SON DAKİKA

Haber Ekspress

BAŞKAN ÖZİMER, KAFTANCIOĞLU’NA SAHİP ÇIKTI

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında verilen hapis cezası Fatih’te protesto edildi. Kararın hukuka, ahlaka ve vicdana uygun olmadığını dile getiren CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer basın açıklaması yaptı.

BAŞKAN ÖZİMER, KAFTANCIOĞLU’NA SAHİP ÇIKTI
Bu haber 28 Haziran 2020 - 13:42 'de eklendi.

CHP Fatih İlçe Başkanı Soner Özimer’in, “yanındayız” dediği Kaftancıoğlu, 7 yıl önce yaptığı paylaşımlar nedeniyle 5 ayrı suçtan 9 yıl 8 ay hapis cezası almıştı. Karara itiraz eden Kaftancıoğlu’nun avukatları istinaf mahkemesinden umduğu yanıtı bulamamıştı.

İşte o basın açıklaması;

23 Haziran 2020 tarihinde İl Başkanımız Sayın Dr. Canan KAFTANCIOĞLU’nun geçmişte attığı tweetlerden dolayı verilen cezaya yaptığı itiraz istinaf mahkemesi tarafından reddedildi.

Mahkeme tarafından verilen kararın tam da 23 Haziran’a, yani yenilenen İstanbul seçimlerine, CHP ile Millet İttifakı’nın zaferine denk gelmesi bir tesadüf olamaz. Aslında 23 Haziran’da Sayın Ekrem İMAMOĞLU’nun başarısında büyük payı olan İl Başkanımız Sayın Dr. Canan KAFTANCIOĞLU’ndan iktidarın intikam arayışının göstergesidir.

Hukuk kişinin kimliğine, ırkına, cinsine, siyasetine göre karar alamaz. İl Başkanımız Sayın Dr. Canan KAFTANCIOĞLU’na eski yıllarda attığı tweetler yüzünden verilen ceza hukuka uygunsa bu uygunluğun başkaları için de devreye girmesi gerekir yani geçmişte attığı tweetler ile FETÖ’ye övgüler düzenlere de aynı hukuk uygulanmalı. Böylece kararın hukuki dayanaktan yoksun siyasi bir karar olduğunu söyleyebiliriz.

Aslında bu davada iktidarın artık sandıktan başarı elde edemediğinin, sandıktan çekindiğinin 23 Haziran’da 816 bin oy fark ile alınan İstanbul seçimi zaferinin gölgelenmesine yöneliktir. Böylece muhalif kanat sindirilmeye çalışılacaktır. Hukuk sopası gösterilerek muhalefet korkutulacaktır.

Oysa bilinmelidir ki; Partimiz İl Başkanımıza ve tüm Partililerine sahip çıkacaktır.

CHP Atatürk’ün kurduğu partidir. CHP Cumhuriyeti kuran, Ulusal birliği sağlayan Türkiye’nin en köklü partisidir.

CHP Fatih İlçe Örgütü olarak şunun bilinmesini isteriz; İl Başkanımız Sayın Dr. Canan KAFTANCIOĞLU yalnız değildir. Davası davamızdır. Her şey çok güzel olacak demiştik 23 Haziran 2019’da sandıktan çıkan sonuçla HER ŞEY ÇOK GÜZEL oldu.

Ve şimdi diyoruz ki ilk yapılacak seçimlerde Türkiye hak ettiği iktidara kavuşacak HER ŞEY TÜM TÜRKİYE İÇİN DE ÇOK GÜZEL OLACAK.

Karanlığın en koyu olduğu an aydınlığın en yakın olduğu zamandır.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa