SON DAKİKA

Haber Ekspress

Belediyenin borçları garibandan mı çıkacak?

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından açılan ve dar gelirli ailelerin çocuklarına yönelik gündüz bakımı hizmeti veren 11 kreşte yaşanan fahiş fiyat politikası anneleri eylem yapma noktasına getirdi. Kemal Deniz Bozkurt döneminde 3 defa zam gören kreşlerin fiyatları yüzde 100’e yakın zamlandı.

Belediyenin borçları garibandan mı çıkacak?
Bu haber 03 Ocak 2020 - 12:23 'de eklendi.

Garibanın maaşına göz diktiler!

Özellikle dar gelirli ailelerin çalışmak zorunda kalan annelerinin hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla Necmi Kadıoğlu döneminde faaliyete geçirilen 11 kreşte yaşanan fahiş fiyat artışı annelere çıldırttı. Esenyurt Meydanı’nda eylem yapan annelere kimse destek olmazken, 25 dönümlük bir arazi için bütün STK’ların ayaklanması akıllara geldi. STK’ların belediyeye karşı haklı bir eyleme destek olmaması gözlerden kaçmazken, asgari ücretin 2 bin 300 TL olduğu bir ortamda, belediyenin kreşi 750 TL oldu.

Bozkurt döneminde üç zam

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Esenyurt halkının sorunlarını çözeceğim” sözleriyle iş başına gelirken, ilk olarak kreşlere zam yapması şaşkınlık yaratmıştı. Kadıoğlu döneminde aylık 100 TL olan kreş ücretlerini önce 300, sonrasında 400 bandına çeken Bozkurt, bununla da yetinmedi ve 2020 fiyatını 750 TL olarak belirledi.  Kreş ücretleri 400 TL olduğunda annelere ‘2020 Haziran ayına kadar bu ücretten devam edilecek’ sözü verilmesine rağmen bir anda 750 TL yapılması şok etkisi yarattı.

Sosyal belediyecilik nerede kaldı?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun sosyal belediyecilik anlayışını sergilemek adına söz verdiği 150 kreşin yanında, CHP’li bir belediyenin, dar gelirli insanların üç kuruş maaş aldığı bir ortamda yaptığı fahiş fiyat artışı ‘her şey koltuğa oturana kadarmış’ sözünü hatırlattı. Annelerin “ekmek alacak param yok, çocuğumu kreşe vermek için 750 TL’yi nereden bulacağım” feryatlarına kulaklarını tıkayan Bozkurt, CHP’li belediyelerin hizmet anlayışına ters bir uygulamayla kafalardaki imajı silmiş oldu.

STK’lar da duyarsız kaldı

Annelerin ‘açız, ne yapacağız’ seslerine kulaklarını tıkayan sadece Kemal Deniz Bozkurt da olmadı. 160 bin çocuğun okul ihtiyacı bahane edilerek aylarca ilçe gündeminde tutulan 25 dönümlük arazi için eylem yapan STK’ların, bu konuda kafalarını başka tarafa çevirmesi ise tam bir skandal olarak değerlendirildi.

Annelerin mücadelesini zora soktular

Esenyurt Meydanı’nda eylem yapan anneler “Bunun adı çalışan annelere destek öyle mi? Pes diyorum. Her şey daha güzel olacak dedikleri bu mu yani? Bir anne, maddi ihtiyacı olmasa 3 yaşındaki bir çocuğunu koynundan alıp kreşe bırakır mı? Çalışmak zor, mücadele etmek daha da zor. Asgari ücretle çalıştığımız halde yetmiyor. Siz yetkililer sesimizü duyun lütfen” sözlerini sarfederken, 750 TL gibi fahiş bir fiyatla çoçuklarını nasıl kreşe göndereceklerini sordu.

Önce teşvik ettiler sonra zammı dayadılar

Konu hakkında konuşan başka bir anne “Bu kreşlerin amacı dar gelirli aileler için kadınları çalışmaya teşvik etmek için açılmıştı. Bir yılda bu kadar ücretlerle oynanmaz! Bizleri kreşe vermeye önce teşvik edip sonra böyle bir tutum ile bizleri mağdur ediyorlar. Kreş ücretinin tekrar düşünülerek aşağı çekilmesini istiyoruz” derken, dar gelirli ailelerin zora sokulduğuna işaret edildi.

Gizli bilgiymiş!

Esenyurt Belediyesi Kreşler Müdürlüğü’ne bağlı 11 kreş bulunuyor. Kreşlere kaç çocuğun devam ettiğini sorduğumuz Kreş Müdürlüğü elemanları ‘gizli bilgi’ olduğu gerekçesiyle çocuk sayısını vermezken, internet sitesinde 36-66 ay, çalışan anne ve babaların çocuklarına hizmet verdiklerine dair bilgi bulunuyor.


Haber: Murat ÖZYILDIRIM

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa