SON DAKİKA

Haber Ekspress

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’dan Açıklama

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’dan Açıklama
Bu haber 29 Nisan 2020 - 15:00 'de eklendi.

Kaya : LGS UYGUN BİR TARİHE ERTELENMELİDİR

Umut Uçar- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamalarından sonra; haziran ayında yapılacak olan Liselere Geçiş Sistemi Merkezi Sınavı (LGS) ile İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınalarının (İOKBS) ertelenmesine ilişkin çağrıda bulundu.

Haziran ayında yapılacak olan LGS ve İOKBS’nin ileri bir tarihe ertelenmesini isteyen Kaya, “Sayın Ziya Selçuk, eğitime 31 Mayıs’a kadar EBA TV üzerinden uzaktan eğitim olarak devam edeceğini açıkladı. Bu şartlar altında sınavların yapılması da uygun olmayacaktır. 7 Haziran’da yapılacak olan LGS ile 6 Haziran’da yapılacak İOKBS sınavlarının ertelendiğinin de açıklanması gerekir” dedi.

“Özel koşullara uygun, daha radikal kararlar almalıyız. Bu nedenle çocuklarımızı rahatlatacak alternatifler üzerinde düşünülmesi, tartışılması gerekir.” diyen Kaya, “Covid-19 tehdidini ve sınav sitresini birlikte düşünmemiz gerekir. Koşulların ağırlığı ve çocuklarımızın psikolojisi bu sınavı kaldıracak durumda değildir. Olumsuz koşullarda ve sitres altında yapılacak sınavlar gerçek amacına ulaşmayacaktır.” dedi.

Kaya, “Sosyal mesafenin korunması gereken bir zamanda, milyonlarca insan sınavlar nedeniyle sokaklarda, ulaşım araçlarında, okullarda temas halinde olacaktır. Bu hareketlilik tüm toplumun sağlığımızı tehdit edecektir.” uyarısında bulundu.

“Geldiğimiz süreçte olayın ciddiyetinin saray hükümetince yeterince kavranamadığını, halkı rehavete sürükleyecek açıklamaların yapıldığını görüyoruz.” diyen Kaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a da bir çağrı yaptı.

Kaya, Milli Eğitim Bakanı Ziya SELÇUK’a yaptığı açık çağırıda, “Siyasi baskılara boyun eğmeyin. Eğitime ilişkin kararlarda insiyatifi ele alın. Eğitim bilimci kimliğinizi kullanın. Eğitimin bileşenlerinin görüşlerini de alarakarak; Sağlık Bakanlığını ve Bilim Kurulunu bilgilendirin. İOKBS ve LGS sınavlarının ertelenerek, uygun bir tarihe alınmasına öncülük edin. Çocuklarımız, velilerimiz ve öğretmenlerimiz sizden bunu bekliyor.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’nın açıklaması:
Bu yıl haziran ayında yapılacak olan, Liselere Geçiş Sistemi Merkezi Sınavı (LGS) ile İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS), Covid-19 salgınından dolayı herkesi endişenedirmeye başladı.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sınavların ertelenip ertelenmeyeceğine, okulların ne zaman açılacağına ve telafi eğitimine ilişkin öğrencileri, velileri ve öğretmeleri tatmin edecek bir açıklama yapmadı.

Sayın Ziya Selçuk, eğitime 31 Mayıs’a kadar EBA TV üzerinden uzaktan eğitim olarak devam edeceğini açıkladı. Bu şartlar altında sınavların yapılması da uygun olmayacaktır. 7 Haziran’da yapılacak olan LGS ile 6 Haziran’da yapılacak İOKBS sınavlarının eretelendiğinin de açıklanması gerekir.

Bizim açıklamalarımızdan ve soru önergemizden sonra, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, çocukların yaklaşık yüzde 20’sinin evinde internet bağlantısı bulunmadığı açıklanmıştır. Şu durumda 3 milyon 621 bin 772 öğrenci uzaktan eğitime internet üzerinden ulaşamamaktadır. Maalesef evinde televizyon olmayan öğrencilerin de olduğunu biliyoruz.

Uzaktan eğitimin devam ettiği bu süreçte, çocuklarımızın eğitimden geri kalmamaları için ivedilikle internet, bilgisayar ve televizyon ihtiyaçlarının karşılanması gerekir.

7 Haziran’da yapılacak olan, Liselere Geçiş Sistemi Merkezi Sınavına (LGS) girecek olan, 1 milyon 670 bin öğrencinin sınava giriş kayıtları otomatik olarak Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapıldı. Şu ana kadar da Covid-19’dan kaynaklı sınavın erteleneceğine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Covid-19 tehdidini ve sınav sitresini birlikte düşünmemiz gerekir. Koşulların ağırlığı ve çocuklarımızın psikolojisi bu sınavı kaldıracak durumda değildir. Olumsuz koşullarda ve sitres altında yapılacak sınavlar gerçek amacına ulaşmayacaktır.

Sosyal mesafenin korunması gereken bir zamanda, milyonlarca insan sınavlar nedeniyle sokaklarda, ulaşım araçlarında, okullarda temas halinde olacaktır. Bu hareketlilik tüm toplumun sağlığımızı tehdit edecektir.

Telafi eğitimi, koşullar uygun olursa 2020 Eylül ayında başlayarak, cumartesi günleri de dahil edilerek ekim ayı sonuna kadar devam etmelidir.

Yeni eğitim öğretim yılında, ara dönem tatili bir haftaya indirilerek, diğer ara tatiller kaldırılmalıdır.

Özel koşullara uygun, daha radikal kararlar almalıyız. Bu nedenle çocuklarımızı rahatlatacak alternatifler üzerinde düşünülmesi, tartışılması gerekir.

Geldiğimiz süreçte olayın ciddiyetinin saray hükümetince yeterince kavranamadığını, halkı rehavete sürükleyecek açıklamaların yapıldığını görüyoruz.

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya SELÇUK’a açık çağırımızdır; siyasi baskılara boyun eğmeyin. Eğitime ilişkin kararlarda insiyatifi ele alın. Eğitim bilimci kimliğinizi kullanın. Eğitimin bileşenlerinin görüşlerini de alarakarak; Sağlık Bakanlığını ve Bilim Kurulunu bilgilendirin. İOKBS ve LGS sınavlarının ertelenerek, uygun bir tarihe alınmasına öncülük edin. Çocuklarımız, velilerimiz ve öğretmenlerimiz sizden bunu bekliyor.

Bilim, akıl ve irade siyasal baskılara feda edilmesin…

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa