SON DAKİKA

Haber Ekspress

Çatalcalı “Festival” istedi Üner tarihi canlandırdı

Çatalcalı “Festival” istedi  Üner tarihi canlandırdı
Bu haber 26 Temmuz 2022 - 11:47 'de eklendi.

Uzunca bir süredir yapılamayan Çanakça Keşkek Festivali yeniden hayat buldu. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’in göreve gelmesi ile birlikte okul ve sosyal tesis sorunlarını çözen Çanakça, 13 yıldır yapılamayan festivaline de sonunda kavuştu. Binlerce vatandaşın katıldığı etkinlikte Rumeli Müziği’nin en güçlü sesi Suzan Kardeş Çatalcalıları coşturdu. Başkan Üner, festival boyunca yapılan yarışmalar ve etkinliklerde vatandaşın yanında oldu.

8 sıra mısır unutulmadı

Çatalca’nın en büyük mahallerinden biri olan Çanakça yıllardır yapılamayan keşkek festivaline sonunda kavuştu. Bulgaristan Göçmeni vatandaşların yoğun bir şekilde yaşadığı mahallede keşkek artık bölgenin bir kültürü haline gelmiş durumda. Dünyaca ünlü Çanakça 8 sıra mısırının da yer aldığı festival, tüm Çatalcalı vatandaşları bir araya topladı. Sıcak havaya aldırmadan Çanakça mesire alanında eğlencenin tadını çıkaran Çatalca Halkı, gün boyunca birçok yarışma ve etkinlikle keyifli bir Pazar günü geçirdi.

Rumeli Müziği denince akla o gelir

Rumeli Müziği denildiğinde akla ilk gelen isim olan Suzan Kardeş festivalde binlerce kişinin önünde sahne aldı. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner ile sohbet eden Suzan Kardeş, yıllardır Çatalca’da bir evinin olduğunu ve kendisinin de senenin büyük bir bölümünü Çatalca’da geçirdiğini belirtti. Festival alanına gelir gelmez neredeyse festivale katılan tüm vatandaşların elini sıkan Mesut Üner, ilk iş olarak etkinliklerde birinci olan yarışmacılara ödüllerini takdim etti. Yoğurt ve mısır yeme yarışmalarında ödül alanlarla fotoğraf çektiren Üner, sanatçı Suzan Kardeş’in sahneye daveti üzerine Çatalca Halkı’na seslenmek üzere mikrofonu eline aldı.

Çanakça festivalini çok özlemiş

Konuşmasının başında Çanakça’da yeniden yapılmaya başlayan festival için duyduğu mutluluğu dile getiren Üner “Uzun yıllardır festivalimizi yapamamıştık. Göreve geldiğimiz ilk senesinde yeniden festivalimizi yapmak istedik ancak 2 yıl süren pandemiden dolayı, etkinliğimizi ertelemek zorunda kaldık. Bugün yeniden kardeşlerimiz, büyüklerimiz ve çocuklarımız ile bir araya geldik. Bundan sonra her yıl inşallah bir araya geleceğiz. Görüyorum ki Çanakça’lı festivalini çok özlemiş. Festival takvimimiz sadece Çanakça ile sınırlı kalmayacak. İstanbul’un en verimli toprakları olan Çatalca’nın her bir mahallesi ayrı bir zenginlik içeriyor” dedi.

Çocuklar yine Üner’in peşinde

Açıklamalarına devam eden Üner “İlçemizin yöresel ürünlerinin tanıtımını yapmaya, geleneklerimizi gelecek kuşaklara taşımaya, birlik ve beraberliğimizi artıracak bu tür organizasyonlar düzenlemeye devam edeceğiz. Keşkek ve mısır Çanakça’mıza özgü. Yıllar önce keşkek festivali mahallemizde yapılıyordu. Bizler unutulan bu kültürü yeniden canlandıralım istedik. Festivalimizde yaşlılarımızı geçmişe, gençlerimizi ise geleceğe taşıdık. Bu tür etkinlikler geleneksel mirasımızı yaşatmak için çok önemli ve değerli. Mahallelerimizde bu tür festivaller düzenleyeceğiz. Keşkek festivalimize katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

Etiketler :
HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa