SON DAKİKA

Haber Ekspress

ÇARŞI PAZAR YANGIN YERİ!

ÇARŞI PAZAR  YANGIN YERİ!
Bu haber 14 Aralık 2021 - 21:44 'de eklendi.

Sürekli gelen zamlar, uygun fiyatlı ürünlere ulaşım konusunda yaşanan sıkıntı artık vatandaşı çileden çıkarmış durumda. Bir gün alınan ürünün bir gün sonra zamlanması karşısında büyük sıkıntılar yaşayan halk, özellikle halk ekmek büfeleri önlerinde ve kısmen ucuz olan marketlerin önlerinde kuyruk oluşturuyor.

Vatandaş çare bulamıyor

Yaklaşık 3 aydır sürekli olarak “Fiyat güncellemesi” adı altında gelen zamlar, artık vatandaşı market market dolaşmaya yönlendiriyor. Temel tüketim maddelerine her gün gelen zamlar karşısında çaresiz kalan halk, pazarlarda da aradığı ucuzluğu bulamıyor. Özellikle ekmek, yağ, tuvalet kağıdı, domates, kıyma, peynir, zeytin, soğan gibi günlük tüketilen ürünlere gelen fahiş fiyat artırımları karşısında çare arayan insanların cebindeki para ise sürekli artan döviz kurları karşısında adeta pula dönmüş durumda.

Sürekli kepenk kapanıyor

Hammaddeye ulaşmakta zorluk yaşayan ve üst üste neredeyse her gün zamlarla karşı karşıya gelen esnafta çareyi kepenk kapatmakta buluyor. İlk olarak fiyatlarda ufak artışlarla süreci yürüten esnaflar, gelen tepkiler üzerine artık fiyatlara etiket yapıştıramıyor. Müşterilerine gelen zamları anlatamayan esnaflar son çare olarak dükkanlarına “Zamların sebebi biz değiliz” yazısı asarak tepkilerden kurtulmaya çalışıyorlar. Pandemi döneminin yaralarını sarmaya çalışan esnaf, şu an için “Ticaret yapma zamanı değil diyerek çareyi kepenk indirmekte buluyor.

Güncel fiyatlar

Ekmek: 2,5 TL
Yağ (5 LT) : 145 TL
Süt (1 LT) : 20 TL
Domates (1 KG) : 12 TL
Yumurta (1 Koli) : 45 TL
Tuvalet Kağıdı (32’li) 135 TL
Peynir : 70 TL
Zeytin : 60 TL
Su (20 LT) : 18 TL
Soğan (1 KG) : 7 TL
Kıyma (1 KG) : 90 TL

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa