SON DAKİKA

Haber Ekspress

Biraz duyarlı olun

Kahvehaneler masaları dışarı çıkarttı, umreden gelenlere ziyaretler tam gaz!

Biraz duyarlı olun
Bu haber 18 Mart 2020 - 18:45 'de eklendi.

Bilim Kurulu’nun aldığı önlemleri yürürlüğe koyan Sağlık ve İçiçleri Bakanlığı’nı takan yok! İçiçleri Bakanlığı genelge yayınlayarak, özellikle kahvehanelerin kapanması yönünde talimat verirken, dşarıya çıkartılan masalarda kalabalık gruplar yine oyunlarına devam ediyor. Öte yandan, umreden gelenlerin karantina altına alındığı açıklanırken, ‘hoşgeldin’ ziyaretlerinin yapılması şaşkınlık yaratıyor.

Masa açıkta olunca kalabalık olmuyor mu?

İçiçleri Bakanlığı’nın genelgesinde kapanması gereken kahvehaneler, masaları kaldırımların üzerine çıkarttı. Açık alanda olan spor karşılaşmaları seyircisiz oynanırken, açık alanda da olsa kahvehanelerde kalabalık oluşturulması ‘Virüs bize ne yapar ki!’ mantığının işlediğini ve toplum sağlığının da önemsemediğini gösterdi. Öte yandan genelgede açık alan olsa bile büyük parkların kapatılmasına karşın kahvehanelerin bu şekilde hareket etmesi zafiyet oluşturacak gibi görünüyor.

Umreden gelene hoşgeldin ziyareti!

Sağlık Bakanlığı’nın umreden gelen 11 bin kişiyi karantinaya almasına rağmen, aynı dönemde gelen bazı hacı adaylarının evlerinden çıkmaması şartıyla bırakılması da şaşkınlık yaratıyor. İşin garip noktası, umreden gelenler evlerinde kuluçka dönemini geçirirken, çevresindeki insanların ‘hoşgeldin’ ziyareti yapması…

Yasakları delecekler!

İlk günden genelgeyle kapanması gereken mekanların esnetebildiği kadar genelgeyi esnettiği görülürken, ilerleyen dönemlerde daha neler yaşanabileceğinin ipuçlarını verdi. Kahvehanelerin masaları kaldırımları çıkarttığı, umreden gelenlerin ziyaret edildiği bir ortamda, çok hızlı bir şekilde yayılan virüsün, toplumun geneline taşınmasının önlenmesinin mümkün olmadığı görülüyor. Öte yandan Sağlık Bakanlığı ve işin uzmanlarının uyarılarına uymak yerine sosyal medya üzerinden yapılan saçma uyarı ve bilgilere inanan insanların, durumun kötüleşmesinde rol oynayacağına değinildi.

 

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa