SON DAKİKA

Haber Ekspress

BÜYÜKÇEKMECE HAKETTİĞİ HİZMETİ GÖRECEK

AK Parti’nin Büyükçekmece Belediyesi başkan adayı Mevlüt Uysal, basınla buluşmasında çarpıcı açıklamalara imza attı. Rakibi Hasan Akgün’e yüklenen Uysal, Büyükçekmece’nin hakettiği hizmeti görmesinin vaktinin geldiğine vurgu yaptı. Uysal, sahte seçmen konusunda da dikkat çekici sözler söyledi.

BÜYÜKÇEKMECE HAKETTİĞİ HİZMETİ GÖRECEK
Bu haber 31 Ocak 2019 - 16:22 'de eklendi.

Büyükçekmece’nin AK Parti Adayı Mevlüt Uysal, basınla bir araya gelerek Büyükçekmece için yapılacak projelerin detaylarını paylaştı. Bir çok konuda açıklama yapan ve rakibi Hasan Akgün’e yüklenen Uysal, Büyükçekmece’yi AK Parti Belediyeciliği ile tanıştırmak için yola çıktıklarını ifade etti. Uysal, gündemdeki bir çok tartışma konusuna da açıklık getirirken, özellikle sahte seçmen kaydı ile alakalı dikkat çekici sözler sarfetti.

SAHTE SEÇMEN OLAYI AK PARTİ’YE MAL EDİLİYOR

Büyükçekmece Nüfus Müdürlüğü tarafından 12 bin civarı sahte seçmen kaydı yapıldığı tespit edilmişti. Gazetemizde manşetten yer verdiğimiz bu konu ile ilgili soruyu da AK Parti’nin Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Mevlüt Uysal’a sorduk. Uysal, konunun yargıya intikal ettiğini ifade ederek, “Büyükçekmece Belediyesi’nin zabıta kadrosunda olan bir arkadaşımız tutuklandı. Nüfus Müdürlüğü’nde görev yapan bu zabıta, vatandaşın bilgisi olmadan nüfus cüzdanı bilgileriyle sisteme girmiş. Mesele de yargıya intikal etmiştir. “Bunu AK Partililer yaptı” diyorlar. Belediyenin Nüfus Müdürlüğü’ne gönderdiği bir zabıta eğer yanlışlar yaptıysa ve tutuklandıysa, mesele yargıya intikal ettiyse bunu AK Parti’ye mal etmenin akla mantığa uyan bir yanı yoktur. Bu adresi değiştirilen insanlar durumu farkedince, adreslerinin Büyükçekmece’ye alındığını görünce ortalığın altını üstüne getiriyorlar. Bu adamdan nasıl oy alacaksın sen? Vatandaşa böyle zorla bir şey yaparsan, insanlar sandık başında perdeyi çeker, istediğine oyunu verir” dedi. Öte yandan belediye başkan adayı Mevlüt Uysal, adres değişikliği yaptığını belirterek oyunu Büyükçekmece’de kullanacağını belirtti.

BÜYÜKÇEKMECE’YE BAŞAKŞEHİR FORMULÜNÜ GETİRECEĞİM

Bir dönem Başakşehir Belediye başkanlığı yapan Uysal, hükümetin desteklediği şeklinde eleştiriler alan İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü hakkında da açıklamalar yaptı. Uysal, Başakşehir’in doğru bir formülle hareket ettiğini belirterek, “Takmışlar, “Başakşehir bu parayı nereden buluyor?” diye… Harcadığı paraya, gelirine, aradaki farka bakılırsa her şey ortada zaten. Büyükşehir Belediyesi de Başakşehir Belediyesi de İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü’nü finanse etmiyor. Yardımcı oluyor. Ben dönemin Başakşehir Belediye başkanı olarak, inşaat firmalarını topladım. “Başakşehir ilerde başarılı olunca siz de isminizi duyuracaksınız” dedim. Sponsorluk anlaşmaları yaptılar. Başakşehir’in bir başarısı var. Dönüp dolaşıp “akbil” deyip duruyorlar. Ne akbili ya? İETT kendisi ayakta duramıyor daha… 10 sene içerisinde bütün büyük kulüplerin Başakşehir’in formulüne dönmek zorunda olduklarını düşünüyorum. Dönmezlerse de küme düşerler. Büyükçekmece’de de göreve gelirsem buradaki kulüplere de aynı formulü getireceğim.” diye konuştu.

BELEDİYE BİNASI KÜLTÜRÜMÜZÜ YANSITMIYOR

Büyükçekmece Belediyesi Hizmet Binası hakkında da yorumda bulunan Uysal, “Daha önce Mimarsinan Belediyesi’ne yapılmış olan belediye hizmet binası İBB’nin bütçesinden yapılmış. “Burada Hasan Akgün’ün yaptığı bir şey yok. Biz İBB olarak yaptık” gibi bir iddiamız yok. Büyükçekmece Belediyesi’nin yeni hizmet binasında İBB’nin bir katkısı yoktur. Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile Marmara Belediyeler Birliği’nde de karşılaşıyorduk. Oradaki açıklamasında Avrupa’nın bilmem neresindeki binayı Büyükçekmece’ye getirdik gibi ifadeler kullanmıştı. Belediye binası güzel mi? Güzel. Ancak keşke biraz da bizim kültürümüzü yansıtan bir belediye binası yapılsaydı…” diyerek sözlerini noktaladı.

HABER: Suat Can Yurdum

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa