SON DAKİKA

Haber Ekspress

ÇALIK’TAN ABD’Lİ COURSERA’YA KIYAK!

Uzaktan eğitim veren ABD’li şirket Coursera ile Beylikdüzü Belediyesi’nin yaptığı iş birliğini, “Türkiye’de 50.000 kişiye, 10 milyon dolar değerinde ücretsiz eğitim sunuyoruz” şeklindeki ifadelerle vatandaşlara duyuran Belediye Başkanı Murat Çalık’ın, Coursera’nın ücretsiz sertifika vermediğinden neden bahsetmediği merak konusu oldu.

ÇALIK’TAN ABD’Lİ COURSERA’YA KIYAK!
Bu haber 07 Ekim 2020 - 11:09 'de eklendi.

ÇALIK’IN HABERİ Mİ YOK, YOKSA…

Coursera, ücretsiz kurslar da sunmakta ancak kursu tamamlama belgesine erişmek istiyorsanız, para ödemeniz gerekmekte. Sertifika almadan kurs almak, özellikle iş piyasasında bir yer arayanlar için mantıksız. Dolayısıyla, kursların bazıları ücretsiz de olsa sertifikaların tamamı ücrete tabi. Bu durumda Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık’ın ya durumdan bihaber olduğu ya da ABD’li Coursera’ya kıyak geçtiği ortaya çıkıyor.

SEVDA ELMAS’A CEVAP VEREMEDİ

Başkan Çalık, Beylikdüzü Belediyesi Ekim 2020 oturumunda konuyu gündeme getiren AK Parti Meclis Üyesi Sevda Elmas’ın soruları karşısında donup kaldı.

Elmas’ın sorduğu, Çalık’ın cevaplayamadığı sorulardan bazıları şunlar:

  1. Bu kursların akademik kredi karşılığı bulunmamaktadır. Akademik kredi karşılığı olmayan kursların ülkemizde muafiyet için başvurularında kullanılmayacağı gerçeği ile karşı karşıyayız. Aldığınız eğitimi sertifikalandıramıyorsanız -ki ücretiz sertifika yok- ya da burada herhangi bir eğitim biriminde yurtdışı eğitimlerimizi derslerden saydıramıyorsanız bu kursa niye başvurulsun?
  2. İş başvurusunda, alınan kursların sertifikası gerekiyor. Burada alınan kurslar sertifikasız olursa ücretsiz. Sertifika istenirse 49 dolardan başlayan sertifika bedeli isteniyor. Bu eğitimin neresi ücretsiz?
  3. Kursun ne tarafına baksak kapıların hepsi ücrete açılıyor! Slogan ‘ücretsiz kurs’ ama gerçekte ‘ücretli kurs’. Ücret yoksa burs niye var? Burs hususuna banner ekranlarında neden hiç yer verilmemiş?
  4. Beylikdüzü Belediyesi, kurs alanlar ve Coursera arasında aracı olarak ne kadar komisyon alıyor?
  5. Bu sözleşme ile Beylikdüzü Belediyesi bütçesine ne kadar katkı sağlanıyor?

İLGİLİLERİN KİM OLDUĞUNU DA SÖYLEYEMEDİ

Beylikdüzü Belediyesi ile Coursera arasında yapılmış olan sözleşmeyi talep eden Elmas, sorduğu soruların Çalık tarafından cevaplandırılmasını istedi. Çalık, Elmas’ın bu talebini, “Siz devam edin” diyerek geçiştirmeye kalktı. Bunun üzerine Elmas, “Yaptığınız sözleşmeden haberiniz mi yok” şeklinde çarpıcı bir soru yöneltti. Çalık bu soruya, “İlgililer sizi bilgilendirecekler” cevabını verdi ama işin tuhaf tarafı, “İlgililer kim” sorusunu da yanıtlayamadı.

 

Haber Ekspress – Özel Haber 

microsoft project 2019 ürün anahtarı satın al

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa