SON DAKİKA

Haber Ekspress

BAŞKAN: ÇAĞDAŞ ESENYURT’U BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ

CHP Esenyurt Belediye Başkan Aday Adayı Seyfettin Başkan, muhtarları ve STK yöneticilerini kahvaltıda ağırladı. Kaya Otel’de gerçekleşen kahvaltıya çok sayıda basın mensubu da iştirak etti.

BAŞKAN: ÇAĞDAŞ ESENYURT’U BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ
Bu haber 21 Ekim 2018 - 13:47 'de eklendi.

Aday gösterilmesi halinde Esenyurt’u kazanmasına kesin gözüyle bakılan Seyfettin Başkan, düzenlediği kahvaltılı tanıtım toplantısında muhtarları ve Sivil Toplum Kuruluşu (STK) yöneticilerini ağırladı. Basının da yoğun ilgi gösterdiği kahvaltılı toplantı Kaya Otel’de gerçekleşti.

Kahvaltının ardından Başkan, şu konuşmayı yaptı:

Sayın İlçe Başkanım, çok kıymetli ilçe yöneticilerim, kurtuluşumuzun ve kuruluşumuzun tek adresi olan CHP’nin değerli üyeleri, sevgili muhtarlarım, çok değerleri sivil toplum örgütü temsilcilerim, sevgili kadınlarımız, gençlerimiz, elini taşın altına koyan yürekli insanlarımız organizasyonumuza hoş geldiniz şeref verdiniz.

Değerli arkadaşlar, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak 95 yıllık mücadelemizde; toplumumuzun daha iyi bir yaşam standardı yakalamasını hedef edinmiş, modern bir yaşam tarzını benimsemiş, özgürlüğün olduğu, demokrasinin tüm kuralları ile egemen kılındığı, kendi kendine yetebilen bir toplum yapısının hayata geçirildiği, belediyeleri ile hükümeti ile hizmet eden bir devlet ve toplum modelini öngördük.

“Kişi başına düşen yeşil alan, 5 metrekareyi bulmuyor”

Sevgili arkadaşlarım, Esenyurt 850 bini aşkın nüfusu ile yıllık ortalama %6.60 nüfus büyüme hızı olan, yapılaşma stoğunun en fazla olduğu Türkiye’nin en büyük ilçesidir.

Böyle bir mega kentin kişi başına düşen yeşil alan miktarı maalesef 5 metre kareyi bile bulmamaktadır. İnsanımız ve en önemlisi çocuklarımız, sosyalleşmenin imkansız kılındığı kaba – saba beton bloklar arasında yaşamaya mecbur bırakılmıştır.

Partimizin sosyal demokrat belediyecilik anlayışında; ‘sağlıklı ve yaşanılabilir kentler vizyonunu oluşturacağız’ denmekte olup, biz aday adayları da bu vizyona uygun projeleri hayata geçirmekle mükellefiz.

“Robin Hood belediyeciliği olacak”

Buna göre Esenyurt’un sağlıklı bir kent haline getirilebilmesi için ilçe halkımız ile el ele, gönül gönüle mücadele vereceğiz. Kimseyi ayırmadan, kimsenin siyasi görüşüne göre değil, etnik kökenine göre değil, inancına göre değil, eşit bir yurttaş kimliği içerisinde toplumsal kalkınmadan ve devletin hizmet anlayışından, hak ettiği oranda sağlıklı bir şekilde yatırımlarımızla, kararlarımızla pay almasını sağlayacağız.

Buradan söz veriyorum! Eğer kısmet olursa, bizim belediyecilik anlayışımız Robin Hood belediyeciliği olacak. Yani zenginle fakir arasındaki dengesizliği en aza düşürecek hizmet ağını örgütleyeceğiz.

İlk 5 yılda yaşanılabilir bir Esenyurt için kişi başıma düşen yeşil alan miktarını ortalama Avrupa standartlarına kavuşturacağız. Söz veriyorum en az 15 metre kareye yükselteceğiz.

“Her mahalleye ücretsiz kreş inşa edeceğiz”

Sosyal yaşam donatılarını her mahalleye kültür merkezleri inşa ederek başlatacağız. Çocuklarımızı, gençlerimizi, kadınlarımızı; sosyal, üretken, düşünen, düşündüğünü hayata geçiren, pozitif bir toplumu inşa edeceğiz.

Ev hanımlarımızın aktif yaşamın içerisinde üretken olabilmeleri için ilçe ve ülke ekonomimizin güçlü olabilmesi için her mahallede ücretsiz çocuk kreşleri inşa edeceğiz.

Akçaburgaz mahallemizden tutun da Zafer mahallesine kadar 43 mahallemizin tamamında aile ekonomilerinin gelişmesi için bunu muhakkak hayata geçireceğiz.

Bakın değerli arkadaşlar, Esenyurt Türkiye’nin en hızlı büyüyen demografik yapıya sahip ilçesidir. Böyle bir ilçenin elbette ki sorunları da büyük. Bizim yönetim anlayışımızda laf değil, çözüm üretilir.

“Esenyurt halkı da geleceğe özgüvenle bakan sağlıklı bir yaşamı hak ediyor”

Sevgili Esenyurtlular, İstanbul’un 39 ilçesini ele alırsak, yaşanılabilir sosyal bir kent yapısının sadece Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin bulunduğu ilçelerde olduğunu göreceksiniz. Esenyurt neden bir Bakırköy, neden bir Ataşehir, neden bir Sarıyer olmasın? Hemen yanı başımızdaki Beylikdüzü’nü Esenyurt ile kıyasladığımızda daha fazla yeşil alana sahip, daha fazla sosyal donatı alanı olduğunu görmekteyiz. Kültürel organizasyonlar daha zengin. Esenyurt halkı da geleceğe özgüvenle bakan sağlıklı bir yaşamı hak ediyor.

“Atatürk Türkiye’sine öncülük edecek bir Esenyurt’u hep beraber kurmaya davet ediyorum”

Size söz veriyorum!

Esenyurt’ta kadınlarımız eşit bir birey olarak yaşamın içerisinde yerini alacaktır.

Çocuklarımız özgür ve mutlu bir şekilde toprağa dokunarak oynayacak, sağlıklı büyüyeceklerdir.

Gençlerimiz kalifiye yönünden geliştirilecek, her türlü mesleki eğitim ve tecrübelendirme imkanlarına kavuşacak, yaşama güvenle bakacaktır.

Plansız şehircilik anlayışı, planlı hale getirilecek ve ‘halka rağmen’ değil ‘halkla beraber’ yapılacaktır.

Belediye meclisimizde iktidar muhalefet ayrımı yapılmayacak tüm seçilmiş meclis üyeleriyle aktif bir şekilde aklın ve bilimin 21. yüzyıl belediyeciliği hayata geçirilecektir.

Şehrimizdeki yabancı mülteci sorunu ve yan etkileri, belediye yetkileriyle en aza indirgenecektir.

Esenyurt’ta hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek, yaşıtlarından geri kalmayacak, eğitimden mahrum bırakılmayacak, sanayi çarşılarında çaresizliğe mahkum edilmeyecek, sağlıklı bir birey olarak yetişmesi için bütün imkanlarımız seferber edilecektir.

İlçemizdeki plansız olan alt yapı yatırımı planlı hale getirilip büyüme hızı dikkate alınarak gelecek vizyonuna göre inşa edilecektir. Caddelerimiz, sokaklarımız yapboz tahtasına dönmeyecektir.

Okullarımızın, ibadethanelerimizin ve kamuya ait hizmet binalarımızın sürekli olarak sağlıklı bir şekilde işlemesi için kamu imkanları seferber edilecektir.

İhtiyacı olan öğrencilere kırtasiye, okul ekipmanları ve servis desteği muhakkak sağlanacaktır.

Habitatın dengesine uygun bir çevre ve veterinercilik anlayışı benimsenecek, ağaçlandırma çalışmaları devam edecek, hayvanların doğal ortamda yaşaması sağlanacak ve bütün Habitatın dostane yaşam hakkına saygı duyulacaktır.

İstanbul’un diğer ilçelerine nazaran daha az sağlık yatırımı alan ilçemizde gerek kamusal anlamda, gerek özel sektör anlamında her türlü iş birliğiyle önleyici sağlık sistemi örgütlenecek ve vatandaşların bu noktadaki yaşam standartları arttırılacaktır.

Planlı ve de gelişen kentler vizyonuna uygun olarak çürük yapı stokları deprem tehlikesine karşı belediye ve halk işbirliğiyle ortak çözüm üreterek kentsel dönüşümden ziyade yerinde dönüşüm politikaları ile halkımızın hem sağlıklı binalarda oturması sağlanacak hem de oluşan kent rantından hakkı oranında pay alması sağlanacaktır.

Belediye idari hizmetleri daha güler yüzlü, daha koruyucu, daha çözüm odaklı olarak; ‘adamı olanın’ değil, ‘hakkı olanın’ hakkını aldığı bir yapı haline getirilecektir.

‘Bu benden’, ‘bu sizden’ değil, hepimizin ortak yaşadığı, havasını ortak soluduğu, ortak kaderi paylaştığı bir kent olarak Türkiye vizyonunu oluşturacağız.

Esenyurt’u Kürt’üyle, Türk’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, yaşayan bütün insanlarıyla Türkiye’ye ve tüm dünyaya örnek olacak şekilde, kardeşlik projeleri ile yöneteceğiz.

Sizleri; sokaklarında caddelerinde insanların güldüğü, çocukların kahkahalarının çınladığı, gençlerin geleceğe güvenle baktığı, annelerin babaların mutlu ve tok bir yaşamı ailelerine sağladığı 21. yüzyılın Atatürk Türkiye’sine öncülük edecek bir Esenyurt’u hep beraber kurmaya davet ediyorum.

Bu bağlamada sağlıklı ve mutlu bir Esenyurt için sizlerden yetki istiyorum.

Mutlu yarınlar adına beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.

Yaşamı; bir çocuğun tatlı kahkahasında gören tüm arkadaşlarımı saygıyla ve sevgiyle selamlıyorum.

Şimdilik hoşça kalın diyorum.

Erol ÖZTÜRK – Özel Haber

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa