SON DAKİKA

Haber Ekspress

BELEDİYENİN TAPU VURGUNU

Yaklaşık 25 yıldır tapu sorunuyla mücadele eden Yakuplu’daki Gülseren Yapı Kooperatifi üyelerini temsil eden Kooperatif Başkanı Metin Altıntaş ile süreci konuştuk.

BELEDİYENİN TAPU VURGUNU
Bu haber 10 Kasım 2020 - 16:07 'de eklendi.

ÇEYREK ASIRLIK SORUN

Haber Ekspress: Kooperatifiniz ne zaman ve ne şekilde kuruldu?

Metin Altıntaş: Gülseren Yapı Kooperatifi; 1996 yılında Yakuplu bölgesinde kurulmuş olan Büyükçekmece Yapı Kooperatifi bünyesinde bulunan ve 297 üyenin biraraya gelmesiyle oluşmuş bir kooperatiftir.

Haber Ekspress: Neden tapularınız verilmiyor? Belediyeye ya da üst birliğe borcunuz var mı?

Metin Altıntaş: 2014 yılına kadar tapularımızı almamız bir şekilde geciktirildi. 2014 yılında Yargıtay’ın vermiş olduğu ‘Tapuların Hak Sahiplerine Verilmesi’ kararı sonrasında 297 üye tapularını almayı beklerken, Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde 45 üyemize (582 ada) ipotek bedelleri konularak tapuları verildi. İpotek bedelleri için Beylikdüzü Belediyesine açtığımız davalar devam etmektedir. Belediyenin bize vermiş olduğu cevapta; çeşitli büyüklükte bazı yerlerin arsalara eklenmesi gösterilmiştir. Oysa 1992-1996 yılları arasında alınmış olan tapu tahsis belgeleri bedeli ödenerek borçsuz bir şekilde alınmış olup 2014 yılındaki Yargıtay kararlarında da belirtilmiştir.

YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ALINDI, FAKAT…

Haber Ekspress: Tapusunu alamamış olan diğer üyelerinizin durumu nedir?

Metin Altıntaş: Kalan 252 üyemiz tapularını almayı beklerken, şu anki Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın danışmanlığını yaptığı Ekrem İmamoğlu’nun belediye başkanlığı döneminde 2018 yılındaki bir meclis toplantısı sonrasında var olan ve ruhsatlı olarak yapılmış evlerimiz boş arsa olarak kabul edilmiş ve planlara o şekilde işlenmiştir. İtirazımız ve mahkemeye müracaatımız neticesinde yürütmeyi durdurma kararı aldık. Fakat ne hikmetse 6 kişiden oluşan komisyonun verdiği karar bozuldu ve şu an dosya Danıştay’dadır.

“AFRİKA ÜLKELERİNDE BİLE YAŞANMAMIŞTIR”

Haber Ekspress: Belediye, sizleri yok mu sayıyor? Konuyu biraz daha açar mısınız?

Metin Altıntaş: Evet, bizi yok sayıyor. Daha doğrusu yok saymaya çalışıyor. Yaklaşık 20 yıl görev yapan eski yönetimden sonra son iki yılda Gülseren Yapı Kooperatifi’nin yönetimi değişti ve yeni yönetimimiz tarafından dava süreçleri sıkı bir şekilde takip edilmekte. Adamlar öyle rahat ki; 2018 yılında yine meclis kararlarıyla kooperatifimize ait 23 bin 500 metrekarelik arsa tapuda Beylikdüzü Belediyesi adına tescil ettirildi (belediye adına tapu çıkarıldı). Böyle bir olay Afrika ülkelerinde bile yaşanmamıştır! Dahası; bizler tapularımızı almayı beklerken bazı üyelerimizin arsaları başka şahıslara verilmiş, tapuları Beylikdüzü Belediyesi tarafından onaylanmıştır. Oysa belediyenin, burada ismi yazan şahıslara tapularını vermesi gerekirdi. Beylikdüzü Belediyesi ve Büyükçekmece Yapı Kooperatifine karşı 4 şahıs, 1 de kooperatifimiz adına açılmış ‘Yürütmeyi Durdurma’ davası bulunmaktadır. Ayrıca; yine Beylikdüzü Belediyesine karşı açılan 7 şahıs, 1 de kooperatifimiz adına ‘Tapu Tescil İptal Davası’ bulunmaktadır. Dolayısıyla Belediye Başkanı Murat Çalık’ın mecliste ifade ettiği, “İki kooperatif arasındaki davadır” sözü yanlış ve art niyetlidir.

“İPOTEK BEDELİ DEĞİL, HARAÇ!”

Haber Ekspress: Başkan Çalık, ipotek bedellerine yüzde 100 zam yapmak istiyor. Bu konuda neler demek istersiniz?

Metin Altıntaş: İzlemiş olduğum son ipotek bedelleri ile ilgili meclis toplantısında sizin de dediğiniz gibi Başkan Çalık, ipotek bedellerini meşruymuş gibi gösterip üstüne üstlük yüzde 100 artırma talep etti. Oysa belediye, açılmış olan ‘İpotek İptal’ davasında mahkemeye cevap bile verememişti. Bu da; ipotek bedelinin haksız ve bir nevi haraç niteliğinde olduğunu göstermektedir. Belediye kimseden tek kuruş almadan tapuları vermek zorundadır.

“KARARLARDA İMZASI OLAN MECLİS ÜYELERİ DE MAHKEMEYE GELECEKLER”

Haber Ekpress: Belediyeye karşı açmış olduğunuz davalar ne durumda? Bundan sonraki yol haritanız nedir?

Metin Altıntaş: Beylikdüzü Belediyesine karşı açmış olduğumuz davalar devam ediyor. Bu davaların ardından adı geçenler hakkında ceza davası açmak için Genel Kurulumuzdan yetki aldık. Başta belediye başkanları olmak üzere kooperatifimizle ilgili kararlarda imzası bulunan tüm meclis üyleri hakkında da şikayetçi olup, mahkemeye davet edilmelerini talep edeceğiz. Ceza davaları içerisinde; Beylikdüzü Belediyesi tarafından Büyükçekmece Yapı Kooperatifi’ne ödenmiş olan milyonlar… Meclis toplantısında konuşulan, yeşil alanların tapulandırılması ile ilgili CHP’li Belediye yönetimi tarafından tapuya çevrilmiş yeşil alanlar da olacak… Bunların dışında, Belediye adına tapulu olan ada ve parsellerin yandaşlarına nasıl ve ne şekilde verildiği, ipotek bedeli artırımında, yandaşa verilen bu arsaların neden olmadığı da bulunacaktır.

Haber Ekspress: Bu çetin mücadelede yanınızda kimse olmadı mı?

Metin Altıntaş: Bizim bu mücadelemizde Akit TV muhabiri gazeteci Adnan Sular kardeşimiz yanımızda oldu. Onun dışında, Vatan Partisi İlçe Başkanı, gazeteci Erol Öztürk haricinde siyasi partilerin hiçbir temsilcisi yer almadı. İlk defa AK Parti’li meclis üyeleri Yakuplu’daki sorunlar için çabalamaya ve mecliste sorunlarımızı dile getirmeye başladılar. Onların da sayısı ikiyi, üçü geçmemektedir.

Haber Ekspress: Metin Bey, verdiğiniz bilgiler ve belgeler için teşekkür ederiz. Konunun devamı olduğunun bilincindeyiz ancak bugünlük burada konuyu noktalamayı, ileriki sayılarımızda yine sohbetimize devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Bugünlük son olarak ne demek istersiniz?

Metin Altıntaş: Bana bu imkanı verdiğiniz için Haber Ekspress ailesine çok teşekkür ederim. Son olarak şunu hatırlatmak istiyorum; Tapusunu alamadığı için intihar eden üyemizin geride bıraktığı notta, intiharına sebep olan kişilerin listesi bulunuyordu. Emin olsunlar ki; o listedeki kişilerin de tamamı açacağımız ceza davasında kendilerine yer bulacaklar! Saygılarımla…

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa