SON DAKİKA

Haber Ekspress

BALIKÇI KENAN’I “SEMBOLİK MÜHÜR”LE KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR

Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucusu ve Balıkçı Kenan Tesisleri’nin sahibi Balıkçı Kenan Balcı’ya operasyonlar devam ediyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, protesto afişlerini zabıta ordusuyla güç kullanarak gasp etti.

BALIKÇI KENAN’I “SEMBOLİK MÜHÜR”LE KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR
Bu haber 29 Mart 2024 - 15:38 'de eklendi.

Beylikdüzü Anadolu Caddesi üzerinde bulunan Balıkçı Kenan Tesisleri’nin otopark bölümünü değerinin çok altında bir fiyata almak isteyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Balıkçı Kenan’a baskı yapmaya devam ediyor.

BASKILARA, ZULÜMLERE BOYUN EĞMEYECEĞİM

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla Anadolu Caddesi üzerinde bulunan Balıkçı Kenan Tesisleri’nde tapulu olan otopark kısmını rayiç bedelin çok altında almak için düğmeye bastı. Baskılara boyun eğmeyeceğim diyen tesis sahibi Balıkçı Kenan Balcı, “Anadolu Caddesi üzerinde bulunan metrekaresi 150.000 lira olan dükkanımın otopark kısmını 1500 lira gibi komik bir rakamla elimden almak istiyorlar. Anadolu Caddesi zaten benim tapulu malım. Orayı devletimize verdim. Beylikdüzü halkına fayda sağlamak amacıyla hibe ettim. Bundan sonra ki bölümde 2018 yılında Ekrem İmamoğlu zulmü başladı. Önce Beylikdüzü Belediyesi tapulu arazime orman kanunuyla çöküp üzerine kulubüler koydu. Yetmedi! Şimdi de yok parasına kendi tapulu malım olan işletmemin otopark bölümünü istiyor. Zabıtaları üzerimize gönderip bizi korkutmak, yıldırmak istiyorlar. Zulmün nedeni bizden istedikleri talepleri yerine getirmememizdi. Talepleri neydi? Arsamızdan bir bölümünü hediye olarak istemeleridir. Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’ni istemeleriydi. Biz, taleplerini yerine getirmediğimiz için bu zulümler ara vermeden devam edildi. Zoraki orman kanunu uygulayarak tapulu arsamızı elimizden almaya çalıştı. Biz buna boyun eğmeyeceğiz.” dedi.

SENARYOLAR YAZIP RUHSATI YENİLEMİYORLAR

15 senedir Beylikdüzü Anadolu Caddesi’nde esnaf olarak hizmet verdiğinin de altını çizen Balcı, “Biz buraya dün gelmedik. 15 senedir halkımıza hizmet ediyoruz. İstihdam sağlıyoruz. Bugün istenilenleri yapmadığım için ruhsatımı yenilemiyorlar. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve talimat aldığı Ekrem İmamoğlu ruhsatımızı yenilemiyor. Değişik senaryolar yazarak Balıkçı Kenan’ı yıldırmak istiyorlar. Ben devletime vergimi ödüyorum. Belediyeye verdiğimi ödüyorum. Evraklarımın hepsi tamam. Zabıtaya talimat vermişler. İşletmeye “sembolik mühür” vuracağız diye. Ben 50 senedir esnaflık yapıyorum. Karıncayı bile incitmedim. 10 gündür zabıtaların biri gidiyor. Biri geriyor. Zabıta ekipleri beni kandırmak için “sembolik mühür” vuracağız diyor. Ben 67 yaşındayım hayatımda ilk kez böyle bişey duydum. Balıkçı Kenan’ı kandırmak için mühürü sembolik diye ifade ediyorlar. Bunlarda her türlü oyun var. Ekrem İmamoğlu ben 16 milyonun temsilcisiyim diyor. Beylikdüzü halkı 16 milyonun içinde değil mi?” şeklinde konuştu.

TALİMATLARI YERİNE GETİRMEDİĞİM İÇİN BÖYLE OLDU

Balcı konuşmasının devamında, “Benden bir çok talepte bulundular ama hiç birini kabul etmedim. Kabul etmediğim için bunları yapıyorlar. Bununla ilgili belgelerim var. Ben istenilen talepleri yerine getirseydim bunlar yapılmazdı. Burada ki belgeler devletimizin bize verdiği belgeler. Bu tesiste dünyada tek olan Türkiye Deniz Canlıları Müzesi’de vardı. İmamoğlu bu müzeyi bize ver dedi. Biz kullanalım. Seninde ismin olsun. Paralı yapalım dedi. Kabul etmedim. Halkımız buradan ücretsiz faydalanacak dedim. Kimseye boyun eğmedim. Biz talimatları yerine getirmediğimiz için baskı görüyoruz” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa