SON DAKİKA

Haber Ekspress

ÇALIK, HEDEF BÜYÜTTÜĞÜ PROJELERİNİ TANITTI

ÇALIK, HEDEF BÜYÜTTÜĞÜ PROJELERİNİ TANITTI
Bu haber 04 Mart 2019 - 15:21 'de eklendi.

CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık “Beylikdüzü hedef büyütüyor” diyerek çıktığı yolda Beylikdüzü’ne değer katacak projelerini tanıttı. “Gerekli değişimi tamamlayan, ilerleme döneminde hız kazanan Beylikdüzü için şimdi yükselişe geçme zamanı” diyen Çalık 5 yılda kazanılan ivmeyi daha da yukarıya taşıyacağını vurguladı.
2014 yılının ilham verici bir başarı hikayesinin başlangıcı olduğuna işaret eden CHP Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Mehmet Murat Çalık, bu başarı hikayesinin devamını somutlaştırdığı projeleriyle WorldPoint Yaşam Merkezi’nde gerçekleşen “Proje Tanıtım Toplantısı” kapsamında paylaştı. Çalık, “Beylikdüzü Hedef Büyütüyor” sloganıyla çıktığı yolda Beylikdüzü belediyecilik, kültür ve sanat, çevre, eğitim ve insana verilen değerde hedef büyütüyor başlıkları altında aldığı bayrağı başarıyla taşıyacağını vurguladı. Programa CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, CHP İlçe Başkanı Av. Turan Taşkın Özer, belediye başkanları, ilçe başkanları, muhtarlar, meclis üyeleri, STK temsilcileri ve binlerce coşkulu vatandaş katıldı.
“Sosyal demokrat belediyeciliğe armağan ettiğimiz iki temel kavram: Özen ve saygıdır”
Beylikdüzü Belediyecilikte Hedef Büyütüyor başlığı altında projelerini paylaşan Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Çalık, Beylikdüzü Belediyesi yeni hizmet binasının yaya aksı olarak düşünülen Cumhuriyet Caddesi ile Yaşam Vadisi’nin kesişiminde hayata geçireceklerini belirtti. Hizmet binası ile birlikte planlanan Beylikdüzü Evlendirme Dairesi’nin yanı sıra boşaltılan belediyeye ait alanların ise eğitim, kültür ve sağlık alanında projelerle değerlendirileceğinin altını çizdi. Atatürk Bulvarı’nda yaratılan kent meydanı ile merkez anlayışını kuvvetlendirirken bu meydanın altında yer alacak otoparkla da kronik bir soruna çözüm getireceklerini belirtti. Ulaşım alanında hayata geçirilecek projelerden de bahseden Çalık, toplu taşıma hatları, Havaray, bisiklet yolları, açık ve kapalı otoparklar, cadde düzenlemelerine yönelik projelerinden bilgiler aktardı. Açık ve kapalı pazar alanı projelerine de değinen Çalık, Adnan Kahveci, Gürpınar, Barış ve Yakuplu Mahallelerine kazandırılacak kapalı Pazar alanlarının müjdesini verirken Sahil mahallesinde yapılacak Yel Değirmeni projesi ve Yakuplu Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesine de değindi.
“Biz Beylikdüzü’nde sadece bina değil, demokratik, yaşayan bir kültür inşa etmeyi seçtik”
Yaşam Köyü projesiyle farklı kullanım alanları, farklı mekânsal ve fiziksel çözümleriyle her yaştan ve her guruptan bireye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Çalık, bu projenin içerisinde engelli

rehabilitasyon binası, kreş, Kadın ve Gençlik Merkezlerinin yer alacağını belirtti. Çalık, kadınların sosyal hayatlarını daha da güçlendirmek, sorunlarına çözüm üretip, mesleki eğitimlerle kendilerine olan inançlarını geliştirmek için yeni Kadın Yaşam Merkezleri planladıklarını da belirtirken her mahalleye bir kreş ve Anne-Çocuk Merkezi kazandıracaklarını vurguladı. Gençlik Merkezleri projesiyle Beylikdüzü’nün genç, yaratıcı, dinamik yurttaşlarının, kentle ve birbirleriyle olan bağlarını güçlendirmeyi amaç edindiklerini belirten Çalık, çocuklar, gençler ve yetişkinler arasındaki ilişkiyi pekiştirecek Nesiller Arası Öğrenme Modelini dünya ölçeğinden alıp ilçeye kazandıracaklarını ifade etti.
“Kent insana, insan kente ait oldu ve yaşadığı yerle gurur duydu…”
“Biz gönülden bağlı olduğumuz bu kente yeni nesil öğrenim ve gelişim merkezleri kazandırmak adına sürekli üretme yolunu seçtik” diyen Çalık, eğitim alanındaki yenilikçi projelerini de açıkladı. İstanbul Kent Akademisi ve İnovasyon Merkezi, Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi, Beylikdüzü Kent Enstitüsü, atletizm pisti, çok amaçlı spor salonu, okul öncesi eğitim merkezi, Gürpınar stadı, Kavaklı kütüphanesi, Beylikdüzü öğrenci yurdu projeleriyle eğitim alanında da hiç durmadan çalışacaklarını vurguladı.
“Beylikdüzü sosyal ve kültürel hayatta, dün olduğu gibi yarın da Batı İstanbul’un merkezi olmayı başaracak”
İlçeye yeni kültür merkezlerinin de kazandırılacağını ve bu yönde önemli projeler geliştirdiklerini belirten Çalık, Yakuplu Kültür Merkezi ve Marmara mahallesinde yer alacak; Çocuk, Eğitim, Kültür ve Sosyal tesisi projesiyle çocuklara daha mutlu bir kent olma hedefine bir adım daha atacaklarının altını çizdi. Müzecilikte de çeşitliliğe önem verdiklerinin altını çizen Beylikdüzü Belediye Başkan Adayı Çalık, Yakın Tarih Müzesi, Arkeo Park ve Su Altı Müzesi’ni de Beylikdüzü’ne kazandıracaklarını belirtti.
“Yeşili; kültürle, sporla, sanatla, kahkaha ve neşeyle çoğaltıyoruz”
Daha yeşil ve huzurlu bir Beylikdüzü için ilk adımların Yaşam Vadisi ile atıldığını belirten Çalık, bu hedefi daha da büyüterek yeni dönemde, yaşam vadisini yeni etaplarıyla denizle buluşturacağını ve 1.200.000 m2 alanla dünyada yeşilde 5. Sırada, mutlulukta ise 1. sırada olmayı hedeflediklerini ifade etti. Yaşam vadisi köprüleriyle vadinin iki yakasını da sosyal ve kültürel alanda birbirine bağlayacaklarını belirten Çalık, “Yaşam vadisi köprüleriyle vadinin iki yakasını sosyal ve kültürel alanda birbirine bağlarken çimlerde yuvarlanan çocuk sayısını da artırıyor. Daha yeşil Beylikdüzü hedefimizi Sosyal tesisler, Parklar, Piknik alanları ile büyütüyor; Yeşili; kültürle, sporla, sanatla, kahkaha ve neşeyle çoğaltıyoruz” dedi.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa