SON DAKİKA

Haber Ekspress

Bay.Çar.Der Başkanı Ertuğrul Civelek: Bir ay Karantina geleceğimizi kurtarır (Özel Haber )

Bay.Çar.Der Başkanı Ertuğrul Civelek: Bir ay Karantina geleceğimizi kurtarır (Özel Haber )
Bu haber 18 Mart 2020 - 14:38 'de eklendi.

Tüm Dünyayı etkisi altına alan Coronavirus, esnafı ve işçiyi de zor duruma soktu. CHP Meclis Üyesi ve Bayraklı Çarşı Esnaflar Derneği Başkanı Ertuğrul Civelek, esnafın sorunlarına değinerek açıklamalarda bulundu.

Başkan Ertuğrul Civelek, ‘’Esnafın işleri zaten kötüye gidiyordu coronavirüsüyle işler tamamen sıfıra indi lakin bu işler vergi ertelemesi ya da SGK ertelemesiyle olmaz. Dünyada ve ülkemizde böyle bir vaka var herkes taşın altına elini koymalı. Ben Bayraklı Çarşı Esnafları Dernek Başkanı olarak esnafımızın sıkıntılarını dile getirmekle mükellefim bu esnafın kirası, elektriği,suyu, elaman parası  ve kendi ihtiyaçları ne olacak? Ülke karantinaya alınmadı bir ay ya da üç ay diyerek kesin bir tarih verilmedi.Karantina’dan kaçanlar henüz semptomları göstermemiş olanlarda var. Bu sebeple enfekte olan, olacak kişilerin sayısı belirsizliğini korurken vatandaşlar kendi tedbirlerini alıp sokağa çıkmazken esnaf korkudan kepenk indirirken tarihi belirsiz bir zaman içerisinde başımızın çaresine bakmaya çabalıyoruz.”dedi.

HERKES ELİNİ TAŞIN ALTINA KOYMALI

Ertuğrul Civelek, ”Biz esnaflar olarak her zaman devletimizin yanındayız buna hiç kimsenin şüphesi olmasın ama kahvelerde, cafelerde, müzikli eğlencelerin olduğu mekanlarda binlerce garson kardeşimiz yevmiye ile çalışan insanlar var, bu kardeşlerimiz günlük parayla geçinen insanlar başta Kahveciler odası ve esnaf odaları bu günlerde esnafın ve çalışanın yanında olmalı. Kısaca bu durumda herkes ama herkes taşın altına elini koymalı.” dedi.

CAN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ

Can sağlığının önemine dikkat çeken Civelek; ”Enfekte yani Coronavirus vaka sayısını azaltmak için bir ay kapatacaksak kapatalım iş yerlerimizi kimse sokağa çıkmasın. Bu olay artık olağanüstü bir durumdur yeri gelir hazineye aktarılan ihtiyat parası (kefen paramız) 41 Milyar Tl’den esnaf ve vatandaş için bütçe ayrılabilir. Güçlü ekonomimiz buna el verişlidir.

1 ay vatandaşın emeklinin, işçinin ve esnafın kira, su, elektrik faturaları desteklenirse devlet yardımı ile Tüm Ülkemiz kurtulabilir. Can sağlığı her şeyden önemlidir. ‘’ açıklamasında bulundu.

Ece İçmez

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa