SON DAKİKA

Haber Ekspress

BOĞAZ’A KARŞI KİTAP KEYFİ: DEMİRTAŞ CEYHUN HALK KÜTÜPHANESİ

Merhum yazar Demirtaş Ceyhun’un adını taşıyan Sarıyer Belediyesi Demirtaş Ceyhun Halk Kütüphanesi’nde, Boğaz’ın eşsiz manzarasında kitap okumanın keyfine varın. Araştırmak, okumak ve farklı bilgilere ulaşmak isteyenler ile kitapları buluşturan kütüphane sınırsız çay ikramı ve Wİ-Fİ ile kitapseverleri bekliyor.

BOĞAZ’A KARŞI KİTAP KEYFİ: DEMİRTAŞ CEYHUN HALK KÜTÜPHANESİ
Bu haber 21 Şubat 2019 - 13:29 'de eklendi.

Günümüzde internet sayesinde bilgiye her an, hızlı ve pratik bir şekilde ulaşabiliyoruz. Ama teknolojiyle beraber kütüphanelerin modası geçti diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Hala internet üzerinden ulaşamayacağımız çok değerli ve ender bilgilerin saklı tutulduğu kütüphaneler İstanbul’un çeşitli semtlerinde varlığını sürdürüyor. Bu kütüphanelerden biri de Büyükdere’de bulunan Sarıyer Belediyesi Demirtaş Ceyhun Halk Kütüphanesi. 8 bini aşkın eseri barındıran, manzara eşliğinde kitapların büyülü dünyasında gezinmek isteyenleri ağırlayan kütüphanede çay ve kitap bizden, okuması sizden.

BİN 653 ÜYE 8 BİN KİTAP

Sarıyer Belediyesi tarafından kitap okuma sevgisinin yaygınlaştırılması amacıyla 2013 yılında hizmete açılan ve bin 653 üyesi bulunan kütüphanede 8 bini aşkın kitap bulunuyor. Hafta içi ve cumartesi günleri 10.00 – 19.00 saatleri arasında hizmet veren kütüphanede kitaplar ödünç alınabiliyor. Kütüphaneye bağışlanan kitaplar ise ülke genelinde ihtiyacı olan merkezlere gönderiliyor.

GÖRME ENGELLİLER İÇİN SESLİ KİTAP

Kütüphanede görme engelli vatandaşlar da unutulmadı. Demirtaş Ceyhun Halk Kütüphanesi’nde görme engelli vatandaşların ihtiyaç duyduğu yazılı materyale ulaşması ve kitap okuma keyfinden mahrum kalmaması için 2 bin 500’ü aşkın sesli kitap ve bilgisayar bulunuyor.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa