SON DAKİKA

Haber Ekspress

Başkan Çalık; Beylikdüzü’nde şehirciliğin tarifini değiştireceğiz

“12 Günde 32 Proje” sloganıyla yola çıkan ve bu açılışların serisine 100. Yıl Kent Ormanı ile başlayan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, şehircilik anlayışına yeni bir model getireceklerini “Asla Beylikdüzü’nden başka bir odağımız yok. Yaptığımız işlerin tamamının aslında herkese ilham olması için de yapıyoruz. Biz Beylikdüzü’nde şehirciliğin tarifini değiştireceğiz. Yerel yönetim felsefesini değiştireceğiz” sözleri ile anlattı.

Başkan Çalık; Beylikdüzü’nde şehirciliğin tarifini değiştireceğiz
Bu haber 04 Mart 2024 - 12:36 'de eklendi.

Gürpınar 100. Yıl Kent Ormanı ve 20 parkın açılış töreni ilçe halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti. Açılış öncesinde ilçe halkı ile birlikte yürüyüş yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, vatandaşlarla sohbet ederek notlarını aldı. Macera parkurları, spor alanları ve seyir noktalarıyla vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılışta, park içerisinde kurulan boyama, çiçek ekim atölyeleri çocuklardan tam not aldı. 20 gün boyunca Beylikdüzü’ne yapacağı açılışlarla yeni tesislerin kazandırılacağını bilgisi veren Başkan Çalık, “Bugün çok mutluyum gerçekten. Burada yapmış olduğumuz bu güzel kent ormanının hem ismine yakışır hem ruhuna yakışır bir kalabalıkla açacak olmanın onurunu ve gururunu yaşattınız” dedi. Yeni döneminde planlamasını yaptıklarını vurgulayan Başkan Çalık, geçtiğimiz dönemin performansını ise 5 yılda toplam 252 projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek özetledi.

“Çocuklar benim hassas noktamdır”

Çocukların kendisi için önemini “Ben bu kenti 95 santimden bakarak, yani 3 yaşındaki bir çocuğun boyundan bakarak deneyimliyorum, ona göre tasarlıyorum.Bana göre çocuklar yalnızca geleceğimiz değil, çocuklar geleceğin bugünüdür” sözleriyle vurgulayan Başkan Çalık, 100. Yıl Kent Ormanının önemini “Buranın bendeki yeri çok başka. O yüzden açılış törenlerine buradan başlamayı özellikle istedim. Dünyamız zaman içerisinde maalesef çok ciddi krizlerle karşı karşıya bırakıldı. Nasıl ki yeni projeler, kültür merkezleri, spor salonları, bilim ve sanat merkezleri, inovasyon merkezleri, kreşler hayata geçiriyorsak, dünyamızı ve çevremizi korumak, iklim değişikliğinin etkileriyle mücadele etmek, biyoçeşitliliği korumak da bizlerin görevi ve sorumluluğunda. Çocuklarımızın ve onların değerli ailelerinin nefes alabilecekleri yeni yeşil alanlar, parklar ve yaşam alanları kazandırmak da bizlerin sorumluluğunda” sözleri ile anlattı.

“100. yıla armağan olsun”

5 yılda 74 parkın açılışını yaptıklarını kaydeden Başkan Çalık, “Burası belki de polislerin kara noktası halinde bir yerdi. Burayı insanların kullanımına açalım istedik. Mevcut ağaçları koruyarak ilave ağaçlandırma yaptık, park alanları yaptık. Çocukların macera alanlarını yaptık. Bir de çok kot farkları olan bir alandı. Tamamını aslında iyileştirdik. Çok güzel seyir alanları oluşturduk. Muazzam bir merkeze dönüştü. Havanın soğuk olmasına rağmen yüzlerce, binlerce hemşehrimizle açıyoruz parkımızı. Bu ilginin olmasını ben 100. yılın enerjisine bağlıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hem fikirleri hem düşünceleri bu topraklara ilham olmaya devam edecek. 100. yıla armağan olsun. Tüm yaptığımız eserleri kurucu ilkelere ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan, izinden ayrılmayan düşüncemizle yapıyoruz. Hep ilham alıyoruz. Bugün bu parkımızla birlikte bitirmiş olduğumuz 20 tane daha parkımızı açtık. Böylelikle Beylikdüzü’nde 5 yılda 74 tane park açmış olduk. Toplam 1 milyon metrekare yeşil alan kazandırmış olduk. Beylikdüzü’nde insanların huzurla yaşayabileceği bir ortam oluşsun istiyoruz” ” şeklinde konuştu.

“Beylikdüzü, İstanbul’un nefesi olacak”

‘Pusulamız Beylikdüzü’ sloganını hatırlatarak sözlerine devam eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murta Çalık, önümüzdeki döneme ilişkin açıklamalarda da bulunarak, “Burası metruk bir haldeydi. İnsanların kötü işleri yaptığı bir haldeydi. Burası şu an pırıl pırıl, güvenliği olan ve yarın sosyal tesisi açılacak olan bir merkeze dönüştü. Beylikdüzü’ne hayırlı olsun. Beylikdüzü’nde yaşayan 409 bin insanımız için pusulamız Beylikdüzü diyoruz. Asla Beylikdüzü’nden başka bir odağımız yok. Yaptığımız işlerin tamamının aslında herkese ilham olması için de bir taraftan yapıyoruz. Biz Beylikdüzü’nde şehirciliğin tarifini değiştireceğiz. Yerel yönetim felsefesini değiştireceğiz. Bunda da kararlıyız. Önümüzdeki 5 yıl içerisindeki yapacaklarımız sadece Beylikdüzü’ne değil, tüm Türkiye’ye nefes olacak” ifadelerini kullandı.

“Asla ‘bu kadar yeşil bize yeterli’ demedik”

Beylikdüzü Belediyesi’nin en önemli proje ve programlarında ilçenin yeşil alanlarını arttırarak yeni sosyal yaşam noktaları oluşturmak olduğuna değinen Başkan Çalık, “Eminim eski halini bilenleriniz vardır. Bu ormanlık alan metruk bir vaziyette, kaderine terkedilmiş bir şekilde duruyordu. Şimdi 26 bin metrekarelik bu alanı biz; içerisinde tematik parklar, sosyal tesis, piknik ve oturma alanları, çocuk oyun alanları, açık spor alanları, tenis kortu, seyir terası, sanat merdiveni ve yürüyüş yollarının olduğu yemyeşil bir yaşam alanına dönüştürdük. Biz hiçbir zaman “Bu kadar yeşil bize yeter” demedik. Uygun bulduğumuz her alanı, yeşil alan olarak Beylikdüzü’ne kazandırmak için var gücümüzle çalıştık. Geçtiğimiz 5 yılda tam 1 milyon metrekare yeni yeşil alan kazandırdık.15 bin 500 yetişkin ağaç diktik. Biz bu yeşil alanları çocuklarımız oynasın, emeklimiz rahatça vakit geçirsin, ailelerimiz evlerine sıkışıp kalmasın diye yapıyoruz. Biz bu yeşil alanları insanlar rahat nefes alsın diye yapıyoruz. Kimse betona, karanlığa, mutsuzluğa mahkum değil. Bu millet şehirlerinde mutlu yaşamayı hak ediyor. Biz bu millete hakkını vermek için mücadele ediyoruz” diye konuştu.

“Beylikdüzü’nde antidepresan kullananların oranını azaltacağım”

Beylikdüzü’ndeki yeşil alanlarının insan psikolojisi üzerindeki olumlu etkilerinden söz eden Başkan Çalık, “Parkların insanların psikolojisine nasıl iyi geldiğini çok iyi bilen bir kişiyim. Ben hep şunu söyledim ‘Beylikdüzü’nde antidepresan kullananların oranını azaltacağım’ dedim. Her yaptığımız parkla Beylikdüzü’nde antidepresan kullanım oranı azalıyor. Beylikdüzü’ndeki yaptığımız alanları insanlar kullandıkça içerisine huzur dolacak ve o karamsar duygudan çok güzel duygulara geçecekler. Dolayısıyla biz bu kent için çalışmaya, bu kent için üretmeye devam edeceğiz” dedi.

Gürpınar 100. Yıl Kent Ormanı’nda gerçekleşen açılış programına; Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı Mülayim Demirtaş, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri ve birim müdürleri ve ilçe protokolü katıldı.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa