SON DAKİKA

Haber Ekspress

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’dan Sağlık Bakanı Koca’ya Mektup ( Özel Haber)

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya’dan Sağlık Bakanı Koca’ya Mektup ( Özel Haber)
Bu haber 28 Nisan 2020 - 14:39 'de eklendi.

Umut Uçar- Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘ya bir mektup yazdı. Kaya mektubunda;

SAYIN; FAHRETTİN KOCA
T.C. SAĞLIK BAKANI
Sağlık Bakanlığımızın Covid-19 salgını ile mücadelesini ve aldığı tedbirleri; bir vatandaş, bir Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı olarak çok yakından takip ediyorum.

Dünyayı tehdit eden Covid-19 salgını, ilk vakanın tespit edildiği 11 Mart 2020 tarihinden bu yana ülkemizi de tehdit etmektedir. Öncelikle şunu söylemeliyim ki çalışmalarınızı genel olarak başarılı buluyorum. Size, Sağlık Bakanlığımızın tüm emekçilerine ve Bilim Kurulu üyelerine özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.

Ancak, Covid-19 salgını ile mücadelede can alıcı bazı hatalar yapıldı. Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurlunun inisiyatifi dışında gerçekleşen olayların bedelini maalesef toplum olarak ödemeye devam ediyoruz.

Sayın Bakan,
Covid-19 salgını nedeniyle uygulanmaya sokulan 65 yaş üstü sokağa çıkma yasağı, 30 büyükşehir ve Zonguldak il sınırları içerisinde sokağa çıkma yasağı ve şehirlerarası seyahat yasağı nedeniyle yüzbinlerce vatandaşımız memleketlerine gidemedi.

İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerimiz başta olmak üzere kış aylarında çocuklarının yanında kalan vatandaşlarımız da bu durumdan etkilenerek, Nisan ayında köylerine dönemedi.

Havaların ısındığı bu günlerde 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sıcak dairelerde kapalı kalması, bir işkenceye dönüşecek; farklı sağlık sorunlarını da beraberinde getirecektir. 21 Mart’tan bu yana sokağa çıkamayan 65 yaş üstü vatandaşlarımızın, Covid-19 testlerinin yapılarak ve güvenlik önlemleri alınarak, memleketlerine dönme koşullarının sağlanmasında büyük fayda vardır.

Kış aylarında büyükşehirlere çalışmaya gelip, yaz aylarında memleketlerine ekip, biçmek için dönen vatandaşlarımız da mağduriyet yaşamaktadır. Köylerinde tarla, bağ, bahçe ekimi, dikimi, biçimi için memleketlerine gitmek istemektedirler. Bu vatandaşlarımızın da Covid-19 testlerinin yapılarak memleketlerine güven içinde gönderilmeye ihtiyaçları vardır.

Bildiğiniz gibi vatandaşlarımızın büyük bir bölümü, kışlık erzaklarını köylerinde yaptıkları üretimden karşılamaktadır. Bu nedenle vatandaşın köylerine dönerek tarla, bağ ve bahçelerini ekmesi; Karadeniz’de çay ve fındık hasadını yapması gerekir.

Taleplerin Bilim Kurulunca değerlendirilerek ülkemiz için en doğru kararın verileceğine inanıyorum.

Çalışmalarınızda başarılar ve sağlıklı günler dilerim…

Yıldırım KAYA
Genel Başkan Yardımcısı
Ankara Milletvekili

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa