SON DAKİKA

Haber Ekspress

Belediye ‘belediye’ değil sanki; Necmi Babanın Çiftliği!

Belediye ‘belediye’ değil sanki; Necmi Babanın Çiftliği!
Bu haber 09 Eylül 2019 - 19:09 'de eklendi.

Esenyurt Belediyesi’nin geçen dönem belediye başkanı olan Necmi Kadıoğlu’nun kendi vakfına tahsis ettiği 25 bin metrekarelik alanın tahsis işlemi iptal edilmek isteniyor. Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı’nın onayı olmadan yapılan tahsis işlemine, Sayıştay raporunda da ‘yanlış tahsis’ edildiği bilgisine ulaşıldı. Kadıoğlu’nun vakfı ise tam bir ‘çiflik’…

AK PARTİ’NİN SAMİMİYET TESTİ
Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, kendi kurduğu vakfa 25 bin metrekarelik alanı ‘üniversite yapımı’ için tahsis ederken, sekiz yıldır arsa üzerinde hiç bir yatırımın olmaması ise akıllarda soru işareti bırakıyor. Esenyurt’ta okul sıkıntısı çekilirken, yandaş vakfa arsa peşkeşine dur demek isteyen Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, AK Parti Grubu engeline takıldı. AK Parti Grubu iptalin ‘yasal mı acaba’ çekincesiyle doğru olmayacağını savunuyor.

OĞLU DA VAR!
Necmi Kadıoğlu’nun 2011 yılında kurduğu Yeşilköy 2001 Eğitim, Sağlık, Kültür Vakfı tam bir akraba-yandaş vakfı görünümünde… Oğlu Ahmet İsmail Kadıoğlu, Mütevelli Heyet Başkan Yardımcısı olarak görünürken, yandaş müteahhit Orhan Özyurt, Belediye Başkan Yardımcıları Emin Batmazoğlu ve Sebahattin Fidan ve Esenyurt Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü Müge Doğan da heyet üyeleri arasında bulunuyor.

OKUL YOK YANDAŞLAR KEYİF ÇATIYOR
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tahsis onaylanmazken, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt “Burası Sayıştay Raporu’nda da yanlış tahsis edildiği gerekçesiyle eleştirilmişti. Ayrıca Esenyurt’un önemli bir sorunu var biliyorsunuz; okul alanlarımız son derece yetersiz, okul yapmak için yerimiz maalesef çok fazla yok. Bu tahsis kaldırılırsa daha sonra bu yer okul tahsisi için değerlendirilebilir” sözlerine yer verdi.

Esenyurt Belediye meclisi eylül ayı oturumunda ‘başkanlık teklifi’ olarak gelen, geçen dönem Belediye Başkanlığı yapan Necmi Kadıoğlu’nun kurduğu Yeşilköy 2001 Eğitim, Sağlık, Kültür Vakfı’na tahsis edilen 25 bin metrekarelik alanın tahsis işleminin iptali istendi. Çevre Şehircilik Bakanlığı onayı olmayan ve Sayıştay raporlarında ‘usülsüz’ olarak geçen tahsis işlemi AK Parti Grubu’nun itirazları nedeniyle karara bağlanamadı.
Çınar Mahallesi 428 Ada 1 Parsel’de bulunan Esenyurt Belediyesi’ne ait 25 bin 996 metrekarelik arsanın, 10 Mart 2011 tarihli meclis kararı ile Yeşilköy 2001 Eğitim Sağlık ve Kültür Vakfı’na 25 yıllığına bedelsiz olarak tahsis edildiği aktarılan başkanlık teklifinde, arsanın usülsüz tahsisinin kaldırılması istendi. Öte yandan Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, ilçede ciddi bir okul sıkıntısı çekildiğini ve adı geçen arsa üzerine yeni bir okul inşaatı yapılabileceğini aktardı. AK Parti Grubu ise, tahsisi kaldırmanın meclisin yetkisinde olup olmadığını bilmediklerini belirterek “Kanunla kurulmuş bir üniversitenin iptal edilmesinin yasal dayanağı var mı?” sorusunu sordu. Başkanlık teklifinin daha detaylı görüşülebilmesi için 10 Eylül Salı günü meclis olağanüstü olarak toplanacak.

ÇİFTLİK GİBİ YÖNETMİŞ!
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, kendi adına kurduğu vakfa arsa tahsisi yaparak bir ilke imza atmış olurken, adı geçen vakfın akraba-yandaş vakfı olması ise ayrıca dikkat çeken konu…
Vakfın Başkanı Esenyurt Belediye Başkanı olan Necmi Kadıoğlu tarafından kurulan üniversitenin mütevelli heyetindeki 8 isimden 5’i de kendine yakın isimler. Mütevelli Heyeti Başkanı olan Orhan Özyurt, Özyurt A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı. Şirketin Esenyurt’ta şaibeli birçok inşaat projesi bulunduğu belirtilirken, belediyeyle ortak iş yapan firma; kamu binaları, rezidanslar, ofis blokları ve AVM’den oluşan ‘City Center’ projesini de Esenyurt Belediyesi’yle kat karşılığı modeliyle hayata geçiriyor. Projenin içinde kaymakamlık, emniyet müdürlüğü, belediye binası ve Esenyurt Üniversitesi de bulunuyor. Orhan Özyurt, Mütevelli Heyeti Başkanı olduğu üniversitenin inşaatını da üstlenmiş.

AMAN YABANCIYA GİTMESİN!
Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcısı görevini Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun oğlu Ahmet İsmail Kadıoğlu üslenirken, Necmi Kadıoğlu’nun başkanlık dönemindeki yardımcıları Emin Batmazoğlu ve Sebahattin Fidan da mütevelli heyeti üyesi. O dönem Esenyurt Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürü olan Müge Doğan da heyet üyeleri arasında bulunuyor.

HABER: MURAT ÖZYILDIRIM
Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa