geliyor

Başakşehir Belediyesi tarafından yapılacak iki kütüphane için yürütülen proje çalışmaları tamamlandı. Kütüphanelerden biri, Bahçeşehirlilere AVM konforunda alışveriş hizmetinin sunulduğu Pazartürk’te hayata geçirilecek. Pazartürk’e yapılacak Kitap-Kafe, 575 metrekare alana sahip olacak.

Bireysel ve grup çalışma alanlarının olacağı 7 bin kitaplık kütüphanede, süreli yayın okuma bölümünün yanı sıra görme engelliler için dijital kütüphane yer alacak. Çocuklar için kitaplık ve aktivite alanının bulunacağı kütüphane bünyesinde kitap okumayı seven anneler ve bebekleri için bakım odası da olacak.

12 bin kitaplık modern kütüphane

Başakşehir Belediyesi, ikinci kütüphaneyi ise Bahçeşehir Ek Hizmet Binası’nda hizmete açacak. 12 bin kitabın yer alacağı kütüphane, modern iç mimari tasarımı ile dikkat çekiyor. Bireysel ve grup çalışma alanlarının bulunacağı kütüphanede, dijital kütüphane ile görme engellilere hizmet verilecek. 

“Gençler istiyor, biz yapıyoruz”

“Hayalinizdeki Başakşehir” söyleşileri kapsamında bir araya geldiği Bahçeşehirli gençlerin kendisinden en çok kütüphane talebinde bulunduğu hatırlatan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, “Gençlerimizin talepleri bizler için son derece önemli. Onların hayatına artı değer katacak her türlü hizmet ve projeyi hayata geçirmek için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz. Gençlerimiz istiyor, biz de yapıyoruz.” diye konuştu.    

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa