SON DAKİKA

Haber Ekspress

Bozkurt: Babalarının çiftliği gibi yönetmişler

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un önceki dönemin icraatlarına yönelik yaptığı açıklamalar; “Belediyeyi babalarının çiftliği gibi yönettikleri” şeklinde yorumlandı. Bozkurt; vatandaşların arsalarına el koyan eski yönetime karşı 6 binin üzerinde dava açıldığını ve bunların hepsinin kaybedileceğini de açıkladı.

Bozkurt: Babalarının çiftliği gibi yönetmişler
Bu haber 10 Aralık 2019 - 16:38 'de eklendi.

Ahlaki çöküntü yaşatmışlar

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt seçimlerden sonra ilk defa basının karşısına çıkarken ortaya koyduğu tabloyla basın mensuplarını şaşkına çevirdi. Vatandaşın malına zorla el koyan, yandaşları kayırmak için olmadık hilelere başvuran, borçlarının kimlere ne kadar olduğunun bilinmediği bir belediye yönetiminden Esenyurt’u kurtardıklarını anlatan Başkan Bozkurt, en başta kaybedilen ahlaki ve kültürel değerlerin yeniden yerine oturtmaya çalışacaklarını söyledi.

2,2 Milyar borç var

Belediye Başkanı Kemal Bozkurt basına yaptığı açıklamalarda, belediyenin borçlarının nereye olduğunun bile bilinmediklerini açıklarken, sadece 2,2 milyar borcu olduğunu bilebildiklerini söyledi. Eski yönetimin vatandaşların arsalarına haksız olarak el koyduğunu söyleyen Başkan Bozkurt, bu konuda açılan davaların hepsini kaybedeceklerini zira vatandaşların haklı olduğunu söyledi. Başkanın ortaya koyduğu korkunç tablo, eski yönetimin nasıl bir belediyecilik anlayışı ortaya koyduğunu da gösterdi.

Yalvararak benzin alıyorduk

Göreve geldiklerinde manzaranın akıl almaz olduğunu net görebildiklerini söyleyen Başkan Bozkurt “Esenyurt Belediyesi’nin geldiği nokta içler acısıydı. Eski Belediye Başkanları Belediyeyi fütursuzca yönetmiş ve ona göre hareket etmiş, ben göreve geldiğimde zabıta araçlarına benzin alınamıyordu. Benzin istasyon sahiplerine yalvararak yakıt aldık” sözlerini paylaştı.

Büyümemişiz sadece çoğalmışız

Esenyurt’un büyümediğini, hızla çoğaldığını ifade eden Bozkurt şöyle devam etti:

Bugün eğer Esenyurt basında en çok kötü şeylerle anılan bir ilçe ise bunda eğitimsizliğin önemli bir etkisi var. 2 bin 700 sokağımız var neredeyse hepsinde sorun var. Plansız yapılmış. Başkalarının yapması gereken işleri yapmışız. Dolayısıyla bu büyüme değil çoğalmadır. Ama altyapıyı değişmemiş. Örneğin okullarda 50 – 60 kişilik sınıflarda okuyan çocuklarımız var. Bunları düzeltmemiz gerekir.

Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, basın toplantısında yaptığı açıklamalarda, en başta ‘kaybedilen ahlaki ve kültürel’ değerleri, yeniden yerine oturtmaya çalışacaklarını söylerken, bazı kişilerin çalışmadan para kazandıklarını altını çizerek ifade etti.

42 yıldır Esenyurt’ta yaşadığını dile getiren Bozkurt, Esenyurt’un büyümediğini, hızla çoğaldığını ifade ederek “Esenyurt’ta yola çıkarken ‘umudun şehri’, ‘kardeşliğin şehri’ dememizin sebebi gençlerimiz. Başka bölgelerden; Kars’tan, Ardahan’dan, Erzurum’dan, Hakkari’den, Samsun’dan birçok farklı yerden buraya umutla gelmiş vatandaşımız var. Onlara umut olmalıyız. Esenyurt’un birçok sorunu var. En önemlisi ahlaken kültür olarak bağlarımızla kopmuşuz. Değer yargılarımızı unutmuşuz” sözlerine yer verdi.

Yolumuzu kaybetmişiz yolumuzu bulacağız

Başkan Bozkurt, “Gerçek bu. Yolumuzu kaybetmişiz. Hangisi doğrudur hangisi yanlıştır kime ne yaptığınıza göre değişiyor. Benim yakın geçmişte anımsadığım bir yanlış yaptığınızda herkes sizi doğru yola sokmak için ayıplardı. Oto kontrol sistemi vardı şimdi bu yok. Birinci sorunumuz bu .Yani çalışmadan üretmeden kendine çaba sağlamaya çalışan çokça insan var. Kamunun hakkını kendine aktarmak için çaba sarf eden çokça insan var. Toplum biz böyle yapmayacağımız için bize destek verdi ama biz yanlışları düzeltmek için sizden yardım istiyoruz. Çalışmadan para kazanan insana helal olsun diyoruz. Ayıp bu. Bu anlayışı değiştirmemiz lazım. Çalışmak üretmek onurlu bir şey. Paylaşmak da ahlaklı bir şey. Hakça, adaletçe paylaşmayı öne çıkarmak lazım ki rekabet olsun” dedi.

2.2 milyar borç var envanter yok

Kendisi göreve gelmeden önce Esenyurt’un 600 milyon civarı borcu olduğunu düşündüğünü belirten Başkan Bozkurt, belediyenin doğru düzgün bir envanterinin olmaması  nedeniyle reel borcu öğrenmesinin ancak altı ayı bulduğunu ifade etti. Bozkurt, yapılandırmalar dahil belediyenin güncel borcunun ise 2.2 milyar civarında olduğunu belirtti. Arsa envanterinin de olmadığına dikkat çeken Başkan Bozkurt “Şimdi ben nerede olduğumu tespit etmezsem beni nasıl değerlendireceksiniz? İhalelerle ilgili örnek vereyim. Sadece çöp ihalesinde geçen seneyle bu sene arasında belediyenin ödediği para arasında 25 milyon lira fark var. Daha az ödemişiz. Bunu söylerken enflasyon farkını katmıyorum. Bir de yüzde 15 civarı enflasyon var. Bunu da katarsak sadece çöp ihalesinden 35 milyon lira karımız var. Bu da geçmişte işlerin nasıl verildiğine dair bir örnek” ifadelerini kullandı.

Vatandaşın malına el koymuşlar!

Esenyurt Belediyesi’nin 5 bin 600 davasının olduğunu açıklayan Başkan Bozkurt, şöyle devam etti:

Belediyemiz hakkında açılmış bir sürü dava var. Öğrendik ki belediyemiz hakkında 6 bin 800  dava daha var. Şu anda aleyhimize devam eden 5 bin 600 tane dava var. Bu davaların çoğu kamulaştırmasız el atma. Ne demek bu? Vatandaşın malına el atmışız veya parçalayıp başka başka yerlere aktarmışlar. Bu davaların çoğunluğunu kaybedeceğiz. Çünkü vatandaş çoğunlukla haklı nedenlerle dava açmış.

Esenyurt, Eğitim Yuvası olacak

Yapacağı bazı projelerle ilgili bilgilendirmede bulunan Başkan Bozkurt, “Kampüs Lise yapmayı planlıyoruz. Her kampüste birer tane sanat lisesi gibi sağlık lisesi gibi farklı branşlardan birçok lise aynı yerde olacak. Eğer kampüs liseyi yaparsak mevcut liseleri de ilkokul, ortaokul olarak kullanacağız. Liselerde kötü bir ilkokul eğitiminden gelen çocuklarımız nitelikli eğitimler alacak. Esenyurt’ta birçok mahallede aynı yerden gelen vatandaşlarımız var. Mesela Yenikent’e bakın göçmenler var. Saadetdere’de Trakyalılar Karslılar var. Ama Kampüs Lise’yi yaptığımızda Türkiye’nin farklı coğrafyalarından gelen çocuklar birbirlerini tanıyacaklar. Farklılığın büyük bir zenginlik olduğunu görecekler. Ortak etkinlik alanları olacak. Kapalı spor salonları olacak, yüzme salonları olacak, yemekhaneleri olacak, kütüphaneleri olacak dolayısıyla birbirlerini anlama fırsatı bulacaklar. Siyaseti ayrıştırmayla yürütüyorlar. Örneğin Fen Lisesi veya İmam Hatip’teki arkadaşımız aynı masada buluşacaklar dolayısıyla sorumlulukla hareket edip birbirini anlayacaklar” dedi

Almanya’ya yaptığı ziyarette; yaşlı insanlara yönelik yapılan tesislerle ilgili bilgi aldığını da belirten Başkan Bozkurt, yaşlılara yönelik olarak tesis yapmayı düşündüğünü ifade etti. Böyle bir tesisin çok sayıda insanın da iş bulmasına vesile olacağını belirtti.  Bozkurt ayrıca bağımlılığa yönelik olarak da çalışma yapmayı planladığını ifade etti.

Esenyurt’a metro ve tramvay gelecek

Esenyurt’un en önemli sorunlarından birinin de ulaşım olduğunun altını çizen Başkan Bozkurt, “Esenyurt’a metronun gelmesi için yeniden dizayna gidilerek durakların yapılması için çalışma içerisindeyiz. 4 yıl içinde hem metro hem de tramvayın ilçemize kazandırılmasını sağlayacağım” dedi.

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa