SON DAKİKA

Haber Ekspress

Bakan Çavuşoğlu İsveçli mevkidaşına ders verdi -VİDEO HABER-

Avrupa’nın terörle mücadele, Azerbaycan, Doğu Akdeniz gibi konulardaki çifte standardı konusunda bugün yaşanan son dakika gelişmesi hem dünya medyası hem de sosyal medyanın dikkatini çekti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye’nin Suriye’den çekilmesini, Doğu Akdeniz’den vazgeçmesini isteyen İsveçli Bakan Ann Linde’ye adeta demokrasi dersi verdi. AB’nin iki yüzlülüğünün tokat gibi yüzüne vurulduğu sözler dünya basınında da son dakika olarak geçti.

Bakan Çavuşoğlu İsveçli mevkidaşına ders verdi -VİDEO HABER-
Bu haber 13 Ekim 2020 - 20:12 'de eklendi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bugün görüştüğü mevkidaşı İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde ile ortak bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Bakan Çavuşoğlu, Türkiye’nin Suriye’den çekilmesini isteyen AB yetkilileri ve İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde’ye sert çıktı dünya medyasında son dakika olarak geçen çarpıcı sözlerle adeta demokrasi, insanlık ve tutarlılık dersi verdi. Çavuşoğlu Linde’ye dönerek “Siz hangi yetkiyle Türkiye’nin Suriye’den çekilmesini istiyorsunuz? Biz işgalci değil topraklarının güvenliğini sağlayan bir ülkeyiz. Siz PKK’ya ülkenizde ofis açtırıyorsunuz. O örgüt anneleri çocuksuz, çocukları anasız babasız bırakıyor. Siz de bir annesiniz buna ne diyeceksiniz?” dedi.

İşte Çavuşoğlunun konuşmasından detaylar;

Tam çözüm Ermenistan’ın Azerbaycan topraklarından çekilmesidir. İsveç’in AGİT dönem başkanlığı ve faaliyetlerini destekleyeceğiz.

Uluslararası toplumun çağrılarını makul karşılıyoruz kimse savaş istemez ama Ermenistan’a da işgal ettiği topraklardan çağrı olursa o zaman uluslararası toplumun bu sorunu çözme arzusunu görebiliriz. Uluslararası toplum Ermenistan’a da çağrı yapmalı.

Mevkidaşımın kullandığı bir takım ifadeler var onlara da cevap vermek durumundayım.

Örneğin Türkiye’yi Suriye’den çekilmesi için uyarıyoruz. Diplomaside ‘urge’ kelimesini kullanmak tepeden bakmak gibi bir yaklaşımdır doğru bir yaklaşım değildir o kelime yanlış. Call on diyebilirsiniz tamam.

“HANGİ YETKİ İLE ÇEKİL DİYORSUNUZ”

Siz kimden aldığınız yetkiyle Türkiye’nin Suriye’den çekilmesini istiyorsunuz ya da Türkiye’yi uyarıyorsunuz. Suriye’deki rejim İsveç’e ya da Avrupa Birliği’ne böyle bir yetki mi verdi? Neden PKK’ya YPG’ye destek veriyorsunuz?

Biz her toplantıda Soçi Astana Cenevre toplantılarında ortaya çıkan İdlib’le ilgili tüm metinlerde bir şeyi vurguluyoruz: Suriye’nin toprak bütünlüğü. Biz Suriye’yi bölmek istemiyoruz. Ama siz Suriye’yi bölmek isteyen PKK’lılara destek olmak için Türkiye’ye çekil diyorsunuz. Uluslararası hukukta var mı böyle bir şey?

Kimin adına uyarıyorsunuz ve neden o bölgelerden çekil diyorsunuz? Kürt kardeşlerimiz ve teröristler ayırt edersek ayrıştığımız konularda görüşlerimiz yakınlaşabilir.

“BUNDAN NEDEN BAHSETMİYORSUNUZ?”

Kıbrıs Türklerinin haklarından neden bahsetmiyorsunuz? Hidrokarbon kaynaklarında neden hakça paylaşıma vurgu yapmıyorsunuz? Neden? AB içindeki dayanışmadan dolayı. Haksız yerdeki dayanışma AB’yi de, insanı da körleştirir. Madem insan hakları konusunda hassassınız, mülteciler konusunda Yunanistan’ı görmüyor musunuz?

“DİYARBAKIR ANNELERİ KÜRT DEĞİL Mİ?” 

Siz de bir annesiniz, Diyarbakır’da çocuklarını bekleyen anneler var. Onların yanına neden gitmiyorsunuz? Onlar elleri öpülesi Kürt anneleri. Bir yıldır evlat nöbeti tutmaktalar.

 

 

office 2013 pro anahtarı satın al

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa