SON DAKİKA

Haber Ekspress

Balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyor

Balıkçılar ‘Vira Bismillah’ diyor
Bu haber 28 Ağustos 2019 - 11:19 'de eklendi.

Balık sezonu için gün sayan balıkçılar 1 Eylül itibariyle “Vira Bismillah” diyerek sezonun ilk avına çıkacaklar. İstanbul’un ünlü balıkçısı Balıkçı Kenan Balcı ise yeni sezondan umutlu. Bu yıl bol bol balık tercih edileceği vurgusunu yapan Balcı, ‘Balık cinsi seçmeye gerek yok. Bol olan balık neyse onu yiyelim’ dedi. 

Balık yasağının kalkmasına sayılı günler kala balıkçılar balık bayramına hazırlanıyor. 4.5 aydır balıkçı değil, kuyumcu olduklarını dile getiren ünlü balıkçı Balıkçı Kenan Balcı; 4.5 aydan sonra balık mevsimimiz açılıyor. Vatandaşlarımızın gözü aydın. 4.5 aydır adeta balıkçı değil kuyumcu gibiydik. 1 Eylül itibariyle kuyumculuğa paydos, balıkçılığa merhaba. Fiyatlar yüzde 50 düşecek. Vatandaşlara bol ve ucuz balık yedirmeye devam edeceğiz. 50 senedir balıkçı Kenan olarak tecrübeme göre bu sezon bol bol balık çıkacak ve bol bol balık yiyeceğiz. Marmara Denizine oltanızı atıyorsunuz sardalya, istavrit. Karadenize oltanızı atıyorsunuz palamut, hamsi, lüfer. Balık her bölgede bol bol çıkıyor inşallah dualarımız balığın bu sezon bol çıkması vatandaşlarımısında ucuz balık yemesi’ ifadesini kullandı. 

STOK YAPMAYA GEREK YOK

Balık tüketicilerine tavsiyelerde de bulunan Balcı; ‘Günlük tüketebilecek kadar balık alalım. Yarın için vatandaşlarımız balık almamalı. Ucuz diye stok yapmaya gerek yok. Her geçen gün balık daha çok yağlanacak ve daha çok ucuzlayacak. Günlük olarak taze balık yemeği her zaman vatandaşlarımıza öneriyorum’ dedi. 

Balcı; ‘Balık cinsi seçmeye gerek yok. Bol çıkan balık ucuzlar. Bol olan fiyatı ucuz olan balıkları tercih edelim. Çünkü ucuz olan balık, bol avlanan balık cinsidir. Balığın tazesi altındır. 1 gün kalmış gümüştür. 3 günde tenekedir. Bol olan balık ucuzdur. Balık seçmeye gerek yok. Bol olan balık neyse onu yiyelim’ şeklinde konuştu. 

BALIKLARI POŞETTE BEKLETMEYİN

Alınan balıkları poşet içerisinde muhafaza edilmemesi gerektiğini ifade eden Balıkçı Kenan Balcı; ‘Ev hanımlarımızada küçük bir tavsiyemiz var. Balık aldıkları zaman poşette kesinlikle bırakılmamalı. Poşette olan balık tezeliğini kaybeder. Poşet altın balığımızı gümüş, yada teneke yapar. Balığı alır almaz ya kendimiz temizleyelim yada, balıkçımıza temizletip hafif tuzlayıp dolaba koyalım’ diye konuştu. 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa