SON DAKİKA

Haber Ekspress

BÜYÜKÇEKMECE’DE 2. KİTAP GÜNLERİ

Ses getiren etkinliklerin bir numaralı adresi Büyükçekmece’de, ‘2. Kitap Günleri’ halkın yoğun ilgisiyle devam ediyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün, “Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları görmek için kitap okuyalım” şeklindeki ifadesi, vatandaşlar tarafından ‘günün sözü’ olarak değerlendirildi.

BÜYÜKÇEKMECE’DE  2. KİTAP GÜNLERİ
Bu haber 04 Eylül 2018 - 15:49 'de eklendi.

Bu yılın ‘Onur Konuğu’ Emre Kongar

Vatandaşların yoğun katılımıyla açılışı yapılan her yaştan insana okumayı sevdirmeyi amaçlayan kitap günlerine, 31 yayınevi ve 3 sahaf katıldı. Türkiye’nin ünlü yazarları, Büyükçekmece Belediyesi Hizmet Binası önünde 8 gün boyunca sevenleri için kitaplarını imzalayıp, söyleşiler gerçekleştirecek. Kitap Günleri’nin bu yılki ‘onur konuğu’ Prof. Dr. Emre Kongar oldu.

“Ülkemiz üzerinde oynanan oyunları görmek için kitap okuyalım”

Açılışta konuşma yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün şunları dile getirdi:

Büyükçekmece Belediyesi 2. Kitap Günleri’ni açtık. Emre Kongar Hoca onur konuğumuz olarak şu anda bizlerle beraber. 1 Eylül – 9 Eylül tarihleri arasında kitap günlerimiz kitapseverlerle buluşmaya devam edecek. Okulların açılma mevsimi olduğu için vatandaşlarımızın burada kitap günlerini özellikle çocuklarıyla birlikte gezmesini tavsiye ediyorum. Güzel şeyler bulacaklarına eminim. 3 bin 997 kitap okuyan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün torunları olarak, ona layık olmak istiyorsak kitap okuyacağız. Kitap okuyalım. Aydınlanalım. Dünyada oynanan oyunları, ülkemiz üzerinde oynanan oyunları görmek ve geleceğimize yön vermek için kitap okuyalım.

İhsan Eliaçık ile İlyas Salman’a büyük ilgi

Büyükçekmece Kitap Günleri’nin “Onur Konuğu” Prof. Dr. Emre Kongar, demokrasilerin gelişmesinde yerel yönetimlerin rolünün büyük olduğuna vurgu yaparak; 2. Kitap Günleri’nin onur konuğu olmasının kendisini onurlandırdığını söyledi. Belediye Başkan Danışmanı ve Kitap Günleri Koordinatörü Tarihçi – Yazar Sacide Bolcan, “Kitapla yaşamak insanın hayatta edinebileceği en güzel uğraştır” ifadesini kullandı. İhsan Eliaçık, İlyas Salman kitap günlerinin ilk gününde en çok ilgi gören yazarlar oldu.

Sinan Meydan ve Hanife Avcı’yla keyifli bir söyleşi

Pazar günü Kitap Günleri’ne katılan tarihçi – yazar Sinan Meydan ve yazar Hanefi Avcı, Belediye Başkan Danışmanı ve Kitap Günleri Koordinatörü Tarihçi ve Yazar Sacide Bolcan moderatörlüğünde okurlarıyla bir araya gelerek, keyifli bir söyleşiye imza attı.

“Mustafa Kemal Atatürk, kitap kurdu bir liderdi”

Okurlarıyla söyleşide buluşan tarihçi – yazar Sinan Meydan, Büyükçekmece Belediyesi Kitap Günleri’nin son derece önemli ve faydalı bir etkinlik olduğunu dile getirdi ve, “Bir lider düşünün ki yanında kütüphanecisini taşısın, gittiği her yere götürsün. Mustafa Kemal Atatürk yurtdışı gezilerinde bile yanında kütüphanecisini de götürüyordu. Anılarını okuduğunuzda kitap kurdu bir liderle karşılaşıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk kitap kurdu bir liderdi. Mustafa Kemal Atatürk dehasını 5 bine yakın kitap okuyarak keskinleştirdi. Kitapla açılan kapı kültürel anlamında baktığınızda en önemli kapılardan biri. Bu kitap günlerinin yaygınlaşması çok güzel” dedi.

Hanefi Avcı’ya yoğun ilgi

Tarihçi – yazar Sinan Meydan’ın söyleşisinden sonra Emniyet eski Müdürü ve yazar Hanefi Avcı ile bir araya gelen Büyükçekmeceliler, Avcı’nın kitapları ve şahsı hakkında keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Söyleşinin son bölümünde kendisine yöneltilen soruları cevaplayan Avcı’ya vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Söyleşilerin ardından Sinan Meydan ve Hanefi Avcı, okurları için kitaplarını imzaladı.

Kitap ve söyleşi ziyafetine müzik de eklendi

Söyleşilerin ardından Salsa ve Tango gösterileri gerçekleşti. Gecenin finali ise görülmeye değerdi. Büyükçekmece halkı tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Jazz Gecesi’nde zaman zaman sanatçı Suat Suna’nın da eşlik ettiği Suami Ramirez’in muhteşem jazz performansı, geceye damgasını vurdu.

Başkan Akgün her gün stantları geziyor

Her gün kitap stantlarını ziyaret ederek hem yazarlar hem de vatandaşlarla sohbet eden Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “Kültür ve sanat dolu günlerimizi büyük Büyükçekmece ailemle paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Birbirinden önemli yazarlarımızı Kitap Günleri’nde ağırlıyoruz. Kitapseverlerle bir araya gelip kültür ve sanat dolu günler paylaşıyoruz. Herkesi Büyükçekmece Belediyesi 2. Kitap Günleri’ne bekliyoruz” dedi.

Büyükçekmece halkı çok mutlu 

2.Kitap Günleri’yle ilgili görüşlerini aldığımız bir Büyükçekmece sakini, “Muhteşem festivalin ardından şimdi de ‘Kitap Günleri’ etkinliği ile kültür ve sanatı ayağımıza getiren belediye başkanımız Dr. Hasan Akgün’e çok teşekkür ediyorum” derken, bir diğeri de, “Bu etkinliği duyduğumda uzun zamandır kitap okumadığımı hatırladım ve adeta koşa koşa buraya geldim. Birkaç kitap alıp, bugün okumaya başlayacağım. Bu güzel organizasyonda emeği geçen başta Büyükçekmece Belediye Başkanımız Sayın Hasan Akgün olmak üzere, tüm belediye ekibine ve buraya kadar gelerek kitaplarını imzalayan değerli yazarlarımıza teşekkür ederim” dedi.

 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa