SON DAKİKA

Haber Ekspress

BECERİKSİZLİĞİN HESABINI İSTANBUL SİZE SORAR

BECERİKSİZLİĞİN HESABINI İSTANBUL SİZE SORAR
Bu haber 02 Şubat 2022 - 17:15 'de eklendi.

Beceriksizliğin hesabını

İstanbul size sorar

AK Parti’de ilçe başkanlığı, meclis üyeliği ve en son İBB meclis üyeliği görevlerinde bulunan Recep Erol, Haber Ekspress Gazetesi’ne açıklamalarda bulundu. İstanbul’da yağan ve şehri esir eden karla alakalı olarak gündemi değerlendiren Erol “2017 yılında İBB’nin başında Kadir Topbaş varken tek bir sorunla karşılaşılmadan süreç atlatılmıştı. Bu işin içinde büyük bir beceriksizlik var. İstanbul bunun hesabını elbette soracaktır” ifadelerine yer verdi.

İstanbul rezil oldu

Yoğun kar yağışının ardından ülkenin gündemine oturan birçok konu hakkında açıklamalarda bulunan Recep Erol “Kar, yağmur, sel, deprem gibi doğal felaketlerle maalesef insanoğlu olarak karşılaşabiliyoruz. Tabii ki bazı durumlarda elimizden bir şey gelmiyor ancak esas hatayı önlem alabileceğimiz konuları es geçerek yapabiliyoruz. Özellikle kar ile alakalı meteoroloji günler öncesinden uyarıları yaptı. Ben şimdi parti ayrımı veya kurumu yapmadan bir değerlendirme yapmak istiyorum. Biliyorum ki doğal felaketlerin partisi veya ayrımı olmaz. Ben İBB’de meclis üyeliği görevini yaparken, 2017 yılında yağan karda sistemin tıkır tıkır işlediğine şahit oldum. Allah rahmet eylesin sistemin başında Kadir Topbaş başkanımız vardı. Tek bir noktada bile en ufak bir sorun yaşanmadan süreç atlatılmıştı. Burada açık bir beceriksizlik var. Karla mücadelede eğitim almış ve işinin ehli olan kadrolar şu an nerede kimse bilmiyor. Ben Kadir Topbaş’ın karla mücadele noktasında çalışanlarını Rusya’ya gönderdiğine ve orada işin eğitimini aldıklarına bizzat şahit oldum. O akşam Cumhurbaşkanımız ve devletin kurumları devreye girmese çok daha büyük bir rezilliği İstanbul olarak yaşayacaktık” ifadelerine yer verdi.

Maksude Hanım’dan örnek alsınlar

Büyükçekmece Belediyesi’nin de kar yağışında sınıfta kaldığını belirten Erol özellikle eski Başkan Yardımcısı Maksude Sak dönemini hatırlatarak “ 2017 karında ben ve meclis üyesi arkadaşlarımız Büyükçekmece’yi dolaşalım dedik. O dönem karın en yoğun olduğu saatte fen işleri müdürlüğüne gittik. Gördüğümüz tablo karşısında çok şaşırdık. Maksude Özdoğan Sak Hanım tüm birimleri ile karda yaşanan olumsuzluklara karşı mücadele ediyordu. Biz orada hata var mı diye merak ederken çalışmayı gördük ve kendisine teşekkür ettik. Bugüne geldiğimizde o mücadeleyi o çabayı artık göremiyoruz. Yolda kalan Büyükçekmece Belediyesi arabaları, tıkanan sokaklar, mağdur insanlar o gecenin en güzel özeti oldular. Büyükçekmece ve İstanbul Halkı bunları hak etmiyor. Bu işler algıyla, reklamla, ajans faaliyetleri ile ancak bu kadar yürüyor. Ben kendi ilçemde umursamazlık ve boş vermişlik görüyorum. Sayın Belediye Başkanı böyle hizmet yapmıyordu. Son zamanlarda kendisine bir şeyler oldu. Bazen kendi kendime düşünüyorum ve diyorum ki İmamoğlu ve Akgün Büyükçekmece’yi doğal yaşam alanı ilan ettiler” dedi.

16 Milyon İstanbullu’dan özür dilesin

Açıklamalarına son olarak İmamoğlu’nun Sarıyer’de çekilen fotoğrafı ile devam eden Erol “Tabii ki birde o gece Sarıyer’de yemek sefası yapan İmamoğlu var. Bu konu çokça tartışıldı ve halen de devam ediyor tartışılmaya. Ben İstanbul’da yaşayan bir insanım ve içim cız etti diyebilirim. İmamoğlu İBB Başkanı olarak bir büyükelçi ile toplantı yapabilir ancak o geceye denk getirmeleri, ifşa olana kadar reddetmeye çalışmaları, açığa çıktıktan sonra salvo yapmaya çalışmaları bir İstanbullu olarak benim hoşuma gitmedi. İnşallah Büyükelçi ile toplantının detaylarını Yunanistan gazetelerinden almayız. Herhalde yapılan toplantı İstanbul’dan çok daha önemli. İmamoğlu tutturmuş kim servis etti diye. Sen ilk olarak 16 Milyon İstanbullu’dan o gece için bir özür dile” diyerek sözlerini noktaladı.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa