SON DAKİKA

Haber Ekspress

CEYLANPINAR da Umut Vadeden Bir Genç “Mehmet Can BABACAN”

CEYLANPINAR da Umut Vadeden Bir Genç “Mehmet Can BABACAN”
Bu haber 01 Aralık 2022 - 15:57 'de eklendi.

* Söyleşimize sizi tanıyarak başlayabilirmiyiz, kimdir Mehmet Can Babacan?

Şanlıurfa Ceylanpınar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı Bilişim Sorumlusu Mehmet Can Babacan..
Şanlıurfanın Ceylanpınar ilçesinde doğudum. Harran Üniversitesi Bilişim programcılığı – Yazılım Bölümü mezunuyum. Üniversite dönemlerinde Dream Stalk topluluğunda faaliyet gösterdim. Üniversitenin bitimiyle birlikte kendi iş yerimi açtım Babacan Bilişim adında ve hala faaliyet göstermeye devam ediyoruz . Bu iş yerimizde yazılım, web tasarım ve programlama, grafik animasyon alanlarında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Profesyonel alanım bilişim dalında Grafik ve Animasyon. Babacan İnşaat, aile şirketimizde ihracat alanıyla ilgilenirken yurtdışı ihracatında faaliyet göstermekteyim.


* Siyaset Yolculuğunuz Nasıl Başladı ve neden siyaset?

Siyaset yolculuğum, çocukluğumdan bu yana gördüğüm siyasi çatışmalar ve Ülkemin politik anlamda ilerleyişinin gelişimi için elimden geleni sağlamak istemekle başladı.
Ve bugün Ceylanpınar Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı yönetim kurulunda Bilişim sorumlusu görevini üstlenmiş durumdayım.
Neden siyaset, derseniz bu soruya şöyle cevap vermek isterim:
Z kuşağı dediğimiz neslin istedikleri gibi veya hayal ettikleri gibi yaşayamayışı ve bir çok aile büyüklerinin bildiğiniz üzere psikolojik olarak çöktüğü ve intiharda bulunuşu hiçbir vicdanın ve bireyin kaldıracağı durum değildir. Maalesef ki olmaması yaşanmaması gereken çok şeyler yaşandı bende bu duruma elimden geldikçe çözüm aramak istedim. Eskiden aile büyüklerimiz sürekli bize okul okuyun kaleminiz herşeyi değiştirebilir diyordu ama maalesef ki şuan herşeyi değiştirecek olan şey, siyaset olduğunu görüyoruz ve o yüzden bana destek olan insanlarla birlikte bu yola başladık ve hız kesmeden ilerliyoruz.

* Genç bir birey olarak gençler, siyasetin biçimlenişinde neden önemli?

Genç bireylerin siyasetin biçimlenişinde olan en büyük önemi, gördüğüm kadarıyla bir önceki kuşağımızın ve ondan daha önceki kuşaklar birşeyleri düzeltmekte çok aktif rol sağlayamıyor. Daha önce görüp yaşadıkları şeylerde sabit kaldıkları için artık geleceğe dayalı bir düşünce veya beklenti içerisinde değiller bu noktada eksik kalıyor ve birşeyler değişmiyor. Bizim gençler okul hayatlarında normal yaşamlarında sorunları daha net bir şekilde gördükleri için değiştirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Sizlerinde bildiği gibi sanatçı arkadaşlarımızın, yazar arkadaşlarımızın bir çoğunun nedensiz yere darp edilmesi veya yasaklama getirilmesinin olumsuz yönlerini bizim genç arkadaşlarımız daha net görüp anlayabiliyor ve siyaset alanında birşeyleri değiştirmek için çabaları daha net ortada görünüyor. Şuan genç bireylerimiz siyasette çoğalması bizim hayal ettiğimiz yaşama daha çok yaklaşmamızı sağlayacağının hepimiz farkındayız. Çünkü ülkemizin ilerleyen durumunda görüyoruz ki, 14-15 yaşındaki genç bireyler de siyaseti konuşmaya başladı. Bu bir yönden kötü bir yönden iyi.. Kötü olan yönü, o bireylerin okulu düşünmesi gerekirken siyaseti düşünüp yol çizmesi iyi yönü ise geleceği baştan oluşturabilecek potansiyelde olmaları ve bu bir avantaj siyaset için. Çünkü artık aile bireylerini ve kendi geleceğini düşünen gençler olduğu için geleceği en güzel şekilde biçimlendireceklerini düşünüyorum.

* Günümüz Türkiyesinde Gençler içinde oldukları durumu nasıl algılıyor?

Gençler içinde bulundukları durumu ne yazık ki kötü algılıyor. Her gencin bir hayali vardır ve hatta her bireyin bir hayali ve hayatı vardır ama hayallerine kavuşamadıkları için hayatlarını olumlu yönde ilerletemiyorlar. Bu durum içerisinde yaşamak onları zor bir kısır döngüde bırakıyor. Az öncede bahsettiğim gibi eski dönemde hayallerimiz memur olup stabil bir hayat sürdürmekti ama o imkanlar ellerimizden alındığı için bu durumu çok iyi değerlendirmiyoruz. O kadar insan gördük mülakatta kalan ve o kadar insan gördük oturduğu koltuktan alınıp en alt kademeye düşürülen ve bu okul hayatını okul hayalini bitirdi genç bireylerin. Şuan sadece diplomamız olsun zaten birşeye yaramayacak diyoruz.

* Siyasetin geleceğine gençliğin etkisi neler olur?

Siyasetin geleceğine gençliğin etkisi, içinde bulundukları durumdan dolayı olumlu yönde etkiler sağlayacaktır. En başta yolsuzluklar, hırsızlıklar ve benzeri çirkin olaylar ortadan kalkacak ve sonra her bireyin sadece genç değil her bireyin hayalini kurduğu hayatı yaşayacak. Herkes kendi ilgi alanında iş yapacak, çirkin durumlar yaşanmadan hakaretler edilmeden siyasetlerini yapacak ve halkın beklentileri karşılanmasından ziyade karşılarında gerçek anlamda siyasetçileri görecek. Çünkü tek bir noktaya odak kalmayacak her açıdan düşünen nesiller bulunacak. Siyasette önce kendi halkını düşünen siyasetçiler olacak ve bu herkesin hayali ama unutmayın gençler bu hayali hayata dönüştürmek bizlerin ellerinde.

* Hayalini kurduğunuz ülke nasıl bir ülke olurdu?

Hayalini kurduğum ülke tüm yolsuzlukların, hırsızlıkların, hakaretlerin olmadığı ve benzeri çirkin olayların yaşanmadığı huzur içerisinde yaşadığımız bir ülke olurdu. Siyasetin çirkinleşmediği her ülke sağlıklı bir ülkedir. Siyaset bir ülkenin ana temelidir, bunu unutmayalım. Siyasi politikamızı dikkatli, güvenli şekilde ilerletmesek hayalimiz ellerimizden kayıp gidecek. Şuan bütün halkın bildiği gibi ekonomik krizler yaşıyoruz. Çözümü yok mu elbette ki var ve basit çözümler, bunu zorlaştırmanın bir mantığı yok. Sizcede ekonomik, siyasi ve politik sorunların ortadan kalktığı bir ülke daha yaşanılır halde olmaz mıydı? Olurdu düşünsenize kendi ülkemizde doğup büyüyen ve hakim olan insanlar yurtdışına çıkıyor, bu sizce mantıklı bir durum mu? asla değil. Biz birey olarak hastalandığımızda yurtdışına türk hekimlerine gidiyoruz? Çok mantıksız bir durum ve bu durumlara çözüm getirilmesi lazım bu da geleceği değiştirecek olan gençlerimizin ellerinde.

* Sizin gibi genç arkadaşlara öneri ve tavsiyeleriniz neler olurdu?

Benim gibi genç arkadaşlara en büyük tavsiyem, hedeflerinin sadece kendi hayatını değiştirmekle sınırlı kalmaması. Bir topluluğun hayatını değiştirmek sizin hayatınızı değiştirmekten daha olumlu sonuçlanacağını unutmayalım. Çünkü bir toplumun bir milletin yaşantısını hayatını olumlu yönde değiştirebilirsek ileride bizden sonra gelecek olan neslinde hayatının olumlu ilerleyeceğini unutmayalım. Geleceğe katil, hırsız yetiştirmeyelim. Geleceğe uyuşturucu, alkol vb… nesiller yetiştirmeyelim. Geleceğe fikir özgürlüğü, yaşam özgürlüğü, kalemi ve sesi, güzel insanlar yetiştirelim. Bu bizim elimizde dostlarım, bu hepimizin elinde gün bugündür gün kendimizi gösterip hayatı yaşamı değiştirme günüdür ve sizde bu yolda ilerleyip bu mantıkta yaşayıp elinizden geleni sağlayın.

* Eğer siz sormasaydınız ben soracaktım dediğiniz sorular?

Eğitim konusunda değişmesi gereken çok şey var bana göre anlatılan tarih yani osmanlı döneminde bahsedilen o haremlerden veyahut lale devrinin rahatlığındansa siyaset dersi verilmeli öğrencilere, adalet dersi verilmeli. Bireylerin hayatı boyunca karşılaşacağı siyasi ve hukuki durumlarda kendini ifade edebileceği bir toplum oluşmalı. Evet hepimiz tarihimizi bilmeliyiz ama tarihimizde haremleri veya oturup cariyerle geçirilen zamanları öğrenmemiz bize bir şey katmayacak.

Kadına şiddet konusunda milletimizin duyarlı olmasını isterim. Çünkü günümüzde o kadar çoğaldı ki bu konularda psikolog arkadaşlarımızın, STK kuruluşlarımızın daha çok çalışmasını ve bu konularla ilgilenen dostlarımıza gereken desteğin sağlanmasını isterim.

Cinsel istismar konusuna değinecek olursak o kadar habersiz kalıyoruz ki, çocuklara, kadınlara ve hayvanlara yapılan istismarlara sessiz kalmayalım lütfen. Bu konuda duyarlı olalım, birinin giyimine laf ederek kendi vicdanımızı aklayamayız. Ya da birinin görünüşüne laf edip olayı istismarla bağdaştırarak vicdanımızı susturamayız.

Uyuşturucu konusunda ise maalesef ki gençlerimizin güzel günler yaşamak yerine kötü yolları seçip o yolda hayatını kaybetmesi, geleceğini yok etmesi kendini bitirmesi bizi yıpratıyor, Bu sorunu kökten bitireceğiz.

Teşekkür ediyorum..

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa