SON DAKİKA

Haber Ekspress

Bursa Fashion Week Tasarım Yarışması Finalistleri Belirledi

Bursa Fashion Week Tasarım Yarışması Finalistleri Belirledi
Bu haber 21 Eylül 2020 - 21:59 'de eklendi.

Bursa Fashion Week genç tasarımcıların önünü açmaya hedefleyerek bu yıl dördüncüsünü gerçekleştirdiği ” Kozanın İpeğe Yolculuğu ” tasarım yarışmasının ön elemelerini İstanbul Sütiş Emirgan- Sezgin Erden ev sahipliğinde  gerçekleştirdi. Çok saygın ulusal isimlerin yer aldığı Jüride , sektörün önde gelen firma ve isimlerin iş birliği ile yol alan Bursa Fashion Week yoluna emin adımlar ile devam ederek genç tasarımcıların ümidi oldu 195 genç tasarımcıların başvurusu ve katılımı ile ön elemelerinde 18. Finalist belirlenerek Jüri Komite Başkanı uluslararası moda tasarımcısı  Sn.Muzaffer Çaha Finale kalan yetenekli tasarımcıları Jüriye taktim etti. Uludağ Üniversitesi moda tasarım bölümü eğitim görevlisi Sn.Gizem Anşin sunum ve taktimi ve puanlama denetimi ile finalistler belirlendi.Tasarım yarışmasına İran , Azerbaycan ve Rusya gibi ülkelerden katılan tasarımcılar ülkemizde Bursa Fashion Week çatısı altında gerçekleşen tasarım yarışması, uluslararası bir yarışma olma yolunda ilerlediğini göstermektedir. “Kozanın İpeğe Yolculuğu” Jüri Komitesin ‘de yer alan isimler arasında uluslararası moda tasarımcısı Muzaffer Çaha, iş ve spor adamı  Turgay Kıran  modacı iş kadını Emelya Konf.Tek.Ltd.Şti sahibi Yaşariye Doğan, Klas Magazin Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Kapucuoğlu, koreograf ve Bursa Fashion Week sanat yönetmeni  Asil Çağıl,  Karkent Tek.Yönetim Kurulu Başkanı Ali Sayın, Model Ece Gürsel,Medoks Tek.Yönetim Kurulu Başkanı  Hakan Kızılırmak,Make Up Artist Banu Saadet,  BB Çelik Palas Bursa Gelen Müdürü Kaldon Sabri, Doç.Dr Hayati Akbaş Estetik Plastik Rekonstrüksiyon Cerrahi , Mustafa Barutçuoğlu – İş Adamı Sn.Banu Özdağ – İş Kadını – Baem Turizm İnşaat Yönetim Kurulu Sn.Özcan Dilekyiğit – Köşebaşı Restorant Bursa , Model Sn.Tinyako Matuşa – Uluslararası Model ödüllü tasarım yarışmasında toplam 15.000 TL ödül dağıtan Bursa Fashion Week ödül sponsorlarımız Karkent Tekstil Ali Sayın Medoks Tekstil Hakan Kızılırmak Baem İnşaat Banu Özdağ destekleri ve katkıları ile genç tasarımcıları teşvik ederek moda ve tasarım alanındaki yetenekleri uluslar arası platformlarda görmeyi ümit ettiklerini dile getirdiler.

Bursa Fashion Week-4 mekan sponsorluğunu üstlenen B.B.Çelik Palas Bursa ve Genel Müdür Sn Kaldon Sabri ile istişare ettiğimiz moda günlerimize yurt dışından yabancı modacıları  ağırlama heyecanını yaşamaktayız. Tüm dünyayı sarsan covid-19 nedeni ile Bursa Fashion Week organizasyonlarında yavaşlamasına neden olmuştur. Proje çalışmalarımız tüm hızı ile devam ederek daha güvenli bir ortamda tekrar harekete geçeceğimiz günlerin heyecanını yaşamaktayız. Bursa Fashion Week Ana Sponsorluğu  Ülkemizin giderek yükselen kozmetik markası Farmasi As Başkan İlknur Adaş ile yürüttüğümüz projelerde kozmetiğin  moda  dünyasına öncülük yaptığını  ve el ele yürüme gururunu yaşamaktayız.

Tasarım yarışması ön elemeler sonucunda

Belirlenen finalistler

1-Mehmet Kınlı-Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi İstanbul 2-Hasan Mert-Uşak Üniversitesi Kütahya3-Aylin Ayakdaş-NişantaşıÜniversitesi-İstanbul4-Midiya Mokri-Razi Lisesi -İran5-Kemal Özpınar -Süleyman Demirel  Üniversitesi  Isparta 6-Buse Naz Ütüler-Işık Üniversitesi İstanbul 7-Gözde Yücel -İzmir Ekonomi  Üniversitesi 8-Semih Cakar-Uşak Üniversitesi Sakarya9-Nazlı Tezeller-Atılım Üniversitesi  İstanbul 10-Zeynel Büşra  Bayraktar -Gazi Üniversitesi Eskişehir11-Vusala Hajieva-Uşak Üniversitesi  Uşak12-Aslı Mecit-Canakale 18 Mart Üniversitesi 13-Zeynep Demirhan -İstanbul Üniversitesi  İstanbul14-Shiva Malekian-Eskişehir Teknik Üniversitesi İstanbul 15-Özlem Durgun-Artistik Çizim ve Drapaj İzmit16-Mehmet Şirin Biricik-İstanbul Moda Akademisi İstanbul17-Dilara Yıldız -Zübeyde Hm .Güzel Sanatlar Bursa18-Münever Hürol-Nilüfer Hatun MTAL MustafaKemalPaşa

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa