SON DAKİKA

Haber Ekspress

CHP Kadın Kolları seçimlerinde usulsüzlük iddiası!

Cumhuriyet Halk Partisi Tire Kadın Kolları Başkanlığı seçimleri tartışmalar arasında tamamlandı. Kongreye usulsüzlükler iddiası damga vurdu… Arzu Başargan Kasap İtiraz Etti!

CHP Kadın Kolları seçimlerinde usulsüzlük iddiası!
Bu haber 04 Şubat 2020 - 10:00 'de eklendi.

Ümit Köseataç‘ın CHP Tire Kadın Kolları Başkan Adayı olduğu mavi liste seçimde 122 oy alırken, bir diğer Başkan Adayı Arzu Başargan‘ın beyaz listesi 111 oy aldı.

Seçimin hemen ardından başkan adayı Arzu Başargan Kasap, kadın kolları başkanlığı seçimi sürecinde, CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar‘ın kendisi aleyhinde seçim çalışması yürüttüğünü belirtti ve seçimin iptal edilmesi için Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı ve Genel Merkeze konuyu ilettiğini söyledi.

İlçe Başkanı Hakan Şenoyar‘ın, parti üyelerini bizzat arayarak, kendisinin adaylıktan çekildiğini söylediğini ve CHP Tire İlçe Başkanlığı SMS hattı ile oy kullanacak üyelere mesaj atarak, üyelerin mavi listeyi desteklemesi istenildiğini belirtti.

Yaşanan usulsüzlüklerle ilgili bir açıklama yapan Başkan Adayı Arzu Başargan Kasap şunları söyledi:

Seçim dönemi boyunca gerek üyelerimiz aranarak adaylıktan çekildiğim söylenerek, gerekse sevgili eşimin İyi Partili olması kullanılarak aleyhimde birçok çirkin ve asılsız söylemler, üyelerimize telefon açılarak bazı kişi ve kişiler tarafından asılsız bir şekilde yapılmış bulunmaktadır. Tüm bunlara rağmen sükûnetimi koruyarak ayrıştırmak isteğinde olmadığım ve birlik ve beraberliğimizi korumak adına sessiz kaldım. Lakin bu son yapılanı artık kabul edemiyorum. Çünkü bu suçu işleyenler kadar, görmezden gelenler de; en az yapanlar kadar suçludur diye düşünüyorum. İlçe Başkanlığımızdan atılan toplu mesajlarda, bizlere değil yandaş olduklarına inandıkları üyelerimize gönderilmiş olduğunu ne yazık ki çok geç öğrenmiş bulunmaktayım. Ancak; seçim süresi içerisinde öğrenilen ve üyelerimizi davet eden mesaj, seçimimizin bitmesine 1 saat kala İl Kadın Kolları Başkanımıza, Genel Kadın Kolları Başkanımıza ve İl Başkanımıza gönderilmiş bulunup, herhangi bir etki ve duruş gösterilmemiştir. Bunu, Cumhuriyet Halk Partimizin demokrasi zihniyeti ve çizgisine yakıştıramadığımız için tutanak tutup İlimize gönderdiğimiz gibi, Genel Merkezimize de bir dilekçe ile faks çekerek sunduk! İnanıyorum ki; Adalet Yürüyüşümüzü yapan Partimiz, bu yapılan haksızlığı ve adaletsizliği de görmezden gelmeyecek ve gerekeni yapacaktır. 

HABER HAKKINDA GÖRÜŞ BELİRT
YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.
POPÜLER FOTO GALERİLER
SON DAKİKA HABERLERİ
İLGİLİ HABERLER
SON DAKİKA
şanlıurfa urfa